Пт, 2024-03-29, 02:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 15 » Видачу віз для українців спростила Польща
20:26
Видачу віз для українців спростила Польща
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Польське посольство полегшило процедуру видачі віз громадянам України. Зі списку документів, необхідних для отримання віз, зникли листи з роботи з інформацією про заробітну плату і відпустку, довідка з банку, копія трудової.

Як повідомляє видання " Дело", тепер потрібно подавати тільки паспорт, анкету, фото, страховку і оплачену броню готелю (або лист-запрошення).

У свою чергу прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров підтвердив, що за результатами переговорного процесу з польською стороною спрощена процедура оформлення консульськими установами Республіки Польща шенгенських віз для громадян України.

За його словами, з переліку документів, які необхідно подавати окремим категоріям громадян для отримання шенгенських віз, вилучені довідка з місця роботи, копія трудової книжки, довідка з банку про стан рахунку та низка інших.

Спроститься також процедура отримання віз бізнесменами та туристами, зазначив представник МЗС. "Дело" уточнює, що для бізнесменів достатньо тільки оригіналу листа-запрошення, а для туристів - частково оплаченої броні готелю.

"Міністерством закордонних справ України проводиться активний переговорний процес з іншими країнами-членами ЄС щодо подальшого спрощення візових процедур для громадян України як на двосторонньому рівні, так і шляхом внесення змін до угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз", - наголосив Дікусаров.

"Дело" зазначає, що громадяни України охоче їздять до Польщі не тільки з метою туризму, а й для шопінгу. Так, за другий квартал цього року придбали у Польщі товарів на 220 млн дол, це майже на 20% більше показників першого кварталу.

Як відомо, загальна кількість виданих українцям шенгенських віз збільшилася в 2010 році на 70 тисяч і склала близько 1,1 мільйона. Крім цього, частка виданих багаторазових віз (мультивіз) перевищила показники минулих років і досягла 27,26% від загального числа всіх виданих віз.

Дипломатична місія Польщі побила рекорд за загальною кількістю виданих віз - на п'ять консульств (Київ, Харків, Одеса, Львів, Луцьк) припало 302,679 тис віз. 2009 року ця кількість дорівнювала 280,5 тис.

Зазначимо також, що Варшава планує спростити порядок видачі віз для в'їзду українських вболівальників до Польщі на матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 862 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ