Ср, 2024-04-24, 04:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Січень » 16 » Відбулася прем'єра фільму "Віддана" за романом Софії Андрухович. ВІДЕО
12:04
Відбулася прем'єра фільму "Віддана" за романом Софії Андрухович. ВІДЕО
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

13 січня о кінотеатрі "Оскар" у Києві відбулася прем'єра фільму "Віддана" - барвистої костюмної мелодрами, основою для якої стала книга Софії Андрухович "Фелікс Австрія".

 Роман "Фелікс Австрія", що отримав в 2014 році кілька літературних нагород, подарував фільму пристойний сценарій. Він розповідає про складні стосунки молодої служниці Стефи та її пані Аделі, що живуть в місті Станіславі (нині - Івано-Франківськ) на зламі XIX і XX століть. Жінки, які разом виховувалися і дорослішали, намагаються розплутати клубок із ревнощів, дружби, пристрасті і старих образ. Життя в їхньому маєтку змінюється з появою загадкового гнучкого хлопчика і священика, який став для героїнь яблуком розбрату.

"Я все уявляла інакше, актори зовсім не схожі на моїх персонажів. Але з самого початку я вирішила, що найбільш розумно - дистанціюватися. Я прийняла думку, що фільм може вийти іншим, ніж мій роман. І це добре. Це - інтерпретація, і так навіть цікавіше, ніж просто побачити 100% відповідність моїй фантазії, яку я і так дуже добре знаю", - розповіла Софія Андрухович про екранізацію.

Жанр

Фільм "Віддана" став режисерським дебютом 29-річної Христини Сиволап, яка постаралася з'єднати в ньому елементи фентезі, соціальної драми, детективу, еротики, кулінарного шоу і костюмної мелодрами. Останній жанр свого часу здорово допоміг популяризації британського кіно та літератури. Кількість екранізацій Джейн Остін, сестер Бронте та інших класиків росла з року в рік, допомагаючи продюсерам заробляти, режисерам - розвиватися, акторам - ставати відомими, а глядачам - відволікатися від прози буднів, занурюючись у красиві казки для дорослих. Чи здатна на це Україна? Схоже, що так.

Творці "Відданої" оцінили перспективи жанру, вибрали гідне першоджерело і грамотно використали візуальні прийоми, які чіпляють публіку. Крім того, над фільмом працювали художник-постановник і оператор серіалу "Кріпосна", рейтинги якого підтверджують: у костюмної мелодрами в Україні є майбутнє.

"Віддана" - красивий фільм, і акторів йому підібрали до пари. Головні ролі виконали Олеся Романова (Адель), Роман Луцький (її чоловік Петро) і польська актриса Маріанна Янушевич (служниця Стефа). У кадрі їм доводилося роздягатися, але крім естетичної функцій, ню-сцени допомогли розкрити характери персонажів, додали їм глибини.

 "У фільмі, як і в книзі, ми ставимо питання і не даємо відповіді про інтимні стосунки між головними героїнями. І це було нашим свідомим рішенням, адже сам глядач повинен вирішити для себе, що відбувається між Стефою і Аделею. Ми хотіли зберегти незрозумілість їх відносин, і складність тут в тому, що букви це одне, а коли ти переносиш їх на екран, то вони стають фізикою оголених тіл. Зберегти таємничість в таких умовах вкрай складно, але, здається, у нас вийшло", - зазначила режисерка Христина Сиволап.

"Віддана" стартує в українському прокаті 16 січня, її покажуть в 80 містах і 170 кінотеатрах. Дистриб'ютори розраховують залучити в першу чергу жінок, але глядачі відзначають, що велика кількість смачної їжі в кадрі дозволить значно розширити аудиторію.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 577 | Додав: admin | Теги: андрухович, фільм, Прем'єра, роман, Віддана
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ