Пт, 2024-04-26, 14:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 6 » Війна в Сирії поділила "Велику двадцятку" на два табори
11:58
Війна в Сирії поділила "Велику двадцятку" на два табори
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Під час вечері лідерів країн "Великої двадцятки" на саміті, що проходить цими днями у Санкт-Петербурзі, підтвердили розбіжності в думках щодо подолання сирійського конфлікту, при цьому число прихильників і противників негайних дій розділилося приблизно порівну. Про це повідомляє NEWSru.com з посиланням на заяву журналістам прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

"Що стосується обговорення сирійської тематики, то під час вечері підтвердилася розбіжність лідерів у думках. Низка держав відстоювала позицію про необхідність вжиття негайних заходів, незважаючи на жодні легітимні міжнародні органи. Цілий ряд інших держав закликав не девальвувати міжнародне право і не забувати про те, що тільки Рада Безпеки ООН має право ухвалювати рішення про застосування сили", - наводить ИТАР-ТАСС слова Пєскова.

При цьому прес-секретар глави Російської держави зазначив, що "сили розділилися приблизно порівну".

Нагадаємо, що до G20 входять 19 країн - Аргентина, Австралія, Бразилія, Велика Британія, Німеччина, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Туреччина, Росія, Саудівська Аравія, США, Франція, ПАР, Республіка Корея, Японія - і Європейський Союз.

Пєсков розповів також, що під час робочої вечері глави держав і урядів порушили питання, пов'язані з економічним розвитком і виконанням продовольчих програм для Африки.

Путін обговорив Сирію з Кемероном

Президент Росії Володимир Путін після закінчення робочої вечері з лідерами G20 і світло-музичної вистави в Петергофі провів пізно вночі зустріч з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном.

На зустрічі, як цитує "Інтерфакс" прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова, зачіпалася зокрема і сирійська проблема. "Сторони ще раз обмінялися думками щодо ситуації навколо Сирії", - сказав Пєсков.

Також, за його словами, Путін і Кемерон під час бесіди дали позитивну оцінку динаміці розвитку двосторонніх відносин. "Президент і прем'єр підтвердили намір і далі працювати над розвитком кооперації з найширшого спектру галузей", - зазначив прес-секретар глави російської держави.

Генсек ООН закликав G20 залагодити конфлікт у Сирії мирним шляхом

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун ввечері в четвер, 5 вересня, виступив перед лідерами "Великої двадцятки" в Санкт-Петербурзі із закликом до мирного вирішення сирійського конфлікту.

Тема Сирії формально не входить до порядку денного саміту, однак Пан Гі Мун в останні дні активно наполягав на тому, щоб зробити це питання пріоритетним у перебігу обговорення на тлі погроз з боку низки західних країн про проведення військової операції в Сирії без мандата РБ ООН, вказує РІА "Новости".

"Я впевнений, що тема хімічної зброї вкрай важлива для міжнародного миру і безпеки, і я звертаю увагу на те, що йдуть суперечки щодо того, які дії треба вжити міжнародним співтовариством у цьому зв'язку. Всі такі дії повинні робитися в рамках статуту ООН, і це питання принципу", - заявив Пан Гі Мун. Він також ще раз закликав лідерів країн Ради Безпеки проявити відповідальність у вирішенні конфлікту в Сирії.

Генеральний секретар заявив про неприпустимість нових постачань озброєнь сторонам конфлікту в Сирії. Він ще раз зазначив, що криза в цій країні не має військового рішення. У зв'язку з цим Пан Гі Мун заявив про необхідність якнайшвидшого скликання "Женеви -2" довкола Сирії.

Він також підкреслив важливість дотримуватися домовленості, досягнутої на женевській конференції в червні 2012 року, щоб домогтися політичного врегулювання сирійського конфлікту.

Пан Гі Мун пообіцяв подати підсумки розслідування щодо хімзброї в Сирії Радбезу ООН і всім країнам - членам організації відразу ж після отримання результатів експертизи, а також високо оцінив співпрацю Дамаска.

"Я також високо ціную співпрацю уряду Сирії щодо цього розслідування", - заявив він.

Пан Гі Мун повідомив, що всі зразки, взяті експертами ООН, вже доставлено в чотири лабораторії в Європі для проведення аналізів. "Науковці працюють цілодобово, щоб забезпечити швидке отримання результату, але такого, який відповідав би високим професійним стандартам і не ставив би під сумнів їхню цілісність", - запевнив генсек.

Пан Гі Мун відзначив також професіоналізм і хоробрість інспекторів ООН з хімзброї.

На думку ЗМІ, саміт G20 може стати "одним з найбільш незручних і дискомфортних в сучасній історії", і тема сирійської кризи, ймовірно, буде переважати в дискусіях, в ході яких "дві найвпливовіші у світі людини", Путін і Обама, зіткнуться лицем до лиця.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1225 | Додав: adminA | Теги: Велику двадцятку, Війна, два табори, Сирії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ