Пт, 2024-04-26, 06:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 30 » Виплати зарплати вимагають 700 звільнених шахтарів і погрожують піти на Київ
15:57
Виплати зарплати вимагають 700 звільнених шахтарів і погрожують піти на Київ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Колишні працівники однієї з луганських шахт збираються йти пішою ходою на Київ з вимогою погасити заборгованість по зарплаті. Проте у профільній профспілці про наміри шахтобудівельників нічого не знають.

Як повідомляють ЗМІ, у вівторок колишні працівники ПАТ "Трест Луганськшахтопроходка" провели мітинг біля будівлі Луганської облдержадміністрації. Гірники розповіли, що їм не виплатили від 15 до 60 тис грн за роботу на будівництві державної шахти "Нововолинська".

Перший заступник голови профспілки працівників вугільної промисловості України (ПВПУ) Валерій Марченко розповів, що проблема з виплатою зарплатні існує, але вона поступово вирішується, передає Gazeta.ua.

За його словами, заборгованість по зарплатні є лише щодо тих працівників, які наразі вже не працюють і були звільнені раніше. Мова йде про щахтобудівельну компанію, яка працювала на шахті "Нововолинська".

"Проблема існує. Вчора на пленумі цю проблему було підняти і міністр сказав, що буде вирішуватися це питання", - наголосив Марченко. Заступник голови профспілки також пояснив, що щодо тих людей, які зараз працюють, усю заборгованість по зарплатні вже погашено. Загалом гроші не виплатили близько 600-700 колишнім працівникам підприємства.

Водночас, Марченко запевнив, що не знає про те, що шахтарі збираються іти пішою ходою на Київ. Він переконаний, що це питання залагодиться.

"Це питання дуже серйозне. У нас в міністерстві вже забули, коли були заборгованості у людей, які працюють на шахтах", - додав заступник голови профспілки.

Він також наголосив: "Ця проблема частково вирішується постійно. Віддали десь 2,5 млн у минулому місяці і я думаю, що буде вирішуватися і надалі".

Чому так вийшло, за словами Марченка, зараз важко відповісти, бо щодо фінансування цієї шахти було багато питань. "Але люди якщо працювали, то повинні отримувати заробітну плату. Вони ні в чому не винні і потрібно розрахуватися з ними", - додав він.

Зараз вирішується питання про надання додаткових коштів із бюджету на "Нововолинську" шахту, розповів заступник голови профспілки.

"Але бюджет у нас соціально орієнтований, мало коштів виділяється на розвиток. Тому є питання з цього приводу. І у людей немає роботи. Багато шахтобудівельників звільнилося. Єдине питання, що коли шахтобудівельники працюють на підприємствах не державної форми власності — там менше проблем. Але проблеми із шахтобудівельниками є, бо зараз не будуються масово шахти, немає достатньо коштів на їхній розвиток, реконструкцію. Тому люди не задіяні, немає фронту робіт", - підсумував заступник голови профспілки ПВПУ.

Тим часом шахтарі на мітингу заявили про намір іти до Києва та вимагати грошей у Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Зазначимо, що восени біля будівлі Кабінету міністрів шахтарі Луганщини проводили акцію протесту. Акція протесту була зумовлена свавіллям регіональної "вугільної мафії". Крім того, під кінець минулого року Україну охопила хвиля протестів щодо соціальних виплат "чорнобильцям" та "афганцям".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: 700, піти на Київ, зарплати, шахтарів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ