Вт, 2024-04-23, 15:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Січень » 7 » Виступив із відеозверненням і наказав відкривати вогонь по протестувальниках без попередження президент Казахстану
11:07
Виступив із відеозверненням і наказав відкривати вогонь по протестувальниках без попередження президент Казахстану
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 7 січня виступив із відеозверненням на тлі масових протестів у країні. Він заявив, що наказав відкривати вогонь по протестувальниках на ураження без попередження і що "терористів і бандитів треба знищувати — і це буде зроблено найближчим часом".

Токаєв заявив, що "бойовики" (учасники акцій протесту) досі не склали зброї, а тому «спецоперація» проти них триває — їх "ліквідують", якщо вони не здадуться.

Президент Казахстану зазначив, що підготовкою «бойовиків» займався «єдиний командний пункт» і що країна має справу «як із місцевими, так і з іноземними бандитами та терористами». Крім цього, Токаєв назвав вільні ЗМІ, яких у країні майже немає, і «зарубіжних діячів» співучасниками трагедії — «через дії терористів постраждали та вбиті сотні цивільних і військових».

Щодо вимог учасників акцій протесту, то Токаєв почув ті, «які виражались у мирних формах». Зазначимо, що першочерговою вимогою було зниження цін на газ, а потім люди на протестах почали висувати політичні вимоги: відправити уряд у відставку, викорінити корупцію та кумівство, будувати фабрики і заводи, скоротити безробіття.

У Казахстані шостий день — із 2 січня — продовжуються протести, які почались через різке підвищення цін на скраплений газ У Казахстані третій день поспіль тривають протести. З нового року там удвічі подорожчав газ.

До вечора 4 січня люди на протестах почали висувати політичні вимоги: відправити уряд у відставку, викорінити корупцію та кумівство, будувати фабрики і заводи, скоротити безробіття.

Попри відставку уряду та зниження цін на газ, протести не припинилися, а лише посилилися — тепер активісти штурмують будівлі адміністрацій і борються з поліцією

4 січня по всій країні почалися зіткнення із силовиками, спроби захоплення адмінбудівель і мародерства.

Президент Казахстану назвав протестувальників "терористами" і запросив на допомогу війська країн ОДКБ. Казахстанські силовики й армія застосували зброю проти мітингувальників, а в Алмати з 6 січня почалася "зачистка".

Прокуратура Казахстану вже порушила справи про масові заворушення і тероризм. Учасникам протестів може загрожувати довічне увʼязнення. Станом на 7 січня в Казахстані вбиті (за даними МВС) 26 учасників протестів

МВС Казахстану повідомляє про 26 убитих протестувальників. У країні ввели критичний рівень "терористичної небезпеки", три тисячі затримані.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 380 | Додав: adminA | Теги: казахстан, Президент, вогонь по протестувальниках без поп, Відеозвернення
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ