Чт, 2024-03-28, 13:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 29 » Влада взяла під контроль теле і радіо: опозицію не пустили в Нацраду
18:44
Влада взяла під контроль теле і радіо: опозицію не пустили в Нацраду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Верховна Рада обрала членами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення директора ТВО "Нові грані" та екс-члена Нацради Миколу Фартушного, викладача кафедри театрознавства і театральної критики Київського державного університету театру, кіно і телебачення ім.Карпенка-Карого Ірину Опілат, генерального директора групи компаній FIM Оксану Єлманову, директора департаменту ВАТ "Київспецтранс" Євгена Баранова.
На пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок за Фартушного проголосувало 362 народних депутати, за Опілат - 249, за Єлманову віддали голоси 250 парламентаріїв, за Баранова проголосувало 249 народних депутатів.

Голосування проходило у два етапи. Спочатку було проведено рейтингове голосування, на якому віддавали голоси за 17 кандидатів, кандидатури чотирьох перемогли - Фартушний, Опілат, Єлманова і Баранова були виставлені на заключне голосування, яке визначило членів Національної ради з телебачення і радіомовлення.

Після голосування депутат від НУ-НС Ірина Геращенко заявила, що це рішення - "плювок в обличчя не опозиції, а громадських організацій", які висували свої кандидатури.

За її словами, тепер "Колесников і Ахметов будуть стояти в черзі до приймальної Хорошковського" для отримання ліцензій на мовлення, передає "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу "бютівець" Олег Ляшко заявив, що троє з чотирьох обраних за квотою Верховної Ради членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення є представниками глави Служби безпеки України Валерія Хорошковського.

"Троє з чотирьох людей, яких ми сьогодні обрали, безпосередньо підпорядковуються главі СБУ Хорошковському - главі спецслужби і медіа-магнату. І якщо до цих людей додати тих, хто вже перебуває у складі Нацради за квотою президента, ми отримаємо цілих вісім членів Нацради, яких контролює Хорошковський", - заявив Ляшко.

За його словами, в такий спосіб влада, зокрема, Партія регіонів, встановила повний контроль за Нацрадою, і в тому числі буде контролювати процес видачі ліцензій і частот телевізійним каналам.

Ляшко також стверджує, що двоє з чотирьох нових членів Нацради не відповідають кваліфікації, якою повинні володіти кандидати на цю посаду.

"Я звертаюся до коаліції - де ж ваші обіцянки голосувати за принципом, а не за політичними симпатіями? Чому серед обраних кандидатів немає жодного представника від опозиції або громадської організації?" - запитує Ляшко.

Стати членом Нацради Оксані Єлмановій не зашкодив її сумнівний диплом. Під час розгляду її документів виявилося, що її диплом відрізняється від зразка дипломів, які насправді були випущені в 1996 році. Перед голосуванням голова Компартії Петро Симоненко підкреслював, що її документи справжні.

13 травня Верховна Рада звільнила чотирьох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення - Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяну Лебедєву, Віктора Понеділка. Всі ці члени Нацради були призначені за квотою парламенту.

На початку квітня головою Нацради з телебачення і радіомовлення був обраний Володимир Манжосов. Доти він був віце-президентом з розвитку ТРК "Україна", яка належить бізнесмену Рінату Ахметову.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення складається з восьми осіб. З них чотири призначаються Верховною Радою, чотири - президентом. Термін їх повноважень становить п'ять років. Нацрада вважається повноважною, якщо призначено не менше шести членів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1012 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ