Сб, 2024-04-20, 14:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 5 » Відомого бєларуського правозахисника затримано у Мінську
10:25
Відомого бєларуського правозахисника затримано у Мінську
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

У Мінську затримано відомого бєларуського правозахисника, співголову Міжнародної федерації прав людини та керівника центру "Весна" Алеся Бєляцького. Правозахисника затримано біля його будинку в центрі Мінська. Про це розповіли колеги Бєляцького, передає Бі-Бі-Сі.

Затримали його люди у штатському, які назвалися співробітниками департаменту фінансових розслідувань. Де він нині, невідомо. У квартирі правозахисника відбувається обшук. Друзі та колеги правозахисника припускають, що затримання пов'язане з громадською діяльністю Бєляцького.

Нагадаємо, що в липні бєларуський суд засудив кореспондента польської "Газети виборчої" Анджея Почобута, який критикував у своїх матеріалах президента країни Олександра Лукашенка, до трьох років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на два роки.

А напередодні, вперше за два останні місяці, в Бєларусі не відбулися щотижневі акції "мовчазного протесту" у столиці та регіонах республіки. Цього разу інтернет-спільнота "Революція через соціальну мережу" не пропонувала своїм учасникам виходити на заздалегідь призначені місця. Таким чином, подібні акції опору владі в особі президента Олександра Лукашенка заморожено на невизначений час.

У проведенні акцій протесту організатори зробили перерву. Скільки вона триватиме, поки невідомо. Кажуть, що, напевно, потрібен певний час, аби перепочити й набрати нових ідей.

Тимчасом влада Бєларусі хоче запровадити відповідальність за масову "організовану бездіяльність" - ця норма міститься в законопроекті, внесеному в нижню палату парламенту. Він спрямований проти "мовчазних революціонерів". У разі ухвалення закону будь-які "мовчазні акції", зокрема й організовані через Інтернет, під час яких учасники не вдаються до жодних дій, а просто масово збираються на вулицях, потраплять під заборону.

Нагадаємо також, що в Україні створено Громадський комітет захисту від політичних переслідувань, заявив член Харківської правозахисної групи Євген Захаров. "Комітет є позапартійним неполітичним об'єднанням правозахисників", - розповів він.

За його словами, комітет співпрацюватиме з міжнародними організаціями, зокрема з Радою Європи, Європейським Союзом, ОБСЄ, а також міжнародними правозахисними організаціями "Міжнародна амністія", Human Rights Watch тощо.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 757 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ