Пт, 2024-04-26, 02:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 6 » Відставку Литвина не підтримали. А Томенко ще може подумати
12:43
Відставку Литвина не підтримали. А Томенко ще може подумати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Верховна Рада відмовилася включити до порядку денного 10-ї сесії питання про відставку спікера Володимира Литвина. Жоден з присутніх депутатів у сесійній залі 6 липня не проголосував за включення цього питання. Проти натиснули кнопку 4 депутата. Всього в залі 267 парламентаріїв.

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

Згідно з регламентом без включення до порядку денного питання не може бути проголосоване. "Таким чином, рішення не прийнято. Давайте привітаємо Володимира Михайловича з вотумом довіри", - сказав перший віце-спікер Адам Мартинюк, який головує на ранковому засіданні.

Партія регіонів виступила проти розгляду питання про відставку Литвина. "Фракція Партії регіонів вважає передчасним розгляд даного питання в порядку денному на сьогоднішній сесії, і голосувати за включення до порядку денного даного питання не буде", - заявив перед голосуванням Єфремов, виступаючи з парламентської трибуни.

"Я знаю цю людину (Литвина) давно і глибоко впевнений, що те рішення, яке він прийняв - це його рішення. Але це рішення прийнято в результаті емоційного підходу і, як мені здається, воно не до кінця продумане. Це рішення не може бути підтримано нами в тій ситуації, в якій воно приймалося", - цитує лідера фракції Партії регіонів "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що розуміє заяву, зроблену спікером парламенту, "з точки зору людини". "Ми можемо погодитися, що кожен з присутніх в залі має свою думку і може цю думку висловлювати публічно. Але, як керівник, я з цим погодитися не можу, тому що, крім своєї точки зору, у нього ще є обов'язки керівника та відповідальність за роботу всього парламенту, і відповідальність за політичну ситуацію в нашій державі", - підкреслив Єфремов.

Фракція Народної партії також не підтримує рішення Володимира Литвина про відставку з поста спікера парламенту. "Я і наша фракція не підтримуємо це рішення", - заявила народний депутат Катерина Ващук (Народна партія), виступаючи з парламентської трибуни.

Ващук зазначила, що не можна дозволяти принижувати роль Верховної Ради. "Я розумію дії Володимира Михайловича Литвина", - сказала вона.

Депутат підкреслила, що парламентська більшість повинна підійти до цього питання дуже зважено. "І наше сьогоднішнє рішення має бути мудрим... Ми повинні завершити нашу каденцію гідно", - сказала Ващук.

Як повідомлялося, Верховна Рада Україна на засіданні 3 липня ухвалила закон "Про засади державної мовної політики", що значно розширює сферу застосування російської мови.

Закон було ухвалено в першій редакції, без врахування понад 2 тисяч поправок, внесених після ухвалення документа в першому читанні. Парламентська опозиція заявила, що "мовний" закон 3 липня було ухвалено з великою кількістю порушень.

На ранковому засіданні в середу голова Верховної Ради Литвин та його заступник Микола Томенко заявили, що подають у відставку.

Слід додати, Верховна Рада України внесла зміни до Регламенту щодо обрання, призначення та відкликання посадових осіб парламенту. Відповідний закон на засіданні в середу підтримали 255 народних депутатів.

Згідно з прийнятим законом, рішення про обрання голови парламенту України приймається відкритим поіменним голосуванням більшістю народних депутатів від конституційного складу.

Рада розгляне відставку Томенка протягом 10 днів, якщо він не забере заяву

Верховна Рада України включила до порядку денного питання про розгляд заяви заступника голови Верховної Ради України Миколи Томенка про відставку. Парламент має розглянути це питання протягом 10 днів, однак не буде цього робити, якщо віце-спікер його відкличе.

"Відповідно до закону, протягом 10 днів парламент повинен дати відповідь на ту чи іншу заяву після того, як це питання внесено до порядку денного", - сказав на засіданні Верховної Ради перший віце-спікер Адам Мартинюк.

За словами лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремов, в даний час все залежить від дій Томенка. "Якщо він забере заяву, то ми не будемо її розглядати в залі, а якщо не забере, то ми її розглянемо", - сказав він.

Томенко довго не думав і Раді не радить: вимагає терміново розглянути його відставку з поста віце-спікера

Віце-спікер парламенту Микола Томенко наполягає на терміновому розгляді Верховною Радою своєї заяви про відставку. "Я вимагаю від парламентської більшості сьогодні розглянути питання про мою відставку і задовольнити його", - сказав про на брифінгу 6 липня.

"Ситуація, яка склалася, вимагає звернутися і до парламентської більшості, і до журналістів, для того щоб підтвердити свою принципову позицію, яку я озвучив кілька днів тому. Моя заява про відставку є політичним кроком..." - зазначив Томенко.

Він підкреслив, що час в п'ятницю ще є, щоб парламент задовольнив його заяву. "Я наполягаю, щоб протягом години (час ще є) було проголосоване питання, і я б перемістився в роботу парламентської опозиції як народний депутат", - сказав Томенко.

Він підкреслив, що не зменшить обороти роботи, перебуваючи в парламентській опозиції.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: Відставку Литвина не підтримали
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ