Пт, 2024-04-26, 00:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 14 » VIP-пенсії не забирати-Конституція
16:46
VIP-пенсії не забирати-Конституція
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Парламент готовий невідкладно розглянути пенсійну реформу в разі швидкого узгодження з урядом низки суперечливих питань. Про заявив сьогодні, 14 червня, на брифінгу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, коментуючи необхідність якнайшвидшого розгляду пенсійної реформи на вимогу президента, передає "Українська правда".

"Можливе його внесення (до порядку денного) навіть завтра, якщо сьогодні будуть проведені консультації і отримані відповіді на деякі суперечливі питання", - сказав "регіонал".

За словами Єфремова, неузгоджені питання стосуються можливостей реального підвищення пенсій для громадян, вислуги років для військовослужбовців, а також обмеження максимальної пенсії десятьма мінімальними зарплатами.

"Члени нашої фракції готові проголосувати за цю норму, однак її внесли антиконституційним шляхом. А якщо Верховна Рада, проголосувавши, порушить Конституцію, і подасть цей документ президенту, то він повинен накласти вето. Бо він не може підписати такий документ", - заявив він.

"Тому потрібно знайти порозуміння з урядом – або вони цю норму будуть вилучати, або ми повинні тоді вжити заходів, щоб свідомо не ухвалювати законопроект, який порушує Конституцію", - сказав Єфремов.

Захищаючи VIP-пенсіонерів, влада посилається на те, що стаття 22 Конституції України забороняє скасовувати і звужувати права, які вже були надані нормативно-правовими актами певним категоріям громадян та узгодити з цією нормою нову систему компенсації пільг.

Незважаючи на це, в пропонованому урядом законопроекті №7562 передбачено фактичне скасування більшості пільг для багатьох категорій громадян.

Згідно з текстом документа, соціальні виплати та пільги чорнобильців, афганців, ветеранів та інвалідів війни, міліціонерів, шахтарів, медиків і вчителів відтепер будуть регулюватися не законами, ухваленими Верховною Радою, а Кабінетом міністрів у ручному режимі, що прямо суперечить чинній Конституції Україні.

При цьому в законопроекті вказується, що порядок і розмір виплат щороку встановлюється Кабміном з урахуванням реальних фінансових можливостей держави.

Як відомо, президент Віктор Янукович вимагає від парламенту схвалити цього тижня пенсійну реформу.

Доопрацьований урядом законопроект про пенсійну реформу і досі містить дуже багато непопулярних норм. Зокрема, норму про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років на 6 місяців щороку протягом 10 років.

Окрім того, так само планується збільшити мінімально необхідний страховий стаж для отримання пенсії за віком з 5 до 15 років і підвищити нормативну тривалість страхового стажу для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі для жінок з 20 до 30 років і для чоловіків - з 25 до 35 років.

Не змінилися пропозиції щодо збільшення віку виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців - 62 роки. Проте цей вік буде максимальним і продовжити перебування на держслужбі з 2013 року вже буде не можна.

Як і раніше, пропонується збільшити необхідну вислугу для військовослужбовців - з 20 до 25 років.

Раніше повідомлялося, що Партія регіонів підтримує обмеження пенсій десятьма прожитковими мінімумам, що закріплено в законопроекті з пенсійної реформи. "Наша фракція підтримує обмеження максимальних пенсій до 10 мінімальних заробітних плат", - сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Це помилкова інформація. Значить, ті журналісти, які подають таку інформацію, вони подають свідомо неправдиву інформацію", - заявив він, коментуючи інформацію про відмову депутатів ПР обмежити чинні максимальні пенсії.

За його словами, питання про обмеження пенсій розглядалося на засіданні фракції Партії регіонів в четвер, 2 червня, за участю віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.

Проект закону №7455 "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" Кабінет міністрів вніс до парламенту 1 червня замість відкликаного напередодні однойменного документа. Тігіпко роз'яснив депутатам, що нова редакція законопроекту передбачає 11 істотних змін.

В опозиції запевняють, що уряд повернув до парламенту незмінений проект пенсійної реформи. Про це заявив журналістам "бютівець" Андрій Павловський. За словами депутата, в законі "змінили 11 ком, тоді як усі найбільш людожерські норми залишилися".

Водночас віце-прем'єр розраховує, що Верховна Рада ухвалить цей законопроект ще до кінця поточної сесії (15 липня).

Згідно з законопроектом, пропонується обмежити розмір максимальної пенсії до 10 прожиткових мінімумів (9600 грн), поширивши дію цієї норми на раніше призначені пенсії.

Крім того, з 2013 року планується підвищити пенсійний вік для чоловіків-держслужбовців до 62 років, піднімаючи його на 6 місяців щорічно. Календарну вислугу років військовослужбовцям запропоновано збільшити з 20 до 25 років, щороку підвищуючи її на 6 місяців.

Жінкам по досягненні 55 років надається можливість добровільного виходу на пенсію протягом наступних трьох років за умови загального стажу не менше 30 років і звільнення з роботи. У разі працевлаштування громадян виплата пенсії припиняється, але стаж додаватиметься. Народні депутати при призначенні дострокових пенсій будуть прирівняні до інших категорій пенсіонерів.

"Категорично проти виступили представники профспілок. Колег обурило обмеження максимальної пенсії до 10 прожиткових мінімумів. Їхні аргументи зрозумілі - у нас багато депутатів пенсійного або передпенсійного віку", - зазначив депутат, що був присутній на засіданні фракції ПР, на якому розглядався законопроект пенсійної реформи.

Як відомо, реалізація пенсійної реформи залишається в переліку ключових зобов'язань України для отримання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ).




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 941 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ