Пт, 2024-04-19, 12:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 19 » Вимагають звільнити Захарченка: міліція лупцює людей, ще й журналістів. ВІДЕО
15:17
Вимагають звільнити Захарченка: міліція лупцює людей, ще й журналістів. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Рада Незалежної медіа-профспілки та Національна спілка журналістів України спільно звернулися до президента Віктора Януковича з вимогою звільнити міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Відповідне рішення було ухвалено під час Ради НМПУ в п'ятницю, 19 липня, повідомляє прес-служба організації.

"Ми, Рада НМПУ і Національна спілка журналістів, вимагаємо звільнити міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та провести реформу міліції. Міністр публічно давав обіцянки гарантувати безпеку журналістів, однак свого слова не дотримався. У сьогоднішньому вигляді міліція становить суспільну небезпеку", – йдеться в заяві НСЖУ і НМПУ.

Медіа-профспілка і Спілка журналістів також звертаються до Генпрокуратури з вимогою покарати міліціонерів, які побили журналістів уночі проти п'ятниці.

Зазначається, що приблизно о першій годині ночі 19 липня бійці спецпідрозділу МВС "Беркут" побили журналістів у центрі Києва. Щонайменше чотири працівники ЗМІ постраждали від міліцейської агресії, з-поміж них журналісти "5 каналу".

"Якщо 18 травня 2013 року міліція просто спокійно спостерігала, як невідомі лупцюють журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя у центрі Києва, то тепер міліція сама атакує працівників ЗМІ", - йдеться в заяві.

Незалежна медіа-профспілка та Спілка журналістів вимагають від Генпрокуратури розслідувати ці злочини та покарати винних міліціонерів.

Медіаорганізації також вважають, що голова МВС Віталій Захарченко не контролює ситуації у відомстві і має або сам написати заяву про відставку, або таке рішення має прийняти президент.

НМПУ і НСЖУ закликають до реформи МВС і очищення міліції від "садистів та катів у погонах". "Керівний склад МВС має пройти переатестацію. Цей процес має бути максимально відкритим для суспільства через широке залучення журналістів та правозахисників. НМПУ готова делегувати своїх представників задля незалежного спостереження за цим процесом, в тому числі у регіонах", - заявляють в медіаорганізаціях.

Робоча група при Януковичу взяла на контроль інцидент зі знімальною групою "5 каналу"

Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів взяла на контроль інцидент зі знімальною групою "5 каналу". Про це повідомляє прес-служба президента України.

Зокрема, Комітет оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, взяв на контроль з’ясування обставин інциденту за участю журналістів у Києві вночі, 19 липня, під час знесення наметів на Майдані Незалежності.

"Про побиття та перешкоджання професійній діяльності з боку правоохоронців заявили кореспонденти "5 каналу" у ніч проти п’ятниці. Обставини цих подій з'ясовуються. Про це повідомили в МВС", - пише прес-служба.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: журналістів, звільнити Захарченка, міліція лупцює людей
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ