Пт, 2024-04-26, 11:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 17 » Виводить спостерігачів із Сирії ООН, а Росія і Китай хочуть переконати сирійського посла припинити вогонь
18:44
Виводить спостерігачів із Сирії ООН, а Росія і Китай хочуть переконати сирійського посла припинити вогонь
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Рада Безпеки ООН оголосила про закінчення місії міжнародних спостерігачів у Сирії, якій так і не вдалося зупинити кровопролиття в країні. Про своє рішення ООН оголосила на тлі все сильнішого тиску міжнародного співтовариства на Башара Асада з метою зупинити 17-місячний збройний конфлікт.

"Умови продовження (місії) не були виконані", - пояснив рішення посол Франції в ООН Жерар Аро після наради Ради Безпеки, передає BBC Russian.

Виведення спостерігачів стало наслідком провалу плану врегулювання конфлікту, запропонованого спецпредставником ООН із Сирії Кофі Аннаном. Провідні держави вже давно розходяться в думці про те, як покласти край конфлікту в арабській країні.

Росія запропонувала постійним членам Ради Безпеки ООН і ключовим країнам регіону провести в Нью-Йорку зустріч щодо Сирії. Однак постійний представник США при ООН Сюзан Райс заявила, що Вашингтон не цілком розуміє предмет і цілі цієї зустрічі.

За словами постійного представника Росії в ООН Віталія Чуркіна, Росія підготувала проект заяви із закликом встановити конкретний термін припинення бойових дій у Сирії і переходу до переговорного процесу між урядом і опозицією.

Водночас представниця держдепартаменту США Вікторія Нуланд зазначила, що "проведення зустрічей тільки заради самих зустрічей - не те, що нам всім потрібно". Глава китайського МЗС заявив, що на зустрічі потрібно переконати сирійського посла виконати домовленість про припинення вогню і прийняти в країну міжнародних посередників.

Його французький колега знову закликав Асада піти у відставку.

"Позиція Франції відкрита: ми вважаємо, що Асад знищує свій народ. Він повинен піти, і що раніше, то краще", - заявив Лоран Фабіус, перебуваючи в таборі сирійських біженців у Йорданії.

Французький дипломат повідомив, що, за його інформацією, режим Асада невдовзі струсоне нова "разюча" хвиля дезертирства.

А поки що в Сирії далі гинуть мирні жителі. Активісти опозиції повідомили, що сирійські війська обстріляли групу людей, що стояли в черзі в булочну на сході міста Алеппо, економічної столиці Сирії. За даними сирійських спостерігачів, в результаті було вбито 10 людей, ще близько 100 загинули в результаті сутичок по всій країні. Більшість з них мирні жителі.

3 серпня Генеральна Асамблея ООН схвалила резолюцію Ліги арабських держав щодо Сирії, яка вимагає від Дамаска припинити використання важкої військової техніки і вивести війська з міст.

Нагадаємо, 16 серпня членство Сирії в Організації ісламської співправці (ОІС) було призупинено. Таку заяву містило комюніке, яке ухвалили за підсумками саміту країни-члени ОІС, що проходив у Мецці. При цьому повідомлялося, що лідери країн-членів ОІС не підтримали ідеї силового втручання в ситуацію в Сирії.

У Сирії від березня 2011 року триває конфлікт між прихильниками і супротивниками правлячого режиму Башара Асада, який переріс у повноцінну громадянську війну. Жертвами сутичок, за даними правозахисних організацій, стали понад 20 тис людей. Загальна кількість біженців із Сирії досягла майже 150 тисяч.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: Росія і Китай, припинити вогонь, ООН, Сирії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ