Пт, 2024-04-26, 12:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 30 » Влада запевняє, що повені у Києві не буде
11:42
Влада запевняє, що повені у Києві не буде
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заступник міністра з надзвичайних ситуацій Василь Квашук впевнений, що повінь столиці не загрожує. Про це він заявив в інтерв'ю "Главкому".

"Ще раз повторюю - ніякої повені не буде. Щоб у Києві була повінь, треба щоб три річки - Дніпро, Прип'ять і Десна - мали максимальні витрати в один період. А за прогнозами Гідрометцентру, максимальні витрати в цих річках не збігаються. Буде підтоплення низинних районів талими водами в результаті снігу і дощу".

Нагадаємо, що Київ готується до танення рекордної кількості снігу. Раніше повідомлялось, що ситуація може виявитися настільки серйозною, що київська влада почне евакуацію жителів столиці.

З 29 березня піротехнічні групи почали підривати кригу для проходження води у водоймах. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул. Для цих цілей будуть задіяні 90 піротехнічних груп. Про це напередодні повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуаціях (ДСНС) Михайло Болотських.

Потоп Києву не загрожує, - глава антипаводкового штабу

"Потоп Києву не загрожує. Я постійно на зв'язку з директором Гідрометцентру Миколою Кульбідою - нам дають обнадійливі прогнози. Однак не виключаю, що окремі об'єкти можуть опинитися під загрозою підтоплення. Наші зусилля спрямовані на те, щоб територія самого міста не була підтоплена, а обмежилася незначним традиційним весняним підтопленням островів і частини заплав річки Дніпро", - заявив Сергій Садовий, якого цитує видання "Дзеркало тижня. Україна".

"Думаю, досвід боротьби з безпрецедентною за масштабом сніговою стихією серйозно підвищив рівень взаємодії органів влади. У кожному районі міста створено спеціальні штаби, які активно проводять роботи з попередження наслідків паводків. Особлива увага приділяється очищенню зливостоків. Дані роботи в більшості районів виконані на 80-85%", - заявив він.

"У нас є все необхідне для ефективної роботи та забезпечення нормального функціонування міста в умовах весняного танення снігу навіть в таких обсягах. Бензин є, підтвердження про готовність військових частин надати підтримку - теж. У разі екстремальної підвищення рівня води є звідки залучити додаткові резерви", - також заявив він.

Надзвичайна ситуація у зв'язку з важкими погодними умовами у Києві оголошена з суботи, 23 березня. 22-24 березня в столиці практично не припинявся снігопад, внаслідок чого припинив роботу громадський транспорт, виникли перебої з поставками в торговельні мережі продуктів харчування. 25 березня ситуація частково нормалізувалася, однак місто все ще у заметах. За даними синоптиків, за минулі вихідні в Києві випала рекордна кількість снігу за всю 132-річну історію метеоспостережень.

З суботи, 30 березня, у Києві відкривається сезон ймовірних підтоплень. У суботу вдень температура повітря підніметься до +4 градусів, а вже в понеділок, 1 квітня, стовпчики термометрів покажуть +11.

ЗМІ: на зміну снігу в Україну йдуть зливи

Народні синоптики кажуть, що холоди протримаються до 12 квітня, повідомляє газета"Сегодня".

На зміну весні сніжній в Україну йде мокра. Сонце вже високо, гріє добре, тому сильних морозів не чекаємо навіть вночі, а ось мокрий сніг з дощем і +2-7 градусів тепла принесуть нам калюжі і "кашу" під ногами.

За даними Гідрометцентру, за п'ять днів негода пройде по країні з північного заходу на південний схід і назад. Тому найбільше не пощастить західному регіону від Львівщини до Тернопільщини, а також Житомирській, Київській і Вінницькій областях: у вихідні та в понеділок, 1 квітня, там від -1 вночі до +5-8 вдень, мокрий сніг з дощем, поривчастий вітер, у вівторок - сонячно, +5-7, з середи - знову дощі, +4-6. Загалом, парасолю краще тримати під рукою. Підмочить дощ і одеську Гуморину, хоча там 1 квітня тепло, +14 вдень. Схід, південь та Крим будуть насолоджуватися сонцем, дощі пройдуть там лише 2 квітня, а вдень буде до +14. Потім знову сонячно, хоча і не дуже тепло - навіть в Криму не вище +13. Очікується, що негода покине Україну лише через тиждень.

Сайт gismeteo.ua більш оптимістичний: снігу в найближчий тиждень він не обіцяє навіть на заході України, там лише дощі і температура повітря до +8-10. А в східних і центральних регіонах (Полтавщина, Черкащина), за його прогнозом, і зовсім літо - до +18-20 вдень, майже безхмарно і без опадів. Це навіть тепліше, ніж у Криму, де очікується максимум +17.

Киянам gismeteo.ua все ж радить не розслаблятися. У вихідні вони сонця не побачать, зате можуть потрапити під сильний дощ (температура +4-9).

З 1 квітня потепліє на день до +16, далі знову не вище +9. Нарешті, народний синоптик Валерій Некрасов прогнозує по всій країні холоди з періодичними заморозками аж до 12 квітня, і лише після цього настане справжня весна.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 907 | Додав: admin | Теги: Київ, повень
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ