Пт, 2024-04-19, 13:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 15 » Виготовлять козацький хутір і долучаться до культури Японії на Сорочинському ярмарку з м'яса
10:32
Виготовлять козацький хутір і долучаться до культури Японії на Сорочинському ярмарку з м'яса
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Відкрите акціонерне товариство "Кременчукм’ясо" (Кременчук, Полтавська область) уперше на Сорочинському ярмарку презентує козацький хутір, виготовлений із м'яса та вудженини, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В хуторі розташується млин, будинок, криниця, а також атрибути козацтва: булава, люлька та книга, виготовлені з м'ясних виробів. Хутір прикрашатиме центральну вітрину підприємства.

У 2010 році підприємство представило на Сорочинському ярмарку торт із м'яса, який прикрашали пелюстки з вудженини. А торік презентували букет соняшників у горщику, виготовлених із м'ясопродуктів.

Як повідомляють організатори, підготовка до цьогорічного ярмарку завершується.

В порівнянні з минулим роком зросла кількість поданих заявок. Серед них і постійні учасники, такі як "Кременчукм’ясо" та Полтавський м’ясокомбінат, Дружківська харчосмакова фабрика, хлібзавод "Південний", Миргородський завод мінеральних вод, Лубенський молочний завод, підприємства важкої промисловості – Крюківський вагонобудівний завод, Кременчуцькі колісний завод та завод дорожніх машин, а також "Слобожанський ярмарок".

На ярмарку будуть широко представлені харчові продукти та напої, одяг та взуття, вироби з хутра, текстильні товари, прикраси, садово-городній інвентар та сільгосптехніка і добрива, будівельні матеріали, мед, посуд та багато всього гарного і корисного.

Вперше цього року буде організовано ціле містечко майстер–класів "Сорочинська майстерня", яких очікується понад 20. Серед них виготовлення ляльок-мотанок, писанок, оберегів, вишивок, народних прикрас, соломо- та травоплетіння, скульптура та гончарство, а також цілком сучасні аквагрим, вироби з полімерної глини, фігурки з кульок.

Долучитись до історії та процесу виготовлення традиційних українських страв можна буде на майданчику "Ярмаркова смакота", який теж вперше буде відкрито на ярмарку, а на іменинників ярмаркових днів чекають подарунки і сюрпризи на "Дні народження в Сорочинцях".

Протягом усіх днів на сценах ярмарку виступатимуть мистецькі колективи з України та закордону, а ввечері гостей та учасників ярмарку порадують: в середу – гурт "Алібі", в четвер –"Ярмаркові вечорниці" за участю Тетяни Садохіної та гурту "Село і люди", в п’ятницю – група "Фіолет", в суботу – Олег Кінзов, Ірина Островська та гурт "Авіатор". Яскравим доповненням цього дня буде феєрверк.

З 15 по 18 серпня щодня об 11.00 гостей ярмарку вітатиме сам "Гоголь" та герої його творів, а з 21.00 на садибі Хіврі можна буде переглянути шедеври українського кінематографу. Звичайно, будуть і інші цікаві заходи, так, кожний охочий зможе знову долучитись до культури Японії.

В 2010 році на Сорочинському ярмарку планували встановити рекорд України за кількістю звареного борщу. Був намір приготувати 1000 літрів борщу.

Як відомо, Сорочинський ярмарок триватиме з 14 по 19 серпня, офіційне відкриття відбудеться 15 серпня. Сорочинський ярмарок було закрито в 1920-х роках, сьогодні ж його відновлено як елемент національної традиції.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: Сорочинському ярмарку, культури Японії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ