Чт, 2024-04-25, 02:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 25 » Влада береться за валютних спекулянтів і порятунок гривні
18:59
Влада береться за валютних спекулянтів і порятунок гривні
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

За ініціативою прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка сьогодні, 25 лютого, відбулася зустріч за участю президента Петра Порошенка, голови НБУ Валерії Гонтаревої і міністра фінансів Наталії Яресько щодо питання стабілізації ситуації на валютному ринку.

Як заявила Яресько, питання щодо відставки голови Національного банку України Валерії Гонтаревої на нараді у президента не розглядалося, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ні, у нас є набагато важливіші питання для обговорення, щоби стабілізувати фінансову систему", - зазначила вона.

Яресько заявила, що засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо надання Україні нового кредиту має відбутися 11 березня і Київ розраховує на позитивне рішення Фонду.

"Вже 11 березня рада директорів МВФ ухвалила позитивне рішення для надання Україні нового кредиту в рамках механізму розширеного фінансування. Перший транш, який ми можемо отримати, ми можемо отримати за кілька днів після рішення МВФ", - сказала міністр фінансів України.

Вона зазначила, що попередньою умовою засідання ради директорів МВФ є ухвалення Україною пакету законів і уряд зараз проводить активні консультації з парламентськими фракціями для якнайшвидшого ухвалення цього пакета.

Уряд і НБУ боротимуться з валютними спекуляціями: "фундаментальних причин для такого падіння гривні просто не може бути"

Уряд спільно з Національним банком в рамках наведення порядку і стабілізації валютного ринку мають намір боротися з валютними спекулянтами і стежити за дисципліною імпортерів і експортерів.

Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько в ході спільного брифінгу з головою Нацбанку Валерією Гонтарєвою.

"Уряд і Нацбанк будуть тісно співпрацювати і боротися з тими, хто займається валютними спекуляціями, контрабандою і тим самим посилюють складнощі в роботі валютного ринку, - сказала Яресько. - Ми проводитимемо суворий контроль над поверненням валютної виручки вітчизняними експортерами".

Як заявили Яресько та Гонтарева, обвал гривні в останні дні не має під собою фундаментальних причин і викликаний діями спекулянтів, а також панікою економічних гравців.

"Фундаментальних причин для такого стрімкого падіння курсу гривні та... подібного панічного настрою просто не може бути", - заявила голова НБУ на спільному брифінгу з головою Мінфіну в Києві в середу.

Гонтарева зазначила, що здешевлення національної валюти пов'язане виключно з нераціональною поведінкою ринку, який більш є спричинений страхом, ніж раціональними аргументами.

"Все, що зараз відбувається на валютному ринку - це наслідки спекуляцій і емоцій", - у свою чергу зазначила Яресько.

"Якщо ми панічну складову прибираємо, то цифри повертаються туди, де вони повинні бути", - зазначила Гонтарева, не уточнивши конкретних курсових орієнтирів.

Рада коаліції обговорить 26 лютого пакет МВФівських законопроектів для розгляду їх у Раді на сесії 3 березня

Рада парламентської коаліції на засіданні в четвер 26 лютого обговорить пакет МВФівських законопроектів, повідомляє прес-служба Верховної Ради за підсумками наради у президента України про заходи щодо стабілізації ситуації на валютному ринку в середу 25 лютого.

"Учасники наради, зокрема, обговорили порядок і графік розгляду "бюджетних" законопроектів, які необхідні для позитивного рішення про надання кредиту Міжнародним Валютним Фондом. Планується, що в четвер, 26 лютого, ці законопроекти обговорить Рада парламентської коаліції, а у вівторок парламент розгляне ці законопроекти на пленарному засіданні", - йдеться в повідомленні.

Для своєчасного ухвалення необхідних рішень голова Верховної Ради Володимир Гройсман доручив комітетам парламенту прискорити розгляд відповідних законопроектів та наголосив на необхідності тісної співпраці уряду з народними депутатами.

У нараді взяли участь голова Верховної Ради Володимир Гройсман, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, голова Національного банку України Валерія Гонтарєва, секретар РНБО Олександр Турчинов. На нараді були узгоджені кроки уряду, Національного банку та Верховної Ради України з фінансової стабілізації в країні.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року Нацбанк запровадив практику щоденних індикативних аукціонів для пошуку рівноважного курсу, після скасування яких з 5 лютого цього року гривня за офіційним курсом подешевшала до долара більш ніж у 1,5 раза за кілька днів.

Кабінет міністрів 12 лютого затвердив меморандум про співпрацю з Міжнародним валютним фондом у рамках нової програми терміном на 4 роки з обсягом фінансування 17,5 млрд дол., остаточне рішення Ради директорів МВФ очікується упродовж чотирьох наступних тижнів.

Валютний ринок на позитивні новини про нову програму з МВФ не відреагував. За оцінками експертів, для стабілізації курсу гривні, крім відновлення фінансування МВФ та інших донорів, необхідне зниження напруженості на сході України.

16 лютого в Кабміні пообіцяли, що середньорічний курс долара в Україні становитиме 21,7 грн/дол.

24 лютого Нацбанк увів низку обмежень з виконання імпортних контрактів. Зокрема, в рамках здійснення контролю за імпортними операціями і недопущення фіктивних імпортних операцій, НБУ запровадив обов`язкову перевірку імпортних контрактів на суму понад 50 тис. доларів. Крім того, Нацбанк увів обов`язкове оформлення акредитиву для виконання імпортного контракту з передоплатою на суму понад 500 тис. дол.

Сьогодні, 25 лютого, НБУ своєю постановою запровадив тимчасові - терміном до 27 лютого - часткові обмеження торгів за дорученням клієнтів, у тому числі за раніше поданими заявками.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: влада, валютних спекулянтів, порятунок гривні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ