Пт, 2024-04-26, 19:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 5 » Влада Венесуели визнала, що Чавес майже не дихає. США святкують
12:37
Влада Венесуели визнала, що Чавес майже не дихає. США святкують
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У стані президента Уго Чавеса спостерігається негативна динаміка, визнали венесуельська влада. Всьому провиною - нова респіраторна інфекція, якій команданте виявився схильний через ослаблення імунної системи внаслідок перенесеного курсу хіміотерапії.

"Помічено погіршення функції дихальної системи, пов'язане з ослабленням його імунної системи у зв'язку з проведенням курсу хіміотерапії", - цитує офіційний сайт Чавеса і його партії заяву міністра зв'язку і інформації Венесуели Ернесто Вільєгас, зроблену в ефірі національного телебачення, пише NEWSru.com.

Міністр додав, що труднощі з диханням є наслідком поширення інфекції, з якою ослаблений протионкологічним лікуванням організм Чавеса не може впоратися. "Загальний стан залишається тяжким", - додав Вільєгас. Він також зазначив, що і уряд, і члени родини президента підтримують його в боротьбі з недугою і закликають народ Венесуели також приєднатися, щоб здолати зарубіжних недругів і внутрішні недружні сили правого спрямування, повідомляє ABC.

На заклик міністра тут-таки відгукнулися місцеві чиновники і посадові особи. Вони заповнили Twitter повідомленнями на підтримку президента і з проханнями до народу також морально допомогти Чавесу одужати, пише El Nacional.

У США закликають скористатися хворобою Чавеса

Чавесу і його прихильниками доведеться боротися не тільки зі смертю, адже важка хвороба венесуельського лідера вселила надію в його політичних супротивників. Венесуельський лідер довго не протягне, вважає видання Американського інституту підприємництва The American.

"Американці повинні розуміти, що просто зараз у Венесуелі розгортається боротьба за владу, в результаті якої антиамериканський наркорежим може бути повалений дружніми демократичними силами, - пише член Інституту й колишній співробітник Держдепартаменту США часів правління Джорджа Буша молодшого Роджер Нор'єга. - Настав час зробити те, що необхідно. В ім'я народу Венесуели".

Пишномовні заяви, на зразок цього, навряд чи знайдуть відгук всередині Венесуели, де велика частина населення, згідно з останніми опитуваннями, як і раніше, підтримує президента. Нехай навіть після чуток про смерть Чавеса ситуація в суспільстві загострилася, змусивши молодь вийти на вулиці з вимогами надати їм докази існування лідера. Але як зазначають багато ЗМІ, в тому числі американських, навіть смертельно хворий, Чавес продовжує зберігати авторитет і, більш того, народну любов. Яка, вважають деякі аналітики, його переживе.

Нагадаємо, 28 лютого колишній посол Панами при Організації американських держав Гільєрмо Кочес заявив, що, за його даними, у президента Венесуели Уго Чавеса нібито ще два місяці тому сталася смерть головного мозку. Днями, за словами Кочеса, Чавеса у зв'язку з відсутністю надії на одужання лікарі відключили від апарата штучного дихання.

2 березня віце-президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що Уго Чавес перебуває в "гарному настрої" і зараз проходить курс хіміотерапії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: Чавес, США, Влада Венесуели
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ