Пт, 2024-04-19, 12:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 11 » Вивчити українську радять Азарову, а Могильову кримськотатарську
10:33
Вивчити українську радять Азарову, а Могильову кримськотатарську
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У "Батьківщині" радять прем'єрам України та Криму Миколі Азарову й Анатолію Могильову перш ніж братися до сумлінного виконання "мовного" закону, вивчити самим українську та кримськотатарську мови.

Про це в ефірі ТВі заявив депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв.

На думку політика, неможливо на практиці виконати вищезгаданий закон, тому цей "нікчемний акт не може діяти на території України".

"Пан Могильов розповідає, що завдяки цьому закону буде впроваджувати кримськотатарську мову. У мене тільки до нього одне зауваження. Ти сам спочатку вивчи цю кримськотатарську мову, адже ти прем'єр-міністр Республіки Крим і не володієш тією мовою, яку будеш впроваджувати", - обурився Соболєв.

"Це блюзнірство з боку президента, коли він доручає впроваджувати українську мову прем'єру Азарову, який за 30 років не зміг її вивчити. Це все одно що шакала ставити стерегти стадо", - додав нардеп.

"Бютівець" здивувався намірам влади швидко запровадити норми "мовного" закону.

"Це після так званої пенсійної реформи, де мізерні пенсії, податкової реформи, де знищені сотні тисяч робочих місць. А тут ще й на це будуть кошти виділяти?" - поцікавився Соболєв.

За його словами, на сьогодні при владі Януковича немає жодної змоги проводити ефективну економічну політику, тому вона вирішила чимось відвернути увагу народу.

"Я був минулого тижня на Сході і Півдні Україні. Ні на одному зібранні, де були присутні і місцеві депутати від Партії регіонів, ні одна людина не сказала, що у них є проблеми зі вживанням мов", - додав він.

"Разом з тим звучали лише три питання: тотальна корупція, тотальне безробіття та мізерні зарплати і пенсії", - уточнив Соболєв.

8 серпня президент України Віктор Янукович підписав Закон №5029-VI "Про засади державної мовної політики ". Також глава держави доручив Кабінету міністрів створити робочу групу із залученням громадськості, відомих діячів освіти, науки і мистецтв для розробки і внесення системних пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

Як повідомлялося, 3 липня Верховна Рада Україна прийняла ініційований Партією регіонів законопроект "Про основи державної мовної політики". Законопроект зміцнює позиції російської мови та мов інших національних меншин в регіонах, де частка носіїв таких мов у загальній масі населення становить 10% і вище.

Відразу після голосування по всій Україні почалися акції протесту проти цього закону. Прийняття документа загострило політичну ситуацію в країні.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин відмовлявся підписувати цей закон і написав заяву про відставку. Проте Верховна Рада двічі висловила "вотум довіри" спікеру, не прийнявши відставку. 31 липня Литвин підписав закон і відправив його на підпис президенту.

У свою чергу, Анатолій Могильов назвав законопроект про засади державної мовної політики прогресивним документом, надто актуальним для Криму.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: Могильову кримськотатарську, Азарову, вивчити українську
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ