Пт, 2024-04-19, 18:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 24 » Відтепер в Україні вже немає держТБ. ВІДЕО
22:59
Відтепер в Україні вже немає держТБ. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Презентація ПАТ "Національне суспільне телебачення України", юридичну особу якого було зареєстровано 19 січня, відбулася в Укрінформі.

Про це повідомляє кореспондент агентства.

"Відтепер в Україні більше немає державного внутрішнього мовника. Державним у нас залишається лише іномовлення, яким опікується Міністерство інформаційної політики... Але з державним мовленням всередині країни відтепер (покінчено. - Ред.). Воно буде облаштоване в європейський спосіб", - сказала на презентації голова парламентського Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар.

За її словами, це демонстрація того, що держава змінюється і прагне не "все контролювати", а працювати в інтересах кожного громадянина.

Сюмар також наголосила, що процес створення Суспільного телебачення має повну підтримку з боку міжнародних організацій.

Голова Держтелерадіо Олег Наливайко, у свою чергу, повідомив, що 25 січня уряд має затвердити порядок використання коштів на підтримку суспільного телерадіомовлення.

Він також повідомив, що 23 січня підписаний наказ про випуск акцій. "Статутний капітал складає 2 млрд 544 млн 273 тис грн... Номінальна вартість акції - тисяча грн", - сказав Наливайко.

Член наглядової ради НГТУ Світлана Остапа заявила, що перші програми Суспільного телебачення вийдуть в ефір у новому телевізійному сезоні, тобто не раніше вересня.

"Якщо в квітні відбудеться конкурс і ніхто не буде оскаржувати, обраний буде голова і правління, вони повинні зробити структурні зміни. А якщо це скорочення, то це мінімум три місяці. Потім вже з новою командою, з новими концепціями це буде втілюватися. Тобто, з нового телевізійного сезону, десь з вересня, не раніше", - сказала вона.

За словами Остапи, на даний момент реорганізацію очікує вся структура державного телебачення, а це кілька десятків компаній, понад сім тисяч працівників.

Крім того, зарплати журналістів Громадського телебачення (НСТУ) значно відрізнятимуться від тих, які були на державному телебаченні.

"Необхідно жити відповідно з засобами. Якщо грошей мало, то тримати більше людей і платити меншу зарплату - це в наш час абсолютно невигідно. І оскільки це вже не державна установа, а публічне акціонерне товариство, ми, саме наглядова рада, встановлюємо умови і розміри в цілому оплати праці: від і до. Ці зарплати будуть набагато більше, ніж зараз, - в кілька разів. Якщо зараз до двох тисяч може отримувати журналіст, то потім він може отримувати, я сподіваюся, до 10 тисяч, наприклад", - сказала Остапа.

Стець: конкурс на главу правління Суспільного телебачення буде змаганням концепцій

На фінансування Суспільного мовлення в Держбюджеті на наступний рік закладено 1,2 мільярда гривень, і ці гроші обов'язково будуть виділені в повному обсязі, заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

"Ключовим є те, щоб ми забезпечили фінансування відповідно до закону. Я переконаний, що ми це зробимо. Принаймні, скільки у мене буде часу і можливостей впливати на це, я точно буду це робити. Всі 1 мільярд 200 будуть виділені. Думаю, що після проведення Євробачення це питання вирішиться. Зараз 1 мільярд є, ще 200 мільйонів до кінця року повинні додати. І додадуть", - сказав Стець.

Міністр пояснив, що голова правління публічного акціонерного товариства "Національне громадське телебачення України" не може бути вибраний раніше кінця квітня, оскільки діяти необхідно строго відповідно до положень про конкурс, в яких прописані терміни його проведення. "Порушення цього положення може викликати сумніви в чесності самого конкурсу", - додав він.

Стець задоволений, адже члени наглядової ради домовилися про те, що це буде конкурс не відомих осіб і харизми, а конкурс концепцій: "Якщо це буде так, ми будемо за визначенням успішними в цьому проекті, а якщо це буде боротьба людей, то ми отримаємо ще одну Юлю, ще одного Васю, Колю, Петю і так далі".

Він також пояснив, що голова правління ПАТ НГТУ, якого обере наглядова рада, буде достатньо незалежним. "У нього буде п'ятирічний контракт, який ніхто не зможе змінити з керівників на будь-якому рівні", - додав міністр.

"Це буде перший приклад взагалі в історії України, коли таким потужним підприємством, яким буде ПАТ НГТУ, з великим обсягом фінансування і великим об'ємом вартості, керуватиме людина, яка матиме контракт і який був призначений незалежною наглядовою радою. Він не буде залежати від Президента, Прем'єр-міністра, Кабінету міністрів", - підкреслив міністр інформполітики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суспільне мовлення запрацює в Україні з другого кварталу 2016 року.

Закон "Про систему іномовлення України" (№2334а) було ухвалено Верховною Радою 8 грудня 2015 року і підписано президентом 28 грудня.

Законом забороняється втручання органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, а також недержавних організацій у діяльність суб’єктів державного іномовлення з метою встановлення цензури, попереднього контролю чи незаконного впливу на зміст інформації, що поширюється суб’єктами державного іномовлення України.

Законом визначено, що програмна політика МПІУ ("Мультимедійна платформа іномовлення України") спрямовується на досягнення мети та завдань її діяльності і має забезпечувати аудиторії можливість формувати власний незалежний погляд на події та явища. При цьому зазначено, що МПІУ не повинна підтримувати політичні партії чи інші політичні об’єднання, релігійні організації.

Згідно з законом, що джерелами фінансування діяльності суб’єктів державного іномовлення можуть бути: кошти, отримані від продажу власної теле- і радіопродукції; кошти, отримані від трансляції реклами; плата за надання у користування авторських та суміжних прав; кошти державного бюджету; добровільні, благодійні та спонсорські внески, пожертви фізичних та юридичних осіб (крім анонімних пожертв); інші надходження, не заборонені законодавством.

6 червня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення зміни до Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України" щодо порядку приєднання державного підприємства "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм".

ПАТ "НСТУ" зареєстроване 19 січня, його статут було затверджено на засіданні уряду 28 грудня 2016 року.

100 відсотків компанії належить державі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1419 | Додав: adminA | Теги: Україна, немає держТБ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ