Ср, 2024-04-24, 06:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 18 » Вирок Pussy Riot: Росія перетворюється на Північну Корею
11:31
Вирок Pussy Riot: Росія перетворюється на Північну Корею
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Учасниці російської жіночої феміністської панк-групи Pussy Riot, засуджені 17 серпня в Москві, не будуть просити помилування. Про це заявив їхній адвокат Микола Полозов, повідомляє Радіо "Свобода".

Адвокат Марії Альохін Микола Полозов запевнив, що він з колегами подасть апеляцію і обов'язково дійде до Європейського суду з прав людини.

Просити російського президента про помилування дівчини не мають наміру.

Як повідомлялося, Хамовнічеський районний суд Москви 17 серпня засудив кожну з учасниць панк-групи Pussy Riot - Надію Толоконникова , Марію Альохіну і Катерину Самуцевіч до 2 років позбавлення волі. Вони були визнані винними за ч 2 ст 213 (хуліганство, вчинене з мотивів національної ненависті і ворожнечі) Кримінального кодексу РФ.

Під час оголошення вироку підсудні посміхалися.

Чоловік Надії Толоконникова Петро Верзілов заявив після суду: "Я думаю, картинка Росії була і без того досить страшною для всього світу. А тепер - ось такий дуже чіткий сигнал, що країна рухається навіть не в бік Китаю, а в бік Північної Кореї".

Нагадаємо, 21 лютого 2012 активістки Pussy Riot влаштували так званий панк-молебень у храмі Христа Спасителя в Москві. Вони виконали пісню під назвою "Богородиця, Путіна прожени!". У ній містилися ненормативна лексика та критика на адресу займав тоді пост прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна , а також патріарха Кирила . За фактом цієї акції було порушено кримінальну справу. У рамках розслідування були затримані три активістки Pussy Riot. Суд прийняв рішення укласти їх під варту, незважаючи на той факт, що у двох дівчат є діти.

США, Європейський союз і правозахисні групи засудили тюремні вироки, винесені трьом учасницям панк-групи Pussy Riot у зв'язку зі скандальній акцією в храмі Христа Спасителя в Москві.

США і ЄС назвали вироки "невідповідними". Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила, що вирок дівчатам повинні бути скасований, повідомляє

Голови ПАРЄ та Ради Європи назвали вирок Pussy Riot надмірно жорстким, передає Радіо "Свобода" < / a>.

Російська православна церква звернулася до влади Росії з проханням "проявити в рамках закону милосердя до засуджених учасницям" Pussy Riot "в надії на те, що вони відмовляться від повторення блюзнірських дій".

До міжнародного засудження вироку учасницям панк-групи Pussy Riot приєднався також президент Естонії Тоомас Хенрік Ільвес . За його словами, суд над Толоконниковою, Альохіною та Самуцевіч, яких засудили на 2 роки колонії загального режиму, відсилає до Середньовіччя.

"Полювання на відьом і подорожі без віз визначали" спільну європейську цивілізацію "... в 13 столітті", - написав президент Естонії в своєму мікроблозі в Twitter.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт у своєму мікроблозі заявив: "Навіть Уповноважений з прав людини в Росії вважає тюремне ув'язнення для Pussy Riot несправедливим і закликає його оскаржити. Легко погодитися".

Західні ЗМІ відреагували на вирок Pussy Riot: Росія рухається у бік Північної Кореї

Засудження Pussy Riot до двох років колонії загального режиму стало темою перших сторінок світової преси. Тональність публікацій свідчить, що результат процесу позначився не лише на репутації російської Феміди, а й усієї країни в цілому, повідомляє РБК з посиланням на британську газету The Guardian, яка присвятила Pussy Riot редакторську колонку "Путін проти панка".

Цей суд проти опозиціонерів - не останній, упевнені журналісти видання. На підході вердикт у справі блогера і опозиціонера Олексія Навального.

На думку The Guardian, Володимир Путін все далі заганяє себе в кут, хоча до цих пір може одуматися. Все ще може бути інакше, - допускає зміни редакція видання. - Президент РФ може звернути з наміченого курсу, а саме оголосити дострокові парламентські вибори. У силах Путіна призначити популярного прем'єра-міністра замість Дмитра Медведєва /b>. Разом з тим, ніщо не свідчить про те, що ці рішення будуть прийняті.

Головна стаття на шпальті німецької Die Stern називається "Два роки в'язниці за 40 секунд панку". Вирок Хамовницького суду журналісти видання називають очікуваним, і, разом з тим, "незбагненним". Своє ставлення до вердикту флагман німецьких ЗМІ передає через серію цитат жителів РФ. "Цілий світ тепер сміється над нашою країною абсурду", - наводить Die Stern слова анонімного прихильника Pussy Riot. Інший співчуваючий, знаменитий письменник Борис Акунін на сторінках видання таврує процес як вираз "ідіотизму".

Іспанська El Pais характеризує вирок Pussy Riot як черговий симптом зростання нетерпимості в Росії і наслідок змички між консервативними колами і державою. Вердикт феміністкам підтримують православні, а світський характер російської державності вже під питанням. Влада РФ вважає православ'я частиною національної ідентичності, що визначає їхню політику, підсумовує видання.

Жорсткіше за інші європейські ЗМІ вирок щодо Pussy Riot прокоментувала французька Liberation. Статтю, присвячену результату процесу, редакція газети назвала просто "ГУЛАГ". "Арешт панк-виконавців за антипутінську пісню в московському соборі і кримінальний процес проти них носять наскрізь політичний характер. Усі йдуть за наказом Кремля, як у кращі часи КДБ, в якому служив Путін, чиї методи цей політик зберіг. Процес оголює саму сутність режиму. Пародія на правосуддя і насмішка над демократією. Росія - не правова держава і не заслуговує членства у Великій Вісімці. Давно пора засудити Росію Путіна", - обурений автор статті.

У десятках міст по всьому світу пройшли акції на підтримку Pussy Riot

У десятках міст Росії і світу в п'ятницю - день винесення вироку, 17 серпня, у справі Pussy Riot - пройшли акції солідарності з Марією Альохін, Надією Толоконникова і Катериною Самуцевич. Вони проходили в різних формах - мітингів, пікетів, хепенінг, повідомляє Радіо "Свобода".

Біля Хамовницького суду Москви, де був винесений обвинувальний вирок, протягом цілого дня залишалися сотні людей. Вони скандували гасла на захист Pussy Riot, включали аудіозапис нової пісні панк-групи під назвою "Путін запалює вогнища". Були затримані, за даними поліції, більше 50, а за повідомленнями активістів - близько 100 осіб, в тому числі - опозиціонери Сергій Удальцов і Гаррі Каспаров. Велика частина затриманих відпущена з ОВС. На ніч до суду під вартою залишена активістка Тетяна Романова, яку звинувачують у непокорі співробітникам поліції.

Акції на підтримку Pussy Riot пройшли в Петербурзі, Пермі, Самарі, інших містах Росії, а також в різних країнах світу.

Акції на підтримку підсудних пройшли в п'ятницю в більш ніж 50 містах по всьому світу, включаючи Белград, Київ, Софію, Берлін і Дублін.

Більше 100 чоловік прийшли підтримати Pussy Riot в Парижі, Лондоні, Нью-Йорку. Акції солідарності пройшли в Барселоні, Брюсселі, Празі, Тель-Авіві та інших містах.

Шестеро протестуючих з балаклавами на головах, подібні тим, що носять учасниці панк-групи Pussy Riot, були затримані за порушення громадського порядку в Нью-Йорку.

Опитування громадської думки демонструють, що росіяни слабо підтримують позицію Pussy Riot.

За даними опитування, проведеного фахівцями "Левада-центру", з об'єктивністю судового процесу над дівчатами погодилися 44 відсотки опитаних. І лише 17 відсотків респондентів висловили недовіру суду.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1029 | Додав: adminA | Теги: pussy riot, Росія, Північну Корею
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ