Пт, 2024-04-26, 02:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 7 » Відсутність європерспективи в Угоді про асоціацію може зірвати її парафування у ВР
17:02
Відсутність європерспективи в Угоді про асоціацію може зірвати її парафування у ВР
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що відсутність положення про європейську перспективу України в Угоді про асоціацію з Євросоюзом може поставити під загрозу парафування цього документа.

Коментуючи побоювання українських депутатів з приводу ратифікації Угоди про асоціацію у Верховній Раді у разі незакріплення перспективи членства, високопоставлене джерело в МЗС України зазначило, що стурбованість українських парламентарів з цього приводу є цілком зрозумілою, передає "Інтерфакс-Україна".

"Прагнення стати членом ЄС є нашим стратегічним вибором. Ця мета є стрижнем усієї стратегії національного розвитку протягом останніх 15 років, незважаючи на те, хто очолював нашу державу або її уряд", - сказав співрозмовник.

За словами дипломата, цю ж мету зафіксовано в законі про засади внутрішньої і зовнішньої політики України, стратегії інтеграції України в ЄС та інших нормативних документах.

"Ці прагнення підтримує українське суспільство і конституційна більшість Верховної Ради. Так що для нас необхідність відображення в Угоді європейської перспективи не є якимось капризом, а прямою вимогою законодавця перед переговорною командою", - зазначив він. У зв'язку з цим, за його словами, Київ і наполягає на закріпленні європейської перспективи в Угоді про асоціацію.

"Якщо положення про європейську перспективу для України через україноскептицизм окремих європейських політиків не знайде свого гідного місця в тексті Угоди, це не відповідатиме очікуванням українського суспільства, яке дало президенту й уряду мандат на переговори з ЄС. Така ситуація може поставити під загрозу і парафування угоди в грудні цього року", - сказав представник МЗС.

У зв'язку з цим, за його словами, Київ і закликає партнерів ЄС надати реальну підтримку європейським прагненням України.

Раніше народний депутат Леонід Кожара (Партія регіонів) заявив, що відсутність в Угоді з ЄС про асоціацію згадування європейської перспективи України може негативно вплинути на співвідношення політичних сил у Верховній Раді в ході ратифікації цього документа.

Зазначимо, що прем'єр Микола Азаров під час зустрічі у вівторок із головою Національної Ради Австрії Барбарою Праммер заявив, що Україна не прагне негайно долучатися до Євросоюзу, однак при укладенні Угоди про асоціацію наполягатиме на внесенні до неї пункту про перспективи свого членства в ЄС.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 806 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ