Пт, 2024-04-19, 22:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 12 » Влада божиться, що в цей приїзд Медведєва нічого не "здасть"
15:57
Влада божиться, що в цей приїзд Медведєва нічого не "здасть"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Угоди між Україною і Росією у галузі енергетики відпрацьовуються і не будуть підписані в ході візиту президента Медведєва, заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, виступаючи сьогодні, 12 травня, у Верховній Раді.
"Підписуватимуться п'ять угод, про які я доповів. Що стосується галузі енергетики, то ці угоди відпрацьовуються, вони не підписуватимуться 17-18 травня", - сказав він.

"Ніяких експромтів не буде", - додав перший віце-прем'єр.

Також він додав, що плани щодо передачі газотранспортної системи України (ГТС) російському ВАТ "Газпром" відсутні.

"Якщо стоятиме питання про ГТС, то говорити про те, щоб передати ГТС "Газпрому", мови не буде", - сказав він, відповідаючи в парламенті на запитання про плановані російсько-українські угоди про співпрацю.

"Якщо буде мова йти про подальшу долю ГТС, то ставитимемо питання про створення тристороннього газотранспортного консорціуму за участю Євросоюзу, Росії і України", - додав Клюєв.

За його словами, у такому разі уряд виноситиме до парламенту питання про передачу консорціуму ГТС в концесію.

Він підкреслив, що Кабінет міністрів України діє публічно і готовий під час підготовки угод інформувати про них. "Дуже багато спекуляцій йде щодо різних питань відносин між Україною і Росією", - сказав перший віце-прем'єр.

Як приклад співпраці в енергетиці він вказав на плани залучення російського кредиту на добудову двох блоків Хмельницької АЕС. Клюєв нагадав, що це питання порушив уряд Віктора Януковича ще в 2006-2007 роках, а уряд Юлії Тимошенко вів контрактну підготовку в 2008-му – на початку 2010 року.

"Зараз допрацьовуємо ці контракти. Умови - чисте кредитування. Немає передачі ніякої власності. Тут ніякої здачі українських інтересів не немає", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Клюєв також заявив, що під час візиту підписуватимуть тільки підготовлені документи, жодні інші підписувати не будуть.

Раніше посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявляв, що в ході візиту російського президента Дмитра Медведєва до України 17-18 травня обов'язково буде поставлено питання про демаркацію сухопутних кордонів і делімітацію морських кордонів між двома країнами.

Слід зазначити, що майбутні угоди про співпрацю викликали занепокоєння в українському суспільстві. І щодо них виникає питання, чи не зашкодять вони інтересам України та чи не виграє від них лише Росія.

Напередодні лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що український уряд має намір "здати" Росії всі об'єкти паливно-енергетичного комплексу. Про це вона заявила 11 травня на мітингу опозиційних сил біля Верховної Ради України. За словами Тимошенко, керівництво Міністерства енергетики РФ підготувало проект угоди, якою передбачено "здати" Росії українську енергетику.

Російська сторона неодноразово зверталася до українського уряду з пропозиціями про інтеграцію енергетичних систем України та РФ. Але спільну роботу української і російської енергосистем неможливо поєднати з курсом на інтеграцію української енергосистеми в європейську енергосистему, який раніше провадили українські уряди. Така інтеграція може означати скорочення чи припинення експорту української електроенергії до Європи, оскільки українська електроенергія потрібна Росії. Також РАТ "ЄЕС Росії" плекає плани використання української енергосистеми для виходу на східноєвропейські ринки електроенергії.

Тимошенко зауважила, що пропонується створити спільне підприємство, яке займатиметься будівництвом та введенням в експлуатацію кількох агрегатів Дністровської гідроакумулювальної електростанції.

Крім того, як стверджує Тимошенко, Росія пропонує Україні реалізувати проект будівництва Канівської ГАЕС, проекти з технічного переоснащення та реконструкції інших діючих теплових і гідроелектростанцій. Крім того, планується реалізація інвестиційних проектів з розвитку та модернізації розподільчих систем України.

"Повністю весь "Енергоатом", повністю весь "Нафтогаз", по кожній буквально позиції. Це значить, що ми з вами, як народ, сильні тим, що ми маємо сьогодні у нашій державі одну з потужніших атомну енергетику", - зазначила Тимошенко.

Вона зауважила, що електроенергія, вироблена на українських гідроелектростанціях, у кілька разів дешевша, ніж на європейських ГЕС.

"Після того як 17 травня будуть підписані ці угоди таємно – це ми теж дістали не з урядових джерел – ми це дістали таємно. Після того як це буде підписано, ми з вами не матимемо нічого. І перше, що будуть робити, - це на кожному з нас заробляти гроші, тому що будуть вас переконувати: щоб країна жила заможно, треба ціни на електроенергію і на газ підняти у три-чотири рази. А прибутки будуть вже не в українському бюджеті, а у нових власників. Я хочу запитати, чому нас братній російський народ так міцно і щиро любить?" - сказала Тимошенко.

Слід зазначити, що ще напередодні зустрічі президентів України і РФ Віктора Януковича і Дмитра Медведєва в Харкові, низка українських ЗМІ опублікувала підготовлений ОАК проект українсько-російської міжурядової угоди про співпрацю в авіабудуванні та інтеграції ОАК в ДАК "Антонов".

Згідно з опублікованим документом, уряд РФ пропонує Україні передати 50%+1 акцій ДАК "Антонов" у власність ОАО "ОАК" в обмін на акції додаткової емісії ОАК. Рішення із цього приводу повинні бути ухвалені не пізніше 1 серпня 2010 року. Проект документа передбачає обрання керівника наглядової ради ДАК "Антонов" з числа громадян РФ, обрання керівника підприємства з числа громадян України.

Вчора, 11 травня, представники опозиції на мітингу біля Верховної Ради вимагали, щоб нинішня влада відзвітувала про зміст і підготовку угод, які, за словами опозиціонерів, будуть підписані під час візиту Медведєва. І сьогодні Клюєв звітував щодо цих угод.

"Вчора їхні політики заявляли, що вони не звітуватимуть, і що це право президента - підписувати, що він вважає за потрібне, але ви їх примусили проголосувати у Верховній Раді, і завтра свій гнилий робочий день вони починатимуть звітом про те, що вони збираються підписати 17 травня", - заявила Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 991 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ