Чт, 2024-05-02, 02:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 7 » Від участі в конкурсі "Євробачення-2012" в Баку Вірменія офіційно відмовилася
16:37
Від участі в конкурсі "Євробачення-2012" в Баку Вірменія офіційно відмовилася
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Громадське телебачення Вірменії виступило з офіційною заявою про те, що країна не візьме участі в міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2012", який пройде в травні в Баку, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на eurovision.tv.

"Ми розчаровані цим рішенням Вірменії. Незважаючи на зусилля Європейського мовного союзу і гарантії безпеки від країни - організатора конкурсу в цьому році, Вірменія ухвалила рішення, яке перебуває поза нашим контролем", - сказав виконавчий директор конкурсу "Євробачення" Ян Ола Санд.

Раніше вірменські артисти виступили із заявою з відмовою від участі в конкурсі в столиці Азербайджану Баку. У заяві представники вірменського шоу-бізнесу, зокрема, посилалися на той факт, що 23 лютого на прикордонному з Азербайджаном бойовому опорному пункті, розташованому в селі Чинар Тавуської області, загинув вірменський солдат Альберт Адібекян.

У 2012 році 57-й пісенний конкурс "Євробачення" пройде в концертному залі Baku Crystal Hall, що будується біля площі Державного прапора. Baku Crystal Hall вміщує 23 тис глядачів, ще 16 тис глядачів отримають можливість на великих моніторах дивитися в прямому ефірі півфінали і фінал конкурсу. Півфінальні тури конкурсу відбудуться 22 і 24 травня, фінал - 26 травня.

Азербайджан отримав право на проведення престижного європейського пісенного конкурсу після перемоги Ельдара Гасимова і Нігяр Джамал на "Євробаченні-2011" у травні в німецькому Дюссельдорфі.

Україну на конкурсі "Євробачення" цього року представить Гайтана з піснею "Be My Guest". Її майбутній виступ трохи затьмарює расистський скандал, який спалахнув після того, як стало відомо, що Україну буде представляти темношкіра співачка.

Довідка

Азербайджан і Вірменія перебувають у стані конфлікту через територію Нагірного Карабаху. Карабаський конфлікт є одним з найдавніших на території колишнього СРСР. Його початок було покладено в лютому 1988 року, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабаська автономна область (НКАО) заявила про вихід з Азербайджанської РСР. У вересні 1991 року в центрі НКАО Степанакерті було оголошено про створення Нагірно-Карабаської Республіки (НКР). Офіційний Баку визнав цей акт незаконним і скасував автономію Карабаху, що існувала в радянські роки.

Збройний конфлікт, що почався слідом за цим, тривав до 12 травня 1994 року, коли набула чинності угода про перемир'я. В результаті Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом і - повністю або частково - сімома прилеглими до нього районами. З 1992 року ведуться переговори з мирного врегулювання конфлікту в рамках Мінської групи ОБСЄ, співголовами якої є США, Росія і Франція. Азербайджан наполягає на збереженні своєї територіальної цілісності, Вірменія захищає інтереси невизнаної республіки, оскільки Карабах не є стороною переговорів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: Вірменія офіційно відмовилася від у
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ