Ср, 2024-04-24, 06:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 17 » Вирок Тимошенко: помста політичному конкурентові?
14:37
Вирок Тимошенко: помста політичному конкурентові?
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Багато хто на Заході обурюється з приводу вироку, винесеного в Україні колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко за перевищення посадових повноважень при укладанні газової угоди з Росією в 2009 році. Янукович, незважаючи на протидію тискові Путіна, сам поводиться в "путінському стилі". Західні ЗМІ закликають свої уряди встояти перед спокусою укласти торговельну угоду з Україною, поки лідер опозиції перебуває у в'язниці.

Як нагадує газета The Guardian, "Тимошенко та її прихильники стверджують, що Янукович організував кампанію проти неї, щоб позбутися одного з найпопулярніших політиків країни і свого головного політичного конкурента".

"Це суд помсти, покликаний показати іншим опонентам: "не висовуйтеся, не піднімайте голову, не намагайтеся боротися з нами", - каже в телефонному інтерв'ю з Києва донька Тимошенко, 31-річна Євгенія Карр, яка майже щодня відвідує матір у в'язниці.

Тимошенко залишається в слідчому ізоляторі, повідомляє видання. "Разом з нею в кімнаті площею 15 квадратних метрів містяться ще дві жінки, обидві очікують винесення вироку в економічних злочинах. У кімнаті - маленьке вікно, загороджене трьома рядами ґрат. Гарячої води немає, а через товсті стіни у будівлі в'язниці XIX століття весь час холодно і сиро", - так описує газета умови утримання Тимошенко.

Родичі кажуть, що стрес, пережитий нею на суді, поряд з поганими тюремними умовами, призвів до погіршення стану здоров'я 50-річної Тимошенко, посиливши захворювання спини і шлунка.

"Через тиждень після арешту у неї стали з'являтися симптоми - синці, гематоми на шкірі. Ми досі не знаємо, що це таке", - каже Карр. Тюремні чиновники відмовили Тимошенко у її проханні отримати консультацію лікаря, стверджує Міріам Елдер, автор статті під назвою "Донька Тимошенко: Суд над моєю матір'ю був судом помсти".

Тим часом Тимошенко "пообіцяла знову взяти участь у президентських виборах, незважаючи навіть на нові звинувачення, висунуті проти неї її політичними опонентами, і можливу загрозу ще одного судового процесу", пише The Sunday Times у статті "Українська "газова принцеса, перебуваючи у в'язниці, обіцяє повернутися до влади".

Євгенія визнає, що її мати, "як і ми всі, була шокована новими звинуваченнями". "Це друге розслідування стосується справи 16-річної давнини, яку давно було закрито за відсутністю достатніх доказів", - наводить журналіст Марк Франчетті слова доньки Тимошенко.

"Вони намагаються зламати мою матір і покласти кінець її політичній кар'єрі. Але їм це не вдасться. Вона вийде з в'язниці і колись стане президентом - така мета її життя. Вона готова до боротьби", - говорить Євгенія.

Однак, як пише The Independent, якщо вирок, винесений Тимошенко, не буде скасовано або опротестовано, українцям доведеться шукати нових опозиційних політиків, які б висловили невдоволення режимом Януковича. Одним з таких людей може стати чемпіон світу з боксу у важкій вазі Віталій Кличко. 40-річний Кличко, який і досі є професійним боксером, очолює "Український демократичний альянс за реформи" ("УДАР") і, можливо, бачить себе майбутнім президентом України. "Хоча Кличко піддає критиці суд над Тимошенко, називаючи його політизованим, його партія може отримати політичні дивіденди, переманивши до себе її виборців", пише Шон Уолкер у статті "Тепер він важковаговик у політиці: чемпіон світу бореться за владу в Україні".

"Головна цінність нашої партії в тому, щоб поставити народ на перше місце, дати людям реальний шанс, - сказав Кличко газеті. - На жаль, сьогодні більшість політиків в Україні, здається, цінують насамперед гроші, а народ ставлять на друге місце".

Газета The New York Times у редакційній статті "Вибіркове правосуддя в Україні" пише, що семирічний тюремний вирок, винесений Тимошенко, нагадує політичну помсту в радянському стилі.

"Тимошенко не повною мірою відповідає образу політичної мучениці? В роки свого перебування на посту прем'єр-міністра вона займалася чварами, - йдеться в статті, - і врешті-решт внесла свій вклад у падіння "помаранчевого" уряду. Але вибіркове судове переслідування політичних опонентів свідчить радше про відсутність у президента Януковича прихильності до політичних цінностей, ніж про поведінку Тимошенко. Янукович здобув перемогу на виборах, що дає йому право керувати країною, але не саджати у в'язницю людей, які виступають проти нього".

У редакційному коментарі The Washington Post підкреслюється, що Янукович, незважаючи на опір спробам Путіна втягнути Україну в Митний союз з іншими колишніми радянськими республіками, поводиться в "путінському стилі", намагаючись консолідувати владу, що повністю суперечить принципам інтеграції з Заходом. На думку декого в Україні, Янукович чекає, що, подібно Путіну, він отримає схвалення своїх авторитарних дій з боку західних урядів, які прагнуть до укладання угод. "Європейські лідери повинні встояти перед спокусою укласти торговельну угоду, поки лідер опозиції перебуває у в'язниці", йдеться в статті під назвою "Путінська поведінка в Україні".

І, нарешті, канадське видання The Globe and Mail повідомляє: прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер написав листа українському президенту з попередженням, що двосторонні відносини, в яких нині домінують переговори про вільну торгівлю, можуть постраждати від "політичного" переслідування Тимошенко.

"Неможливо переоцінити потенційного негативного впливу нинішнього судового процесу проти Юлії Тимошенко на майбутнє відносин України з Канадою і з іншими, а також на демократичний розвиток України в довгостроковій перспективі", - наводить Кемпбелл Кларк його слова в статті "Прем'єр попереджає, що відносини України з Канадою можуть постраждати".

Переклад InoPressa




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 918 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ