Чт, 2024-04-25, 23:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 8 » Війна реформам не заважає - Саакашвілі. ВІДЕО
11:41
Війна реформам не заважає - Саакашвілі. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Україні досі не використовується більшість національного економічного, людського і політичного потенціалу. Про це в ефірі програми "Вечір з Миколою Княжицьким" на телеканалі "Еспресо.TV" ввечері 7 лютого 2015 року заявив колишній президент Грузії Михеїл Саакашвілі.

"Україна не використовує 90% свого потенціалу, і людського, і економічного, і політичного", - зазначив він.

За його словами, новій українській владі, для створення процвітаючої держави насамперед потрібно повернути гроші, які було вкрадено режимом Віктора Януковича.

"Це мінімум 20 млрд (доларів США - ред.)", - конкретизував він.

На думку екс-президента Грузії, повернути ці кошти назад до України буде "досить легко". "Тому що їх не особливо маскували", - вважає Саакашвілі.

Наступним завданням, продовжує політик, є різке зниження податків. За рахунок подібних заходів свого часу у Грузії вдалося збільшити держбюджет "в одинадцять разів".

"У вас яка головна суперечка? Що ви не можете знизити податки, тому що і так скарбниця порожня. У Грузії теж була порожньою скарбниця і ми знизили податки на 60%. МВФ сказав, що ви ненормальні, а у нас в перший рік податкові надходження підвищилися у два рази. В результаті - за всі роки мого правління бюджет Грузії зріс майже в одинадцять разів, за умови скорочення податків", - пояснив Саакашвілі.

Колишній президент Грузії підкреслює, що на усе це - повернення вкраденого, створення сприятливого інвестиційного клімату й боротьбу з корупцією - нова українська влада має досить стислі терміни.

"У вас дуже мало часу - у вас, може, три-п'ять місяців, мало", - говорить він.

Перейматися ж власним рейтингом політикам-реформаторам не варто.

"Будь-яка влада набридає, вона трохи псує людей, які у владі, навіть найкращих, середньостатистичних псує здорово і обтяжує людей. Просто є вибір у будь-якої влади: або нічого не робити і твій рейтинг пропаде або щось робити і твій рейтинг все одно впаде, - заявив Саакашвілі.

- Мене запитували, чому ви вибори програли, якщо ви все добре робили? Ми не все добре робили, ми припустилися купи помилок, але багато речей Грузія робила досить впевнено і досі це цитується по всьому світу. Ми програли вибори, тому що всі врешті-решт програють вибори".

Війна також не може бути перепоною для здійснення реформ, вважає Саакашвілі. "Саме через те, що звичайні українці продемонстрували дива героїзму, мужності, терпіння, вони готові будуть підтримати будь-які радикальні реформи, тому що вони розуміють, що це важливо для країни. Ми, в Грузії, робили реформи при терактах, держпереворотах, при всіляких ембарго, бомбардуваннях", - говорить він.

Відповідаючи на питання про діяльність представників його політичної команди в уряді Арсенія Яценюка, політик зазначив, що найлегше реформувати свою галузь першій заступниці міністра внутрішніх справ Катерині Згуладзе, а найважче - Георгію Гецадзе, заступникові голові Мінюсту:

"У міністерстві юстиції, мені заступник міністра (Гецадзе - ред.) сказав, що перше, що йому пояснюють: чому щось не можна робити. Це стара звичка - на пострадянському просторі всі вміють пояснювати, що не можна робити і ніхто не любить робити і ухвалювати рішення".

При цьому він високо оцінює потенціал Петра Порошенка, котрий "розуміє, що час абсолютно радикальний і вимагає радикальних відповідей".

На закінчення розмови Саакашвілі резюмував, що Україна зараз має два варіанти - знищення російським агресором або перетворення на економічно привабливу країну, яка "буде багато значити в Європі".

Нагадаємо, що кандидатура Саакашвілі розглядається у якості однієї з пріоритетних на посаду голови Антикорупційного бюро.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: Війна реформам не заважає - Саакашв
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ