Пт, 2024-04-19, 15:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 13 » Віднині є безстроковим свідоцтво платника єдиного податку
20:15
Віднині є безстроковим свідоцтво платника єдиного податку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Свідоцтво платника єдиного податку, яке раніше потребувало щорічного переоформлення, тепер буде видаватися безстроково і, як і раніше безкоштовно, протягом 10 календарних днів після подачі заяви. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

У Мінфіні пояснюють, що в поданні щорічної заяви про обрання спрощеної системи оподаткування до 16 грудня 2011 року необхідності не було.

Оскільки законом "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності" визначено особливі правила, за якими з 1 січня 2012 року реалізується бажання стати платником єдиного податку, - подається заява не пізніше 25 січня 2012 року.

Крім того в Мінфіні зазначають, що згідно п.п."Г" п.5 Прикінцевих положень цього закону, якщо підприємство (як юридична, так і фізична особа-підприємець) вирішить стати платником єдиного податку з 1 січня 2012 року, незалежно від того, на якій системі оподаткування воно було в 2011 році, воно може це зробити, подавши відповідну заяву не пізніше 25 січня 2012 року.

Також суб'єкти господарювання, які в 2011 році працювали на єдиному податку або на фіксованому патенті і мають на руках свідоцтво платника єдиного податку або патент про сплату фіксованого податку, зможуть замінити свої нинішні документи на нове свідоцтво платника єдиного податку протягом півроку - не пізніше 1 червня 2012 року.

Раніше повідомлялося, що Державна податкова служба може продовжити термін перереєстрації "спрощенців" до кінця кварталу. Однак 12 січня керівництво ДПС прийняла рішення натомість ввести подовжений робочий день на весь період перереєстрації платників єдиного податку.

До 25 січня 2012 року податківці будуть працювати в будні дні до 20.00, у суботу - до 16.00 (вихідний - неділя).

Як повідомлялося, 1 січня набув чинності закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності. Крім того, сьогодні зменшується ставка податку на прибуток підприємств.

Як повідомили в Податковій, ведення малого бізнесу за спрощеною системою зазнає деяких змін, насамперед платників єдиного податку розділено на категорії.

До першої категорії ввійшли підприємці-спрощенці, у яких сума доходу не перевищуватиме 150 тисяч грн. Для них ставка єдиного податку становить від 1% до 10% мінімальної заробітної плати. Ця група підприємців не повинна мати найнятих робітників.

Як повідомляється, до другої категорії віднесено підприємців, дохід яких не перевищуватиме 1 млн грн, а кількість найнятих робітників - 10 осіб. Ставка єдиного податку для них становить від 2% до 20% мінімальної заробітної плати.

До третьої категорії належать підприємці, у яких сума виручки не перевищуватиме 3 млн грн, а кількість тих, що на них працюють, - 20 осіб. Ставка оподаткування цієї категорії буде на рівні 5% без сплати податку на додану вартість (ПДВ) і на рівні 3% у разі паралельної реєстрації платником ПДВ.

Крім того, четверту групу становлять підприємці або юридичні особи, обсяг доходів яких не перевищує 5 млн грн. Згідно із законом, вони зможуть наймати до 50 працівників. Ставка податку встановлена на рівні 3% або 5%.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: свідоцтво платника єдиного податку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ