Пт, 2024-03-29, 02:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 23 » Вирішальні дебати: Обама перемагає Ромні. Путіну пообіцяли "жорсткість"
12:01
Вирішальні дебати: Обама перемагає Ромні. Путіну пообіцяли "жорсткість"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Увечері 22 жовтня в Бока Ратон (Флорида) відбувся заключний третій раунд дебатів кандидатів у президенти США - демократа Барака Обами і республіканця Мітта Ромні. У центрі уваги цього разу була зовнішня політика Сполучених Штатів, пише NEWSru.co.il.

Кандидати в загальних рисах представили своє бачення ролі Америки у світі.

Чинний президент Обама заявив, що США відповідальні за почесну місію сприяння миру в усьому світі, але такі проблеми внутрішньої політики, як застій в економіці і все більший борг, ослабили американське лідерство. За словами Обами, США в прийдешній період повинні насамперед відновити свою економічну міць, а потім займатися проблемами за кордоном.

Ромні, у свою чергу, заявив, що Сполученим Штатам необхідно посилювати міжнародне партнерство і відносини з союзниками. Він дав зрозуміти, що було б нерозумним у нинішній ситуації йти на такий крок, як скорочення військових витрат. У разі обрання на посаду президента Ромні пообіцяв "відразу позбутися" "нерентабельної" реформи охорони здоров'я та інших програм, розпочатих адміністрацією Обами.

Так, наприклад, програму медичної допомоги незаможним він планує передати у відання штатів, які "справляються з цим більш ефективно". За рахунок згортання низки федеральних програм Ромні розраховує збалансувати бюджет і збільшити військовий бюджет США, аби посилити національну безпеку.

Барак Обама у відповідь заявив, що ефективність збройних сил визначається не обсягом бюджету, а правильним розподілом коштів, нагадавши при цьому і про необхідність "думати про потенціал", зокрема підтримуючи кібербезпеку.

Обама піддав критиці позицію Ромні щодо Росії, запитавши, як він може вважати ворогами США не Іран і терористів, а Росію. Ромні попросив не пересмикувати його слова, підкресливши: "Коли я говорив про Росію, то мав на увазі, що вона є лише геополітичним ворогом, тоді як Іран і "Аль-Каїда" - це вороги з погляду національної безпеки США".

За оцінкою Ромні, на сьогодні саме Іран є головною загрозою національній безпеці США.

У той же час він додав: "Я не збираюся надягати рожеві окуляри, розмірковуючи про Росію і Володимира Путіна, і безумовно не збираюся обіцяти йому велику гнучкість після президентських виборів. Після виборів він отримає від мене більше жорсткості".

Коли мова зайшла про Єгипет, Ромні дав зрозуміти, що підтримує прагнення нинішньої адміністрації до демократизації країн близькосхідного регіону, але хотів би, щоб тоді, напередодні "арабської весни", адміністрація краще "передбачала майбутнє" і більше "працювала з партнерами".

Стосовно Сирії Обама зазначив, що США вживають необхідних заходів для врегулювання ситуації в цій країні: закликаючи до відставки Башара Асада, застосовуючи санкції проти сирійського уряду, надаючи "гуманітарну допомогу" опозиції. При цьому Обама підкреслив, що "сирійці повинні самі обирати своє майбутнє". На його думку, Білий дім у даному випадку робить все, що може, координуючи зусилля з партнерами в регіоні.

Ромні заявив, що республіканці також не хочуть, щоб США були втягнуті в сирійський конфлікт. У той же час він звинуватив адміністрацію Обами в тому, що та дозволила режиму Асада "вбити більш як 30 тисяч осіб". Він нагадав, що Сирія є "єдиним союзником Ірану в арабському світі", що надає можливості і шляхи для озброєння угруповання "Хезболла" у Лівані, яка, в свою чергу, загрожує Ізраїлю. На думку Ромні, усунення Асада від влади має стати першорядним пріоритетом США, але при цьому необхідно домогтися того, щоб "новий уряд Сирії був відповідальним".

Ромні запевнив, що, в разі перемоги на виборах, його адміністрація надасть "повноцінну і міцну стратегію, яка допоможе ісламському світу та іншим частинам світу відмовитися від актів насильства".

"Є 10-12 країн, які становлять неймовірну тривалу загрозу нашим друзям, Америці, і тому ми повинна мати всеосяжну стратегію, що дозволяє відмовитися від подібних актів екстремізму", - підкреслив Ромні.

У даному контексті Ромні згадав трагічний інцидент у Бенгазі, де нещодавно загинули посол США і троє співробітників американської дипмісії.

Обама запевнив, що в разі нападу на Ізраїль США "підтримають" єврейську державу, що є для Америки "справжнім другом" і "найбільшим союзником у регіоні". Президент нагадав, що на цьому тижні проходять найбільші американсько-ізраїльські військові навчання. У ході дебатів він стверджував, що союзницькі відносини Штатів "з партнерами в Азії, в Європі, в Африці, з Ізраїлем" ніколи не були сильнішими.

На думку Ромні, за каденцію Обами Іран "на чотири роки став ближче до володіння ядерною зброєю".

Обама заявляє: "Поки я є президентом Сполучених Штатів, Іран не отримає ядерної зброї".

Чинний президент зазначив, що в даний час проти Ірану діють "найсильніші за всю історію санкції, які підривають економіку цієї країни, призвели до обвалення національної валюти на 80% і зниження рівня видобутку нафти до найнижчого за останні десятиліття, як під час ірано-іракської війни "20 років тому" (тут Обама припустився неточності, оскільки мова йде про війну 1980-1988 років; втім, і Ромні один раз обмовився, назвавши Іран "Іраком", хоч і відразу поправив себе).

Ромні також підкреслив, що США завжди будуть "поруч з Ізраїлем", і якщо Ізраїль піддасться нападу, Америка надасть єврейській державі не лише дипломатичну і культурну, а й військову допомогу. Він нагадав, що ще п'ять років тому, виступаючи на конференції в Герцлії, виклав поетапний план боротьби проти іранської ядерної програми.

В даний час Ромні пропонує посилити санкції проти Тегерана, запровадити дипломатичну ізоляцію Ісламської республіки і висунути звинувачення президентові Ірану Махмуду Ахмадінежаду в розпалюванні геноциду.

Мітт Ромні розкритикував Барака Обаму за його прагнення до зближення з лідерами деспотичних і псевдодемократичних режимів. На його думку, поїздки Обами, під час яких він зустрічався з такими лідерами (зокрема, на Близький Схід), демонстрували, на погляд тих лідерів, слабкість президента США. Він нагадав, що під час турне по Близькому Сходу Обама утримався від поїздки до Ізраїлю, що було відзначено недружнім оточенням Ізраїлю.

Обама у відповідь зауважив, що його першою поїздкою після перемоги на виборах у 2008-му була поїздка до військових, які служать за межами США. Нагадав він про те, що відвідував Ізраїль напередодні тих виборів, побувавши в "Яд ва-Шемі" і Сдероті, а згодом сприяв фінансуванню програми ПРО "Залізний купол".

Ведучий Боб Шиффер поставив Ромні пряме запитання: що б він відповів, якби йому подзвонив Нетаньяху і сказав: "Наші бомбардувальники вже в дорозі. Ми збираємося бомбити Іран".

Ромні ухилився від відповіді на це запитання. Обамі такого запитання не ставили.

Згідно з опитуванням CNN/ORC International, заключний раунд дебатів виграв Обама "з рахунком" 48%:40%. Опитування телеканалу CBS показав більш переконливу перемогу Обами - 53%:23%.

Зазначимо, що переможцем першого раунду дебатів був Ромні. Але як показали результати опитувань громадської думки, перемога в другому раунді передвиборних дебатів, що пройшли у вівторок, 16 жовтня, в університеті Хофстра під Нью-Йорком, залишилася за Обамою.

6 вересня Барак Обама був офіційно затверджений кандидатом від демократів на посаду президента США на майбутніх загальних виборах у листопаді. Кандидатуру підтримали делегати національного з'їзду Демократичної партії в Шарлотті (штат Північна Кароліна).

А 29 серпня на з'їзді Республіканської партії в Тампі, штат Флорида, колишній губернатор Массачусетсу Мітт Ромні був офіційно проголошений кандидатом в президенти.

Поряд з Бараком Обамою та Міттом Ромні боротьбу за крісло президента США продовжує менш відомий кандидат - А. Зомбі. Його політична програма - боротьба за права мертвих, зокрема - демонстрація серіалів про загробне життя.

Вибори президента США відбудуться 6 листопада 2012 року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: Вирішальні дебати, Обама перемагає Ромні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ