Вт, 2024-03-19, 05:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 21 » Влада вигнала на барикади 19-річних курсантів
17:48
Влада вигнала на барикади 19-річних курсантів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

15:40. Мітингувальники на вулиці Грушевського в Києві відсунули частину спаленої спецтехніки в бік Європейської площі, тим самим створивши ще одну лінію барикад на випадок загострення протистояння між демонстрантами і загонами спецпризначенців "Беркут".

За барикадами мітингувальники запаслися каменюками і скляними пляшками, передає УНІАН.

Наразі ситуація на вулиці Грушевського спокійна.

Варто зазначити, що люди час від часу підходять до силовиків, щоб попросити не брати участі в боротьбі проти свого народу.

15:30. Коменданти Майдану просять громадян приносити медикаментами та теплі речі для учасників акції.

Про це сказав комендант Будинку профспілок Степан Кубів на брифінгу у прес-центрі Штабу національного спротиву, повідомили у прес-службі ВО "Батьківщина".

Він звернувся до громадян з проханням надавати допомогу Майдану теплими речами та медикаментами у зв’язку зі зниженням температури. За словами Кубіва, через ризик застудитися мітингувальникам необхідні ліки від застуди та грипу.

Також Кубів повідомив, що на приготування чаю та кави на Майдані щоденно витрачається до 30 кубів води. За словами Кубіва, на сьогодні волонтери на кухні Майдану, яка працює в цілодобовому режимі, щодня готують від трьох до шести тонн страв.

"Майдан цілодобово обслуговує 3,5 тисячі волонтерів. Кухня працює безперебійно. Я хочу подякувати кожному, хто допомагає Майдану, а особливо киянам, які є небайдужими", - зауважив Кубів.

14:40. WBC Ультрас Динамо формують загони самооборони.

"Сьогодні вночі "шістки" чинної влади вивели на нічні вулиці Києва продажних козлів - "тітушек", метою яких було - бити людей , які підтримують опір режиму "громадянина Януковича", пошкоджувати їхні автомобілі і наносити шкоди місту", - обурюються футбольні фани, йдеться в повідомленні в групі ультрас у соцмережі ВКонтакте.

Вони закликають небайдужих "збирати на цю ніч екіпажі самооборони на авто".

Координацію планує вести безпосередньо WBC, проте активістам радять стежити за інформацією від Євромайдана і Автомайдану.

14.00. Ситуація на вулиці Грушевського у центрі столиці залишається спокійною: ані мітингувальники, ані правоохоронці не вдаються до жодних активних дій. Відбувається планова ротація бійців спецпідрозділу "Беркут", проте їхня кількість не змінилася.

Між мітингувальники та правоохоронцями продовжують правити службу священики, частина учасників акції вийшла за барикади і спілкується з солдатами внутрішніх військ МВС, які стоять в перших рядах кордону міліції.

Також багато мітингувальників прибирають територію, прилеглу до стадіону "Динамо". Інші учасники акції готуються до можливих сутичок, зокрема, збирають на купу каміння, повідомляє УНІАН.

13.40. Народний депутат, лідер партії "Єдиний Центр" Віктор Балога закликає батьків військовослужбовців Внутрішніх військ МВС України забрати з вулиці Грушевського в Києві своїх дітей, яких виставили живим щитом для захисту "Беркута".

"Зараз влада виставила їх живим щитом для захисту "Беркута", там стоять діти, у яких навіть позабирали мобільні телефони, вони потребують такого ж захисту від Януковича, як і всі громадяни. Бо влада перетворює їх на тітушок у погонах", - наголосив Балога. Він звертається до матерів та батьків: "Ваші діти в небезпеці не по своїй волі. Негайно їдьте в Київ і забирайте їх. Вони зараз фактично уже беруть участь у війні, на яку їх не призивали. Не думаю, що саме таким ви бачили майбутнє своїх дітей".

Балога пропонує батькам військовослужбовців зібратися в четвер, 23 січня, о 10.00 та організовано піти забирати власних дітей.

12.50. Внутрішні війська МВС України не залишали позицій на вулиці Грушевського у Києві. Про це "Укрінформу" повідомили у командуванні військ.

"Командування внутрішніх військ офіційно спростовує інформацію, яка була поширена у ЗМІ, про залишення позицій на Грушевського", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що внутрішні війська продовжують виконувати завдання, передбачені і надані їм законодавством України, та "зроблять усе необхідне, щоб не допустити порушень громадського порядку в Києві.

12.40. Лідер УДАРу Віталій Кличко приїхав на вулицю Грушевського у Києві, де з 19 січня триває протистояння між мітингувальниками та правоохоронцями. Кличко поспілкувався зі священиками, які зранку стоять між людьми і кордонами бійців, і подякував їм, що вони зупинили сутички. Після цього Кличко пішов за кордон бійців спецпідрозділу МВС "Беркут" розмовляти з їхнім керівництвом.

12.30. Для блокування урядового кварталу використовують курсантів Національної академії МВС, яким нашивають шеврони бійців внутрішніх військ. Про це повідомляє Радіо "Свобода" з посиланням на батька одного з таких курсантів. За його словами, погони при цьому залишаються на форменому одязі, але під бронежилетами їх не видно.

Батьки курсантів збираються вирушити до Києва для захисту своїх дітей. Як розповів співрозмовник, на вулиці Грушевського проти демонстрантів виставили курсантів третього курсу, більшості з яких 19 або 20 років. Четвертокурсники, за словами чоловіка, зараз перебувають на практиці.

21 січня у столичній Академії МВС заявляли, що до стримування протестів курсантів не залучали. Співробітниця прес-служби Національної академії внутрішніх справ Людмила Зеленко заявила, що "це нонсенс".

"У нас усі курсанти на навчанні. Повернулися після канікул. В урядовому кварталі жодного з них немає", – стверджує вона.

На вулиці Грушевського вже третій день триває протистояння між мітингувальниками та правоохоронцями. За офіційними даними, під час сутичок постраждали вже більш як 200 людей з обох боків.

Довідка

16 січня більшість від Партії регіонів у Верховній Раді проголосувала за скандальні закони шляхом підняття рук. 17 січня президент України Віктор Янукович підписав ці закони, а також звільнив главу своєї адміністрації Сергія Льовочкіна. Ухвалені документи жорстко обмежують проведення мітингів, використання мережі Інтернет, мобільного зв'язку, роботу ЗМІ, передбачають кримінальну відповідальність за наклеп, запроваджують поняття "іноземний агент" тощо.

У неділю, 19 січня, у Києві на Майдані Незалежності відбулося Народне віче, де представники опозиції оголосили програму дій. Під час виступу лідер партії "УДАР" Віталій Кличко закликав провести дострокові вибори президента.

Після віча близько 30 тисяч мітингувальників вирушили до міліцейського блок-посту біля в'їзду до Урядового кварталу, що на вулиці Грушевського поруч зі стадіоном ім. Валерія Лобановського. Частина радикально налаштованих активістів почала штурм, застосовуючи палиці, фаєри, вибухові пакети, димові шашки "цитрус". У відповідь "Беркут" застосував шумові гранати і гумові кулі. Люди, що атакували, підпалили два міліцейських автобуси, щоб зробити проїзд вулицею Грушевського вільним. У відповідь міліція застосувала водомети. Слід зазначити, що температура у той момент була нижче нуля.

З обох сторін сотні людей отримали поранення.

Лідери опозиції Арсеній Яценюк, Юрій Луценко і частина Автомайдану (Сергій Поярков, Андрій Теліженко і Дмитро Булатов) заявили про непричетність до провокації і закликали зберігати розсудливість.

З таким закликом до радикально налаштованих мітингувальників на Грушевського звернувся Кличко. У результаті його змусили замовкнути вогнегасником.

Янукович заявив про готовність почати переговори з представниками опозиції для врегулювання ситуації, що склалася.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка називає події в центрі Києва злочином проти держави і загрозою національній безпеці, а також закликає лідерів опозиції відкликати своїх прибічників з вулиці Грушевського.

20 січня Майдан сформував склад групи для консультацій з владою і висунув 5 вимог до Януковича.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: влада, на барикади 19-річних курсантів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ