Чт, 2024-05-02, 01:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 2 » Вирок Луценка викликав у США сумніви щодо демократичності України
22:20
Вирок Луценка викликав у США сумніви щодо демократичності України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сполучені Штати розчаровані вироком, винесеним екс-міністру Юрію Луценку. Про це йдеться у заяві місії США в Організації з безпеки і співробітництва Європи, опублікованій на сайті посольства Сполучених Штатів в Україні.

"Як і Європейський Союз, Сполучені Штати розчаровані обвинувальним вироком, винесеним 27 лютого колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку. Ми неодноразово висловлювали свою стурбованість щодо вибіркових, політично мотивованих переслідувань в Україні, включно із судовим переслідуванням та засудженням колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко", - цитує заяву "Українська правда".

У місії нагадали, що окрім Тимошенко тринадцять колишніх високопосадовців з її уряду звинувачені у нібито злочинах, пов’язаних із виконанням своїх повноважень.

"Політично мотивоване переслідування опозиційних лідерів, включно із Луценком і Тимошенко, викликає серйозні занепокоєння щодо відданості уряду України демократії і верховенству права, особливо з огляду на те, що Україна головуватиме в ОБСЄ в 2013 році", - наголосили в США.

"Ми закликаємо уряд України звільнити пана Луценка, пані Тимошенко та інших колишніх високопосадовців, нині ув’язнених, і вважаємо, що вони повинні мати необмежену можливість повною мірою брати участь у політичному житті", - підкреслили в місії.

Нагадаємо, 27 лютого Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна за перевищення службових повноважень на посаді міністра внутрішніх справ. Одним з епізодів, за яким Луценка визнали винним, була кар'єра його водія у правоохоронних органах.

Розчарування у зв'язку з вироком українському політику висловили голова дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон і єврокомісар з політики розширення та добросусідства Штефан Фюле.

Крім того, Великобританія та Польща засуджують вирок Луценка і вважають його політично вмотивованим.

У ПАРЄ Луценка назвали жертвою політичної вендети. А США закликали владу України звільнити екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Пізніше суддя Страсбурзького суду в 1997-2008 роках Володимир Буткевич заявив, що Європейський суд з прав людини, найімовірніше, ухвалить рішення, яким зобов'яже Україну звільнити Луценка.

У міліції пояснили, яким повинен бути водій голови МВС, щоб не потрапити під суд

Водій міністра внутрішніх справ має бути офіцером з високим статусом. Таку думку на брифінгу висловив заступник голови МВС Василь Фаринник, відповідаючи на запитання, який статус має бути у водія міністра, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Ким має бути водій міністра? Я думаю, що це має бути людина, у якої повинен бути допуск, у тому числі й, можливо, навіть не те щоб до секретної інформації, згідно з законом, а повинен бути людиною, у якої більш високий статус", - підкреслив Фаринник.

За словами заступника голови МВС, "це має бути, по-перше, офіцер, по-друге, це має бути людина, що працює в міліції, обов'язково".

"Я вважаю, що цивільний у цьому випадку менше підходить, тому що він виконує не тільки завдання водія, але він виконує ще й конкретні функції, виконує доручення того ж таки міністра", - сказав він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: Вирок Луценка викликав у США сумнів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ