Пт, 2024-04-26, 19:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 29 » Вирішальний день для Євромайдану: гімн, польова кухня і знаменитості
12:56
Вирішальний день для Євромайдану: гімн, польова кухня і знаменитості
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Києві та по всій Україні тривають акції протесту у зв'язку з рішенням уряду призупинити переговори про асоціацію з Євросоюзом, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

9:00, 29 листопада. На майдані перебувають близько 500 осіб, переважно молоді люди. З імпровізованої сцени біля підніжжя монумента Незалежності звучить музика українських виконавців, при цьому, молоді люди, що виступають на сцені, закликають присутніх побільше рухатися для зігріву, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми вже перемогли, тому що Україна почала ворушитися", - заявив один з виступаючих.

У Євромістечку немає партійної символіки, учасники акції тримають прапори Євросоюзу і України. Потихеньку на площу підтягуються ще люди.

7:00, 29 листопада. Закінчилася восьма ніч Євромайдана. Більше тижня в Києві мітингували з однією вимогою до президента: підписати угоду про асоціацію. Надії сотень тисяч українців на краще майбутнє для своїх дітей були пов'язані з самітом Східне партнерство, який розпочався вчора і продовжиться сьогодні. У Вільнюсі мали підписати угоду про асоціацію. Перший крок на шляху України до Євросоюзу повинен був зробити президент Віктор Янукович. Сьогодні, 29 листопада, для цього останній день і остання можливість. Якщо президент повернеться з Литви без асоціації, то вже з 30-го листопада в Україні почнеться глибока і затяжна політична криза. А сьогодні на Майдані чекають усіх охочих показати владі, що з думкою більшості потрібно рахуватися. Але майте на увазі, що влада зі східних регіонів всю ніч везла людей на Європейську площу. Так що дітей сьогодні краще залишити вдома.

4:00, 29 листопада. Близько тисячі людей співають гімн на Євромайдані. Це стало традицією - співати гімн щогодини. Навіть вночі площа співає разом, стоячи і приклавши руку до серця.

3:00, 29 листопада. На Майдані тепер є своя власна справжнісінька польова кухня.

2:20, 29 листопада. Журналіст Ольга Сніцарчук пише у Facebook з Вільнюса: "Завдяки ВФЯ - зустрівши на вільнюській вулиці Кокса - вже й не знаєш ЩО після ТАКОГО й спитати. Хіба що ніяково потупити очі. Є деяка інформація, що Меркель вже скасувала запланований на завтрашній ранок тет-а-тет із ним. Бо щоб спілкуватися в такому форматі треба мати tete на плечах. Та й вона вже звечора явно зрозуміла, "шо батє тяжело". Спізнився на кілька годин на урочисту вечерю в палац князів - а толку: хоч мерзнемо під плацем немарно - дотиснуть на тих зустрічах. Сікорський підходив до українських протестувальників виказати надію. ВФЯ приїхав останнім - і продовжив кивати на Росію: усі дипломатично робили вигляд, що вірять. Нехай йому сниця Кемпінскі з виглядом на Свіжеспалену Йолку та площу #євромайдан. А також, як менти пригощають кавою і чаєм - з величезних бідонів. Фентезі? Нєа - в Вільнюсі це реальність. Українським євромайданістам перед Палацом Князів - поліцейська кава-чай була дуже доречна. У себе вдома вони звикли до інших "частувань". #незрадьнародупідпишиугоду".

2:00, 29 листопада. На Євромайдані без змін - святкова і дружня атмосфера. Активісти зібрали в один відеозапис поводження з підтримкою, які були записані по всьому світу.

1:00, 29 листопада. По сусідству з Майданом на Європейській площі збирають сцену. Завтра тут буде провладний мітинг. Миколаївські журналісти пишуть, що пізно ввечері, 29 листопада, тільки лише з Миколаєва виїхало більше десятка автобусів. Людям обіцяно по 150 гривень за день.

00:30, 29 листопада. Тим часом на Євромайдані у Києві слухають музику, гріються і чекають від Януковича підписання асоціації з ЄС.

00:20, 29 листопада. Журналісти з Вільнюса повідомляють, що Янукович після вечері повернувся в готель Кемпінські. "Доля угоди досі не вирішена. Переговори тривають і тут. Українські чиновники і європейські дипломати заполонили п'ятизірковий готель у Вільнюсі. Тема відкритих/закритих дверей переслідує українського президента весь день", - повідомляє Наталія Седлецька.

00:00, 29 листопада. Фотографія з попереднього відео. Можна сказати - фотографія дня . Янукович на пальцях пояснює канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, що він "3,5 року один в дуже нерівних умовах з дуже сильною Росією". У п'ятницю, 29 листопада, о 08:15 відбудеться офіційна зустріч Януковича і Меркель. Все вирішиться саме там. Хоча, можливо, все вирішиться ще цієї ночі.

23:50, 28 листопада. Пост Аліси Рубан з Facebook: "Тільки що на центральній вулиці Вільнюса зустріли засмученого Радослава Сікорського, на питання, як пройшла зустріч з Януковичем. Він відповів: "Your President chosed Russia"..тут цензурна лексика закінчилась(((".

23:30, 28 листопада. відео з саміту. Закулісне спілкування. Без перекладу. Але тут він і не дуже-то потрібен. Пару спостережень: президент Литви Даля Грібаускайте переводить для Януковича, що говорить Жозе Мануел Баррозу; Янукович - єдиний, кому за круглим столом допомагав перекладач; в розмові з Меркель Янукович сказав, що в Україні "економічна ситуація дуже складна".

23:15, 28 листопада. На Майдані виступають студенти з різних країн світу. Зараз виступали хлопці з Великобританії. Заявили, що їх країна чекає Україну в ЄС. Зараз виступає хлопець з США: "Free Ukraine!". Площа підтримала. Потім виступав хлопець з Бразилії зі словами підтримки.

23:00, 28 листопада. Екс-президент Польщі, лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса в інтерв'ю ТСН "Немає вільної і повної Європи без України".

21:55, 28 листопада. Віктор Ющенко оголосив, що він теж підтримує Євромайдан. "Образно я зараз на Майдані, - заявив він в інтерв'ю російському радіо "Эхо Москвы".

21:45, 28 листопада. Українські журналісти в Вільнюсі. Ксенія Карпенко: "Здала останній репорт, сиджу в парламенті Вільнюса. Повз проходить євродепутат: " Не сидіть на підлозі, будь ласка. Зараз я знайду ключі від прес-руму, там зручніше працювати". Я: Дякую, там wifi погано ловить. Він: Я допоможу, знайду роутер". Я дякую і перепрошую - вже закінчую роботу. Він йде. Продовжую сидіти, чекаю таксі. Піднімається охоронець. Я готуюся, мовляв, ну все - зараз виставлять на холод. а він - простягає мені шоколадку. P.S. як же я хочу, щоб сталося диво і ми підписали цей договір. Це не запорука успіху, але у кожного шляху є початок. Так от нехай завтра буде початок шляху. У ЄС. Просто мені дуже близькі їх цінності".

21:20, 28 листопада. Янукович у Вільнюсі після зустрічі з керівництвом ЄС поїхав на вечерю - смотрите видео.

20:45, 28 листопада. Всього на Євромайдані в Києві навскидку близько 5 тисяч осіб.

20:30, 28 листопада. Тисячі присутніх зажадали від Святослава Вакарчука "За-спі-вай!". Вакарчук без звукового супроводу затягнув "Вставай!". Площа заспівала разом з ним.

20:25, 28 листопада. Вакарчук на Євромайдані: "Добрий вечір європейці! Добрий вечір Євромайдан! Сьогодні я тут не як музикант, а як європеєць. Спасибі всім вам, що ви тут. Спасибі старшому поколінню, спасибі молодшому поколінню, спасибі студентам. Ви прийшли захищати свій цивілізаційний вибір. Україна завжди була і є в Європі. Я хочу, щоб ми дружили з усіма - хто зробив європейський вибір, і хто від цього далекий. Для мене Євросоюз - це свобода вибору, свобода людини. Свобода зробила Європу тим, чим вона є - демократією, ринковою економікою. Євросоюз - це честь людини, де не має значення, скільки у тебе грошей і всі рівні. Так от свобода і честь - це те, заради чого ми повинні тут стояти. Бути європейцем - це чесно виконувати свою роботу, порядність у відносинах з людьми. Сьогодні на цьому європейському Майдані ми стоїмо за всіх своїх близьких, за всіх, хто говорить українською, російською, тут всі, хто вболіває за "Динамо" і за "Шахтар", хто взагалі не дивиться футбол, ті, хто голосує за різні партії, і ті, хто взагалі не ходить на вибори. І саме ми створили цей Майдан, а не політики. Я прийшов, бо не міг не прийти. Це моя головна мотивація. Це прояв своєї свободи. Ще одна фундаментальна особливість демократії - необхідність домовлятися. Тому незалежно від того, чим закінчиться завтра Вільнюс. - Не смійте розчаровуватися, що не смійте опускати рук. Шлях до ЄС - він тернистий. Я бачу очі, що горять, перед собою. Ми будемо з вами відстоювати свої права. Все тільки починається. Все буде добре".

20:05, 28 листопада. Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук приїхав на Євромайдан.

20:00, 28 листопада. На Майдані озвучили інформацію про те, що Молдова і Грузія парафували угоду про асоціацію, а вже наступного року мешканці Молдови їздитимуть в ЄС без віз. Януковичу, який угоду вирішив не підписувати, Майдан скандує "Ганьба!" і " Підпиши, підпиши!".

Як відомо, у п'ятницю у Вільнюсі відбуватиметься другий день саміту Східного партнерства. Планувалося, що саме цей день буде вирішальним у питанні підписання або не підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

На 29 листопада в Україні заплановані масові акції проти рішення Кабінету міністрів про призупинення підготовки до підписання асоціації з ЄС та на підтримку руху України в Європу.

Нагадаємо, 22-24 листопада у Києві та інших містах України розпочалися мітинги "За європейську Україну". Це стало реакцією громадян на рішення 21 листопада урядом призупинити процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію з ЄС.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1173 | Додав: adminA | Теги: польова кухня, гімн, знаменитості, вирішальний день, Євромайдану
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ