Вт, 2024-04-23, 09:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 17 » "Влада контролює лише силові структури, які намагаються нейтралізувати політичних опонентів"-Турчинов
21:38
"Влада контролює лише силові структури, які намагаються нейтралізувати політичних опонентів"-Турчинов
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Колишній перший віце-прем'єр Олександр Турчинов переконаний, що нинішня влада втрачає контроль над економікою і соціальною сферою. Про це він заявив у четвер перед допитом в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури, повідомляє Українська правда.

"По тому, як зачастили з допитами слідчі, можна говорити про серйозні проблеми у влади, бо активізація слідства - це реальна ознака серйозних проблем у коридорах влади", - сказав Турчинов.

За його словами, за січень 2011 року у порівнянні з груднем 2010 обсяги виробництва впали на 14%. "Зокрема, сенсаційні цифри, які дивним чином не потрапили на центральне телебачення, - це падіння промислового виробництва на 14%", - сказав Турчинов. При цьому він наголосив, що за діяльності попереднього уряду, який працював в умовах кризи, такого різкого падіння виробництва не було.

"Те, що з полиць зникають товари широкого вжитку, існують багатомільярдні затримки зарплат, це свідчення того, що влада не контролює ситуацію в країні", - додав він. "Влада контролює, по суті, лише силові структури, які намагаються нейтралізувати політичних опонентів", - наголосив Турчинов.

"Прокуратура виконує накази Банкової, що суперечать здоровому глузду та Конституції", - сказав він. За словами Турчинова, попри те, що вчора він провів у Генеральній прокуратурі понад 4 години, так і не зрозуміло, що йому хочуть інкримінувати слідчі. Він наголосив, що жодної підстави для будь-яких звинувачень на адресу опозиції слідство не має, і тому "вони просто тягнуть час і напрацьовують томи допитів".

Турчинов нагадав, що у середу його допитували у справі про закупівлю урядом Юлії Тимошенко автомобілів для сільської медицини. Він припустив, що у четвер допит буде у цій же справі. "Мені незрозуміло, що слідчі хочуть інкримінувати. Мені здається, вони самі для себе ще не визначили - просто величезною кількістю питань намагаються компенсувати ті проблеми слідства, які вони самі розуміють", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, що в четвер, 17 лютого, на 10.00 Головне слідче управління Генеральної прокуратури з розслідування особливо важливих справ викликало першого заступника голови партії "Батьківщина", колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Турчинова.

Останній раз Турчинов був у ГПУ в середу, 16 лютого. На виході з будинку Генпрокуратури він повідомив журналістів, що слідчий допитував його як свідка у справі про закупівлю автомобілів швидкої допомоги для сільської місцевості. "Я здивований, що слідчих не цікавить купівля за мільйони літаків, вертольотів для нинішнього президента - їх цікавить, як наш уряд забезпечував сільські населені пункти машинами", - заявив Турчинов.

Зазначимо, що раніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко: її звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезенні на територію України "нібито спеціалізованих медичних автомобілів "Опель Комбо".

З кінця минулого року Турчинов уже кілька разів ходив на допити у ГПУ. Він проходить у двох справах – про розтрату державних коштів, отриманих від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу, а також у "справі Луценка".

До цього Турчинов чотири рази був на допиті у справі про вилучення газу у компанії RosUkrEnergo, проте всі чотири рази його допитувала Служба безпеки України, а не Генпрокуратура.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 957 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ