Чт, 2024-03-28, 10:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 15 » Видавець газети Kyiv Post звільнив головного редактора. Редакція розпочала страйк
17:53
Видавець газети Kyiv Post звільнив головного редактора. Редакція розпочала страйк
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Редакція газети Kyiv Post заявляє про початок страйку на знак протесту проти цензури з боку видавця. Про це йдеться у заяві редакції, поширеній у п'ятницю, передає "Українська Правда".

"Kyiv Post протестує проти втручання в незалежну діяльність редакції. Таким втручанням ми вважаємо рішення видавця Мухаммада Захура звільнити головного редактора Браяна Боннера через відмову зняти з публікації інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком", - йдеться в заяві.

"Редакція Kyiv Post починає страйк з вимогою відновити Боннера на посаді головного редактора. Ми й далі писатимемо та редагуватимемо наші статті, але жодної новини чи номера газети випускати не будемо", - сказано в повідомленні.

Також редакція обіцяє пізніше подати коментар Захура, який він надав під час розмови з журналістами видання телефоном 15 квітня.

"Кожен власник газети має право визначати редакційну політику і вибирати головного редактора на власний розсуд, і, звичайно, кожну людину можна замінити", - зазначає редакція.

На думку журналістів, звільнення Боннера, який три роки працює на цій посаді, вщент знищує історію незалежної журналістики в газеті, яка була заснована на цьому принципі в 1995 році.

"Захур публічно говорив, що дотримуватиметься цієї традиції невтручання в те, що пишуть журналісти, коли купував газету майже два роки тому", - наголошує редакція.

"Починаючи з червня 2010 року, від представників Захура в компанії ISTIL Group, Боннеру надходила низка попереджень обережно ставитися до новин, про які пише Kyiv Post і зайняти позицію більшої підтримки стосовно президента Віктора Януковича та його адміністрації".

Представники ISTIL Group, включаючи Захура, багаторазово схвалювали висококласну роботу редакції Kyiv Post. Але вони говорили, що це потенційно загрожує іншим інвестиціям компанії в секторі нерухомості, ЗМІ та інших.

Значна частина інтерв'ю Присяжнюка була присвячена впливу депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка ("Юри Єнакіївського") на аграрний ринок України. Під час інтерв'ю Присяжнюк уникав відповіді на питання щодо зв'язку Іванющенка з компанією "Хліб Інвестбуд".

За словами журналістів, причиною звільнення Боннера є його відмова зняти з друку інтерв'ю з міністром сільського господарства Присяжнюком. "Вночі з 14 на 15 квітня, коли останній номер англомовної газети був надісланий до друку, Захур зателефонував Боннеру, щоб сказати, що газету буде закрито, якщо в ній буде надруковане це інтерв'ю, яке міністр дав 11 квітня", - йдеться в заяві.

Присяжнюк дав годинне інтерв'ю журналістам Kyiv Post 11 квітня, але, наскільки нам відомо, одразу ж передумав і попросив видавця Kyiv Post не дозволяти друкувати його в газеті.

"Захур попросив Боннера не друкувати статтю ні в інтернеті, ні в газеті. Все це відбувалося під час годинної телефонної розмови, яка завершилася о 1:30 ночі", - зазначають журналісти.

Після обмірковування цього прохання, Боннер відхилив його і приблизно о 2:50 попередив Захуара через СМС та електронною поштою, що не згоден брати участь у цензурі Kyiv Post. Він не отримав відповіді до ранку.

Як відомо, схожа ситуація трапилася з "Газетой по-киевски". Місяць вона не виходила друком через конфлікт інвестора з головним редактором. Журналісти "Газеты..." заявляли про політичний тиск на видання. А 13 квітня головного редактора "Газеты по-киевски" було звільнено.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 861 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ