Чт, 2024-04-25, 17:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 17 » Війна в Малі могла бути причиною теракту в Бостоні. ВІДЕО
09:32
Війна в Малі могла бути причиною теракту в Бостоні. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Вибухи в Бостоні, котрі сталися 15 квітня, можуть бути пов'язані з підтримкою, яку США надали операції французьких військових у Малі. Таку версію висловив заступник голови створеної рухом "Брати-мусульмани" єгипетської Партії свободи і справедливості Ессам Елеріан, передає РІА "Новости".

Як повідомлялося, США надали підтримку військовому контингенту Франції в Малі в сфері транспорту, комунікацій і розвідки.

"Все почалося з відправки французьких батальйонів до Малі на війну з організаціями, які, як заявляли, є частиною "Аль-Каїди", - прокоментував політик події в Бостоні на своїй сторінці в Facebook, переклад замітки з арабської опублікував англомовний сайт телеканалу Al-Arabiya.

Елеріан також висловив співчуття сім'ям загиблих і потерпілих під час теракту. Зазначимо, що експерти схильні покласти відповідальність за трагедію в Бостоні на американських правих радикалів, хоча версія про причетність ісламістів і прозвучала однією з перших.

Партія свободи і справедливості була створена "Братами-мусульманами" після єгипетської революції весни 2011 року. Влітку 2012 року новим главою держави став Мухаммед Мурсі, який до обрання президентом Єгипту входив до керівництва цього руху.

Криза в Малі почалася майже рік тому і стала наслідком повалення режиму Муаммара Каддафі в сусідній Лівії. Вихід з Лівії племен туарегів, які мали заступництво від Каддафі, призвів до сепаратистської війни і утворення в квітні 2012 року самопроголошеної держави Азавад, яка охопила майже всю північ Малі.

У січні бойовики екстремістських угруповань почали атакувати позиції урядових військ у центрі Малі. На допомогу малійським військам 10 січня прибули французькі вояки.

Під час вибуху в Бостоні загинув громадянин Китаю

Один з трьох загиблих унаслідок вибухів у Бостоні є громадянином Китаю. Про це повідомляє агентство Синьхуа з посиланням на консульство КНР у Нью-Йорку.

Представник прес-служби китайського консульства повідомив агентству, що один громадянин Китаю загинув, ще один поранений в результаті вибухів у Бостоні. Потерпілий перебуває в стабільному стані.

Раніше повідомлялося, що внаслідок вибухів загинув 8-річний Мартін Річард (Martin Richard) з Бостона, 29-річна Крістл Кемпбелл (Krystle Campbell) з міста Медфорд (Medford) і випускник Бостонського університету. Як повідомляє агентство, родичі загиблого студента просили не називати його ім'я.

За останніми даними, кількість потерпілих внаслідок вибухів у Бостоні сягнула 176 людей. 17 осіб у критичному стані. За словами медиків, стан восьми пацієнтів особливо тяжкий, їм зроблено вже кілька операцій, зокрема ампутації.

У США показали бостонські бомби

У США опубліковані фотографії залишків саморобних пристроїв, підірваних на фініші Бостонського марафону 15 квітня. На знімках зі звіту спецслужб, до якого отримали доступ агентства AP і Reuters, видно покручені металеві контейнери (для цих функцій використано звичайні скороварки), обвуглені дроти, батарейка, а також предмет, схожий на невелику монтажну плату, пише NEWSru.com.

Бомби були начинені елементами ураження - цвяхами, кулькопідшипниками і іншими дрібними металевими деталями. На одній з фотографій, наприклад, видно закривавлений цвях і головка застібки-блискавки. Крім того, знайдені шматки чорної нейлонової тканини - судячи з усього, пристрої пронесли в сумках або рюкзаках, зроблених з такого матеріалу.

ФБР використовує знайдені на місці вибуху докази, щоб відтворити зразок бомб. Роботи проведуть в лабораторії на території Академії бюро в Куантіко, штат Вірджинія.

Крім того, бостонський телеканал 7NEWS показав ексклюзивні фотокадри одного і того ж місця, зроблені до і після одного з вибухів. На першому видно світлу нічийну сумку біля поштової скриньки - вона стоїть на краю тротуару із зовнішнього боку огорожі, виставленої вздовж лінії марафону. На другому, яка місцями була завуальована, бо на ній чітко видно криваві наслідки вибуху, цієї сумки вже немає.

За словами людини, яка надіслала фотографії, вони були зроблені з різницею приблизно в годину.

Ще одна серія знімків, зроблених одразу після вибухів, показує дивне: у той час як приголомшені, ошелешені люди з природної реакції остовпіли і пригнулись, один чоловік - білий, в розірваних штанях і темній футболці - тікає геть. Можливо, він тікав у паніці, але не виключено, що намагався втекти з місця злочину. Розібратися належить ФБР, куди телеканал надіслав всі здобуті знімки.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 922 | Додав: adminA | Теги: теракт, Війна, малі, Бостон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ