Вт, 2024-04-23, 23:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 2 » Відчуй себе NASA: на Місяць відправлять кишенькові космольоти
20:49
Відчуй себе NASA: на Місяць відправлять кишенькові космольоти
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Новий проект дозволяє спроектувати, побудувати і запустити свій власний персональний космічний корабель на єдиний природний супутник Землі. Проект Pocket Spacecraft намагається зібрати кошти через сайт Kickstarter, тож тисячі людей можуть відправити свій космічний апарат, завбільшки як компакт-диск, на орбіту. Пристрої являють собою поліімідні диски з гнучкою електронікою, які менші, ніж компакт-диск, і тонші за аркуш паперу. Вони виготовлені з того ж матеріалу, що й гнучкі плати, пише FederalPost.

Заплативши 150 доларів, будь-хто охочий може персоналізувати космічний корабель, додавши картинку або повідомлення зі свого улюбленого сайту, або ж соціальних медіа. Також пропонується послуга унікального дизайну. Крихітні космічні апарати будуть завантажені в корабель-носій і виведені в космос за допомогою комерційної ракети. Потім корабель вирушить на Місяць. При наближенні до супутника Землі флот кишенькових космічних апаратів буде фотографувати посадку.

Ультратонкі і легкі диски діють як дуже маленькі сонячні вітрила, і можуть переміщатися в просторі. Місія, як очікується, займе близько трьох років - від проектування до посадки. Очікується, що будуть доступні два типи скаутів.

Скаути "Земля", ціни на які починається від 150 дол, вийдуть на орбіту і повернуться в атмосферу Землі, тоді як скаути "Місяць", найдешевший з яких коштує 300 дол, зроблять спробу приземлитися на Місяці. Обидва скаути являють собою диски, діаметром менш як 80 міліметрів і менш ніж 0,5 міліметра завтовшки. При цьому у них на борту перебуватимуть сонячні батареї, комп'ютер, радіопередавач і інструменти.

Вони описуються компанією як недорога система масового освоєння космосу з відкритим вихідним кодом, яка "досить мала, щоб поміститися в кишені".

Технічно підковані учасники програми за додаткові гроші можуть написати програмне забезпечення і налаштувати бортові апаратні засоби, а також провести свої власні експерименти, наприклад, поспостерігати за сонячним вітром. Кожен, хто вирішить взяти участь у проекті, зможе стежити за місією за допомогою мобільного додатку. Додаток дозволить спостерігати за кораблем від моменту проектування і створення в лабораторії, до подорожі в космосі.

Не менш захопливі плани і в американців. 6 грудня 2012 року, напередодні 40-ї річниці польоту американського корабля "Аполлон-17" на Місяць колишні фахівці NASA оголосили, що планують регулярні комерційні польоти туристів до супутника Землі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 882 | Додав: abel | Теги: NASA, місяць, кишенькові космольоти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ