Вт, 2024-04-23, 21:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 1 » Військові екс-президента Малі намагаються провести контрпереворот
12:11
Військові екс-президента Малі намагаються провести контрпереворот
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Військовослужбовці, лояльні поваленому президенту Малі Амаду Тумані Туре, намагаються провести в цій західноафриканській країні контрпереворот. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на представників путчистів.

"Вони зараз намагаються взяти під контроль аеропорт (у столиці), проте ми відіб'ємо його. Їх ідея в тому, щоб захопивши аеропорт, приймати літаки з військами ЕКОВАС", - заявив в бесіді з агентством представник військових, що повалили президента, Бакарі Маріко.

Раніше повідомлялося про зіткнення в столиці країни - Бамако - між військами, які підтримали путчистів, і військовослужбовцями особистої гвардії Туре, так званими "червоними беретами". За повідомленнями Agence France-Presse, ці бої привели до великої кількості загиблих у будівлі місцевої телерадіомовної корпорації Мал, передає РИА "Новости".

За словами очевидців, спочатку "берети" зайняли будівлю даного ЗМІ, наказавши персоналу залишити будівлю телерадіокорпорації, проте потім його спробували відбити підрозділи військ, які підтримали переворот.

Крім того, надходять повідомлення про бої в районі міста Каті - де розташована основна військова база путчистів.

Як повідомлялося раніше, причиною невдоволення представників "червоних беретів" стала спроба заарештувати якогось Абідіна, який займав посаду голови генерального штабу при поваленому президентові Амаду Тумані Туре. Абідіна намагаються заарештувати військові, які вчинили переворот.

Військова хунта Малі в ніч на вівторок, 1 травня, захопила контроль над державною телерадіокомпанією, аеропортом в Бамако і військовою базою в Каті.

Очевидці розповіли, що біля будівлі телерадіокомпанії чутні звуки перестрілки.

Нагадаємо, переворот у Малі стався 22 березня, незадовго до виборів президента країни, призначених на 29 квітня. Внаслідок перевороту до влади прийшли військові, які були незадоволені реакцією влади на збройне повстання племен туарегів на півночі Малі.

На їхню думку, кампанія з придушення заворушень була погано організована, відчувалася нестача харчів та боєприпасів. Крім того, військові добивалися більшої уваги з боку влади Малі до сімей військовослужбовців, загиблих під час придушення повстання туарегів.

ООН, Франція і США засудили переворот. Країни-члени Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС) висунули заклик військовим повернути владу цивільним особам, зокрема законно обраному президенту Амаду Тумані Туре, якого усунули від влади.

Тимчасом бунтівні туареги за підтримки радикальних ісламістських рухів вже захопили низку ключових міст на півночі Малі, і практично контролюють цю частину країни.

Лідер хунти капітан Саного 30 березня заявив, що ситуація на охопленій повстанням туарегів півночі країни критична, і закликав іноземні держави надати його країні військову допомогу.

На початку квітня зміщений президент формально оголосив про відставку з посади голови держави.

Організатори військового перевороту в Малі погодилися повернути владу цивільному уряду за результатами переговорів з Економічним співтовариством країн Західної Африки.

10 квітня 2012 року Конституційний суд Малі оголосив про призначення голови Національних зборів Діонкунди Траоре тимчасово виконуючим обов'язки президента країни.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1182 | Додав: adminA | Теги: контрпереворот, Військові екс-президента Малі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ