Пт, 2024-03-29, 12:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 27 » Відень вдруге поспіль став найкомфортнішим для життя містом у світі
16:35
Відень вдруге поспіль став найкомфортнішим для життя містом у світі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Відень другий рік поспіль визнано найкращим у світі містом за якістю життя. У рейтингу великих міст, який щороку публікує впливова американська консалтингова фірма Mercer, друге місце посів Цюріх, на третьому - Женева. За ними йдуть Ванкувер (Канада) і Окленд (Нова Зеландія), повідомила в середу Бі-Бі-Сі.
При визначенні місця в рейтингу враховувалися такі показники, як рівень злочинності, політична стабільність, кількість лікарень і якість медичної допомоги, зручність транспортної системи, наявність кафе і ресторанів, місць відпочинку, кліматичні умови, рівень особистої свободи та інші чинники - всього 39 критеріїв.

Сім рядків у першій десятці займають європейські міста. Перша п'ятірка найкращих у світі міст за якістю життя залишилася незмінною з минулого року.

На шостому місці в рейтингу стоїть Дюссельдорф, сьоме і восьме поділили Франкфурт і Мюнхен, на дев'ятому виявився швейцарський Берн. Першу десятку замикає Сідней (Австралія) Лондон став єдиним британським містом, що потрапив до першої п'ятдесятки списку, посівши 39-те місце.

З міст колишнього Радянського Союзу в першу сотню списку потрапили лише столиці балтійських країн, що увійшли до Євросоюзу: Вільнюс (79), Таллінн (89) і Рига (91). За ними з великим відривом йде Київ (161).

Столиці інших колишніх союзних республік опинилися ще нижче: Москва і Санкт-Петербург посіли, відповідно, 166-те та 170-те місця, Єреван перебуває на 174-му рядку списку, Алмати - на 175-му, Мінськ - на 185-му, Баку - на 196-му. Решта розташувалися за межами другої сотні: Ташкент (200), Ашхабад (201), Бішкек (209), Душанбе (210).

Грузинську столицю від останнього у списку Багдада (221), визнаного найбільш некомфортним містом у світі, відділяють лише Хартум (Судан), Нджамена (Чад) і Бангі (Центрально-Африканська республіка).

З-поміж американських міст найвищу позицію в рейтингу посідає Гонолулу - рідне місто президента США Барака Обами, що розташувався на 31-му рядку, слідом за ним йде Сан-Франциско.

В Азії найсприятливішим для проживання містом визнано Сінгапур (28), за яким з істотним відставанням йде Токіо (40).

Список місць, найбільш придатних для життя, компанія Mercer публікує з 2007 року. За відправну точку відліку прийнято Нью-Йорк, до якого кожен рік присвоюється рівень життя в 100 пунктів, а вже з ним порівнюються показники рівня життя в інших містах. При цьому сам Нью-Йорк посідає у списку лише 49-те місце.

Як стверджують творці рейтингу, він має допомогти керівництву великих міжнародних компаній оцінити умови роботи своїх співробітників, правильно дібрати персонал і рівень оплати співробітників.

"У міру того, як світова економіка стає все більш глобальною, з'являються нові міста, привабливі з погляду розвитку бізнесу, крім традиційних фінансових центрів", - говорить провідний дослідник Mercer Слагін Паракатіл.

За його словами, в останні роки у містах, розташованих в регіонах, що розвиваються, наприклад, в Азії або на Близькому Сході, йде потужний приплив співробітників з-за кордону, які приїжджають працювати в міжнародних компаніях.

"Щоб переконатися в тому, що співробітники закордонних офісів отримують адекватні (місцям свого проживання) компенсації та виплати, компаніям слід мати чітке уявлення про рівень життя в цих містах", - вважає експерт.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 967 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ