Вт, 2024-04-16, 13:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 13 » Виставили на продаж Одеський припортовий завод
13:30
Виставили на продаж Одеський припортовий завод
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Фонд держмайна (ФДМ) України виставив на конкурс 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) із початковою вартістю 13,175 млрд грн, повідомляється в газеті "Відомості приватизації".

Згідно з оголошенням, конкурс відбудеться об 11:00 26 липня в приміщенні ФДМ, прийом документації завершується 18 липня.

Крок торгів - 200 млн грн, конкурсна гарантія - 658,75 млн грн.

До конкурсу, зокрема, не допускаються юридичні та фізичні особи з Росії, а також особи, до яких застосовано санкції згідно з указом президента України.

Як повідомлялося, згідно з опублікованим розпорядженням уряду про затвердження умов продажу держпакета акцій ПАТ "Одеський припортовий завод" на конкурсі з відкритістю пропозиції ціни за принципом аукціону №386, що набуло чинності на початку червня, стартову ціну 99,567% пакета акцій ОПЗ визначено в 13,175 млрд грн, або 525,9 млн дол за поточним курсом. Конкурс відбудеться лише за наявності не менше ніж двох учасників (один з яких - нерезидент), до торгів не допускатимуть компанії з РФ.

Кабмін цим документом також скасував попереднє своє розпорядження 2008 року про затвердження умов конкурсу, який було скасовано вже на етапі підписання угоди з компанією "Нортіма" Ігоря Коломойського, що запропонувала найбільшу ціну.

Серед вимог до переможця конкурсу - збереження основного профілю діяльності ОПЗ і недопущення антиконкурентних дій із прийому, зберігання та відвантаження рідкого аміаку, що транспортується аміакопроводом та залізницею.

Окрім того, покупець повинен буде до 1 квітня 2017 року затвердити програму переоснащення виробництва та впровадження прогресивних технологій, підвищити зарплату працівникам протягом п'яти років після конкурсу на рівень, не нижчий за інфляцію, та не допускати без погодження з профспілкою скорочення їх чисельності.

Серед інших вимог - прийом на біологічне та хімічне очищення побутових і виробничих стічних вод з урахуванням розвитку м. Южного, виконання рекомендацій екологічного аудиту, проведеного влітку 2015 року, погодження з Фондом держмайна додаткових емісій акцій або великих відчужень основних засобів до повного виконання умов конкурсу, термін яких становить п'ять років, а також перерахування дивідендів за 2015-2016 роки до моменту продажу держпакета.

Водночас представники Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) 27 травня надіслали на адресу українського прем'єра Володимира Гройсмана листа, в якому вони називають завищеною стартову ціну ОПЗ і допускають відмову потенційних великих міжнародних інвесторів від участі в торгах.

У свою чергу ФДМ наполягає на виваженості та збалансованості встановленої ціни, відзначаючи потенціал заводу та його стратегічне для галузі розташування. За даними ФДМ, результатом незалежної оцінки пропонованого до продажу 99,567% пакета акцій ОПЗ трьома методами став вузький діапазон від 506 млн дол до 527 млн дол, а будівництво подібного заводу з нуля обійшлося б у 1-1,5 млрд дол, тоді як українське підприємство з урахуванням боргу пропонується за 719 млн дол.

За даними фонду, станом на 20 травня було п'ять потенційних учасників і тривали переговори ще з п'ятьма.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 720 | Додав: adminA | Теги: Одеський припортовий завод, продаж
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ