Пт, 2024-04-26, 20:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 29 » Вимагають скасувати указ Трампа про заборону в'їзду мусульман в США нобелівські лауреати
19:19
Вимагають скасувати указ Трампа про заборону в'їзду мусульман в США нобелівські лауреати
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Тисячі вчених зі світовим ім'ям, серед яких 28 лауреатів Нобелівської премії підписали петицію, в рамках якої рішуче засуджують виданий президентом США указ про тимчасову заборону на в'їзд в країну громадянам кількох країн Близького Сходу і Північної Африки.

Про це пише газета The Washington Post.

Указ, який викликав хвилю протестів в США і за кордоном, був підписаний Трампом в п'ятницю, 27 січня. Цей документ призупиняє прийом біженців в США на 120 днів, забороняє на невизначений термін розміщення біженців з Сирії і посилює деякі правила в'їзду в США. Крім того, Трамп обмежив в'їзд на 90 днів з низки країн з переважно мусульманським населенням, але не назвав ці країни. За даними Американської асоціації імміграційних адвокатів, мова йде про тимчасову заборону на в'їзд громадян Іраку, Ірану, Сирії, Судану, Ємену, Лівії та Сомалі.

27-28 січня в Нью-Йорку, Бостоні, Сан-Франциско, Майамі та інших містах США пройшли масові акції протесту проти дій адміністрації Білого дому, спрямованих на обмеження імміграції, прийому біженців і в'їзду в країну громадян мусульманських держав.

Виступаючи на церемонії підписання указу в Пентагоні, Трамп заявив, що цей указ є одним з кроків, спрямованих на захист США від іноземних терористів, і підкреслив, що відтепер прийняття рішень про прийом біженців буде "екстремальним".

Згідно з рішенням Трампа, в поточному фінансовому році, який завершиться 30 вересня 2017 року, США приймуть не більше 50 тисяч біженців. Майже 30 тисяч з них вже знаходяться в Сполучених Штатах.

Адміністрація колишнього президента Барака Обами планувала в поточному фінансовому році прийняти близько 110 тисяч біженців. Роком раніше США прийняли 85 тисяч біженців, а в 2013-2015 роках взяли понад 200 тисяч біженців.

В указі Трампа особливу увагу приділено забороні на прийом біженців з Сирії. У документі сказано: "В'їзд громадян Сирії в якості біженців суперечить інтересам США. Заморожувати будь-який подібний в'їзд до того моменту, коли я вирішу, що відбулися істотні зміни..., що дозволяють здійснювати прийом сирійських біженців відповідно до національних інтересів".

У той же час Трамп заявив, що готовий допомагати сирійським християнам, які були змушені покинути свої будинки через війну в Сирії.

Минулої суботи суддя федерального суду в Брукліні Енн Доннеллі призупинила депортацію з США людей, що володіють в'їзними візами або статусом біженця, однак підлягають депортації за указом президента.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: США, в'їзд мусульман, указ Трампа, нобелівські лауреати
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ