Ср, 2024-04-24, 01:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 11 » Від євро залежить доля ЄС- МЗС Франції
17:48
Від євро залежить доля ЄС- МЗС Франції
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Майбутнє Європейського союзу (ЄС) цілком залежить від євро, повідомляє "РБК-Україна" cо посиланням на Reuters.

Таку заяву представникам преси зробив міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе, який прибув з офіційним візитом до столиці Австралії міста Канберри.

За його словами, Євросоюз як економічна і політична єдність буде піддана ризику, якщо єдина валюта постраждає від боргових криз окремих членів блоку, тому провідні країни єврозони - Франція і Німеччина - зобов'язуються зробити все, щоб цього не допустити.

"Втрата євро означатиме втрату цілісності Європи як такої", - вважає голова французького Міністерства закордонних справ (МЗС).

Останнім часом спостерігається зростання неспокою серед країн єврозони через необхідність підтримувати слабкіші, периферійні країни блоку (зокрема, Грецію). За словами Жюппе, ця держава повинна виконати зобов'язання, взяті 21 липня 2011 р на екстреному саміті єврозони, і стабілізувати фінансову систему, щоб дістати доступ до другого пакету фінансової допомоги понад кредитну програму ЄС, що діє, і Міжнародний валютний фонд об'ємом 110 млрд євро.

Деякі експерти вважають, що Греція повинна вийти з блоку ЄС. Проте, на думку Жюппе, цілісність блоку є пріоритетною для його членів, і її у жодному випадку не можна руйнувати, в чому французьку сторону підтримує влада 17 країн єврозони.

Раніше у пресі з'явилися повідомлення про можливий дефолт Греції, у результаті якого Німеччина, один з основних власників суверенного боргу Греції, вдасться до екстреного плану допомоги банкам для компенсації втрат від держоблігацій Афін.

Також повідомлялося, що Афіни можуть звернутися до партнерів в єврозоні з проханням надати їм весь обсяг кредиту до кінця 2013 року, а не до кінця 2014 року, як обговорювалося раніше. Причини, які змушують Грецію піти на такий крок, полягають в тому, що країна не може скоротити бюджетний дефіцит до бажаного рівня.

Під тиском Євросоюзу Афіни погодилися на жорстку програму економії, що передбачає досягнення бюджетного дефіциту у 7,6% ВВП в 2011 році і 6,5% ВВП -у 2012 році. Проте вже зараз зрозуміло, що країна не впорається з цим завданням.

Побоювання з приводу поглиблення боргової кризи в ЄС знову зросли після призупинення переговорів про надання Греції чергової частини фінансової допомоги, а також заклику Європейського ЦБ до Італії прискорити реалізацію заходів бюджетної економії.

Проте, влада Греції категорично спростувала чутки про оголошення Афінами дефолту 10-11 вересня.

Нагадаємо, Франція і Німеччина виступають за створення "економічного уряду" зони євро, про що заявив президент Франції Ніколя Саркозі на прес-конференції за підсумками переговорів, що відбулися 17 серпня в Парижі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 860 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ