Пт, 2024-04-19, 01:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 11 » Військові в зоні АТО можуть стріляти у відповідь
21:27
Військові в зоні АТО можуть стріляти у відповідь
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко повідомив, що попри перемир'я, ситуація на Сході України нині має стійку тенденцію до загострення.

Про це у середу 11 листопада голова держави заявив, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони, передали у прес-службі президента.

"Вчора і сьогодні вночі з'явилося бойове зіткнення, де частини і підрозділи Збройних Сил України продемонстрували добрий бойовий вишкіл, миттєве і ефективне реагування на атаки диверсійно-розвідувальних груп, на атаки груп бойовиків", - сказав він.

"Ці спроби зірвати Мінські домовленості - не просто провокуючи українських військових диверсійними діями, не просто обстрілами наших територій зі зброї, яка мала давно бути відведена, не просто не допуском Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ як в місця спостереження, так і в місця відведення бойової техніки, не допуск до не контрольованої Україною ділянки українсько-російського кордону, свідчить про те, що ризики і загрози національній безпеці, суверенітету, територіальній цілісності і незалежності України залишаються надзвичайно високими", - додав Порошенко.

Президент також повідомив, що військовослужбовці, які несуть службу на Сході, мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їх життю.

"Українські військові мають твердий наказ в умовах, коли створюється небезпека їх життю, в умовах, коли вони є об'єктом нападу, в умовах крайньої необхідності відкривати вогонь на ураження. Ми не допустимо, щоб ворог зміг застати нас зненацька", - констатував голова держави.

Водночас Порошенко наголосив, що це є лише оборонними діями, і не зважаючи на провокації проросійських бойовиків, які до них спонукають, Україна неухильно виконує домовленості задля встановлення миру.

Голова держави також зазначив, що Україна проводить консультації з країнами Європейського Союзу і трансатлантичними партнерами щодо продовження санкцій проти країни-агресора.

Як повідомлялося раніше, за минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі було зафіксовано 21 випадок порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків, один український військовослужбовець загинув, ще п'ять отримали поранення.

"Між окупованими селами Калинове і Новозванівка вчора був бій - ворожа диверсійно-розвідувальна група висунулася на наші позиції, спробувала обійти рубежі оборони. Ворога було виявлено, після півгодинного бою з втратами група відступила", - сказав спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко і додав, що на Донецькому напрямку бойовики неодноразово відкривали вогонь в районі сіл Зайцеве і Майорське. Тричі противник застосував 82-мм озброєння, встановлені в житлових кварталах.

В штабі АТО заявляють, що терористи активізувалися по всій лінії розмежування. Серед гарячих точок - Щастя, околиці Горлівки, Широкине і район Донецького аеропорту.

8 листопада група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорського (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

Раніше секретар РНБО України Олександр Турчинов попереджав, що у разі продовження провокацій з боку бойовиків на сході країни, Збройні сили України припинять відведення озброєння і військової техніки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: стріляти, відповідь, зона АТО, військові
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ