Сб, 2024-04-20, 07:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 12 » Влада підбурює київських батьків ініціювати переведення навчання їхніх дітей на російську мову
19:27
Влада підбурює київських батьків ініціювати переведення навчання їхніх дітей на російську мову
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Партія "Наша Україна" вимагає від президента Віктора Януковича негайно втрутитися у ситуацію з намірами київської влади щодо переведення навчання дітей з державної мови на російську.

Як повідомили у прес-службі партії, про це йдеться у відповідному депутатському зверненні народного депутата Лілії Григорович.

Григорович наголошує, що їй стало відомо про спроби Управління освіти Дарницької районної в Києві державної адміністрації безпідставно ініціювати питання переведення шкіл району на російську мову викладання.

Зокрема, пише депутат, 11 квітня 2011 року в терміновому порядку за наказом директора школи №267 класні керівники 4-х класів зібрали батьківські збори з питання мови навчання дітей. У батьків вимагали дати відповідь на запитання, чи бажають вони, щоб у їхніх дітей з 5-го класу викладання усіх предметів проводилось російською мовою.

"За інформацією, яку я отримала, з ініціативи Управління освіти дирекціям шкіл було поставлено завдання забезпечити переведення навчання дітей на російську мову, але таким чином, ніби ініціатива виходить від батьків", - каже Григорович.

"Хочу також повідомити Вас, що абсолютна більшість батьків та вчителів виступили категорично проти подібних ініціатив. Фактично, влада використовує норми чинного законодавства, які надають батькам право вибору мови навчання дітей для того, щоб переконати батьків відмовитися від навчання державною мовою. Вважаю, що такі ініціативи можуть виходити тільки від самих батьків дітей, а не державних органів", - наголошує Григорович у своєму звернені до президента.

"Розцінюю такі дії влади як антидержавні та незаконні. Ініціатором подібних дій управлінь освіти у столиці України міг бути лише міністр освіти України, відомий українофоб Табачник", - йдеться у зверненні.

"У зв’язку з великим суспільним значенням вищевикладених фактів прошу Вас втрутитися в цю ситуацію та припинити незаконні дії влади щодо ініціювання переведення навчання дітей з державної мови на російську", - додала народний депутат.

Зазначимо, що наразі відбувається масове закриття україномовних шкіл і переважно на Донбасі. Це пояснюють ненаповненістю шкіл і браком коштів. Батьки учнів, які навчаються в цих закладах, виступають з протестами проти закриття шкіл.

Проти закриття україномовних шкіл виступили також представники опозиційних партій, громадські діячі. Так, низка народних депутатів звернулася до прем'єр-міністра Миколи Азарова з вимогою не допустити ліквідацію українських шкіл у Луганській та Донецькій областях. Про це йдеться у колективному зверненні 17 народних депутатів до прем'єр-міністра.

У свою чергу, депутати фракції "Наша Україна - Народна самооборона" пропонували на розгляд Верховної Ради постанову про мораторій на закриття україномовних шкіл. Голова політради партії "Наша Україна" Валентин Наливайченко також зазначив, що закриття шкіл у Донецькій і Луганській областях є "грубим експериментом" і дискримінацією цих регіонів.

Крім того не закривати школи з українською мовою навчання закликає і Світовий конгрес українців (СКУ). "Світовий конгрес українців закликає владні структури України припинити нищівний курс щодо україномовної освіти в Луганській та Донецькій областях", - наголошується у зверненні до влади.

Як повідомлялося раніше, загалом на Донеччині в 2011 році планується закрити 26 загальноосвітніх шкіл, або 2,5% загальної кількості. Закриття навчальних закладів відбуватиметься згідно з "Регіональною дорожньою картою з оптимізації мережі бюджетних установ і витрат місцевих бюджетів на їхнє утримання".

Нещодавно також Табачник виступив за закриття шкіл, в яких навчається менше ніж 40 школярів. За його підрахунками, це близько 10% всіх середніх навчальних закладів, тобто кожна десята школа. Водночас він називає політичними інсинуаціями розмови про скорочення кількості шкіл з українською мовою навчання.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 972 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ