Пт, 2024-04-26, 20:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 11 » Витік нафти в США намагаються зупинити гумовою "заглушкою", кульками для гольфу
16:06
Витік нафти в США намагаються зупинити гумовою "заглушкою", кульками для гольфу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Понад 15 млн літрів нафти вилилося у води Мексиканської затоки зі зруйнованої 20 квітня вибухом свердловини бурової платформи. До тепер всі спроби фахівців компанії ВР зупинити розлив нафти успіхом не увінчалися, передає ИТАР-ТАСС.
Після зриву планів з установки на місці основного витоку важкого захисного купола інженери взялися до роботи із закриття свердловини на дні Мексиканської затоки спеціальною гумовою заглушкою - куполом діаметром 1,2 м і заввишки 1,5 м. Ці роботи триватимуть близько півтори доби.

У п'ятницю ВР опустила на дно затоки гігантську 98-тонну конструкцію, яку незабаром підняли назад на поверхню через виявлення у районі аварійної свердловини легкозаймистих гідратів. Купол меншого розміру уможливить зменшення вірогідності утворення гідратів через менший вміст у ньому морської води.

Зараз гелікоптери розкидають біля узбережжя біля місця аварії мішки з піском вагою по одній тонні кожен. Ці заходи, як розраховують рятувальники, мають запобігти потраплянню нафтових плям на берег, що може призвести до серйозних екологічних наслідків.

Крім того, у понеділок фахівці ВР знов почали розкидати на глибині 1,6 км, де сталася аварія, хімікати, які розщеплюють нафтову плівку, що утворилася. Дисперсанти подаються під тиском за допомогою глибоководного робота, керованого дистанційно. Цей процес триватиме до ранку вівторка, обіцяють у ВР.

Найближчим часом планується також зробити серію спроб закрити свердловину й іншими матеріалами - м'ячами для гольфу, зав'язаними у вузли джгутами і старими покришками.

"Це наймасштабніший за всю історію США неконтрольований розлив нафти", - сказав у понеділок журналістам виконавчий директор ВР Тоні Хейворд. За його словами, ніколи ще в історії нафтової і газової галузі не доводилося проводити роботи на такій великій глибині. Зроблені заходи вже обійшлися компанії в 350 млн доларів, і скільки ще може бути витрачено на ліквідацію наслідків аварії, поки що ніхто і не наважується припустити.

Перукарі і власники собачих салонів по всьому світу збирають волосся і шерсть для допомоги в зборі катастрофічного розливу нафти у Мексиканській затоці, пише Бі-Бі-Сі. Волосся і шерсть набивають в нейлонові колготи і використовуються як промокальний засіб для збору густої нафти. Щодня у збірні пункти надходить більш ніж 200 тонн волосся і шерсті.

Волосся - надзвичайно ефективний матеріал для збору різних маслянистих речовин, зокрема нафти. "Площа поверхні кожного волосяного фолікула дуже велика, і до неї нафта дуже добре "приклеюється", - говорять фахівці.

20 квітня на нафтовій станції у Мексиканській затоці, яку орендує BP, стався вибух, який забрав життя 11 працівників. Через кілька днів бурова установка затонула, внаслідок чого зі свердловини стала витікати нафта. Минулого тижня BP вдалося перекрити клапаном один з трьох нафтових витоків у свердловині. До двох витоків, що залишилися, застосувати подібний метод виявилося неможливим через їхні великі розміри.

Щодня в Мексиканську затоку надходить приблизно тисяча тонн нафти. Екосистемі штатів Алабама, Міссісіпі, Луїзіана, Флорида заподіяно серйозної шкоди.

Слухання з питань, пов'язаних з НП, пройдуть сьогодні в американському сенаті.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1041 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ