Пт, 2024-04-26, 00:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 10 » Відпустити Тимошенко закликають Януковича українці Канади
19:06
Відпустити Тимошенко закликають Януковича українці Канади
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Канадський комітет сприяння демократії в Україні звернувся до керівництва країни із закликом повернути народу демократичні свободи.

Про це йдеться в зверненні на адресу президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова і голови Верховної Ради Володимира Литвина, повідомляє УНІАН.

- Мітинг на підтримку Тимошенко вимагає від президента звільнити главу МЗС Грищенка

"Ми, українці Канади, стурбовані сповзанням України до авторитаризму. За майже півторарічне перебування за кермом держави президента Януковича Україна за багатьма показниками скотилася до рівня найвідсталіших країн світу. Постійне порушення Конституції України, формування парламентської більшості шляхом підкупу, тиску; відстрочка парламентських виборів, скасування політреформи, проведення псевдореформ з метою неймовірного збагачення олігархів на тлі катастрофічного зубожіння населення; корупція у вищих ешелонах влади; підпорядкування державних інтересів кримінально-клановим та сімейним, знищення середнього та малого бізнесу, порушення прав людини, задекларованих ООН, не може залишити байдужим кожного, хто бажає кращої долі Україні", - йдеться у зверненні.

Також у ньому наголошується, що "недарма міжнародні структури, світове співтовариство, міжнародні правозахисники б'ють тривогу з приводу згортання в Україні демократичних свобод, посилення ролі СБУ, використання силових структур, судочинства, прокуратури, міліції для вибіркового кримінального переслідування, тиску на ЗМІ, кримінального переслідування за мирні зібрання, придушення свободи слова, повсюдного порушення прав людини тощо. Окрема тема: знищення національної ідентичності, рідної мови, культури, фальсифікація історії так званим міністром освіти і науки Дмитром Табачником.

Викликом для світу українці Канади назвали "безпрецедентний арешт екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

"Відзначимо, що її кримінальну справу зрежисовано і здійснювано в дусі часів сталінізму", - сказано в заяві.

Автори звернення висловили стурбованість тим, що "після судової розправи над Юлією Тимошенко влада може зробити все, щоб остаточно зачистити політичну арену від неконтрольованої нею опозиції, від кожного, хто не хоче жити за донецькими "поняттями". Це також збігається з цілями Кремля: позбавитися опозиції в сусідніх країнах".

Тому українці Канади, "які майже сотню років боролися за свободу України і наближали День її незалежності", вимагають наступне: "повернути Україні демократичні свободи; дбати про добробут своїх громадян, а не про власне збагачення; провести в Україні справжні реформи, а не займатися їхньою імітацією; боротьбу з корупцією починати з себе, зокрема, віддавши державі Києво-Межигірський історичний комплекс; звільнити з посади міністра-україноненависника Дмитра Табачника; зупинити вибіркове кримінальне переслідування, звільнивши всіх політичних в'язнів, перш за все Юлію Тимошенко".

У разі консервації владою сьогоднішньої ситуації в Україні або її погіршення українці Канади усіма демократичними засобами сприятимуть "відстороненню від керівництва держави нинішнього антидержавного, антинародного, антиукраїнського, антидемократичного режиму Віктора Януковича".

Мітинг на підтримку Тимошенко вимагає від президента звільнити главу МЗС Грищенка

Учасники мітингу на підтримку екс-прем'єра, лідерки партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко вимагають від президента України звільнити з посади глави Міністерства закордонних справ Костянтина Грищенка, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

За даними "Інтерфакс-Україна", мітингувальники вимагають звільнити директора департаменту інформаційної політики МЗС України Олега Волошина.

"На жаль, останнім часом Міністерство закордонних справ перетворилося на філію піар-агентства Партії регіонів. Останні заяви МЗС фактично позбавили Україну можливості набути асоційованого членства в ЄС найближчим часом та повністю блокують наші євроінтеграційні наміри", - зазначено в зверненні до президента України Віктора Януковича.

Учасники мітингу вважають, що Грищенка необхідно звільнити за "дії, які спрямовані на дискредитацію" України.

Мітинг відбувається в центрі Києва, на Хрещатику, поблизу будівлі Печерського районного суду, де слухається "газова справа".

Як повідомлялося, 8 серпня, на першому після арешту засіданні суду, Тимошенко заявила, що підписання угоди про асоціацію з ЄС стане перешкодою для авторитарних і диктаторських тенденцій в Україні, за якими нині спостерігає світ.

За інформацією прес-служби партії "Батьківщина", Тимошенко звернулася до керівників країн Європи, щоб угоду про асоціацію було якнайшвидше ратифіковано.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин на брифінгу 9 серпня заявив, що відбувається "безпрецедентне залучення міжнародної спільноти" до судового процесу у справі Тимошенко.

Дипломат засудив спроби представників української опозиції використовувати "міжнародний аспект", що призводить до створення перешкод в євроінтеграції України.

"За допомогою своїх прибічників і союзників ми бачимо фактично спроби шантажувати Україну тим, що, якщо, приміром, судову справу не буде припинено, то не буде підписано угоду про асоціацію", - сказав Волошин. На його думку, така поведінка опозиції неприйнятна, і МЗС у цій ситуації захищає не конкретну судову справу, а право України здійснювати правосуддя і ту "величезну роботу, яку вже виконано на шляху підписання угоди про асоціацію".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 924 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ