Пт, 2024-04-26, 02:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 27 » Внаслідок потужного вибуху в сирійській Хамі десятки людей загинули
09:54
Внаслідок потужного вибуху в сирійській Хамі десятки людей загинули
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Із сирійського міста Хама надходять суперечливі відомості про потужний вибух, який стався в четвер уранці й забрав життя кількох десятків осіб, передає ВВС.

Як стверджують місцеві правозахисники, внаслідок артилерійського обстрілу декілька будинків у районі Маша ат-Тайяр в південній частині міста було повністю знищено, через що загинули близько 70 осіб.

У свою чергу, державне телебачення Сирії повідомляє про загибель лише 16 осіб, і не мирних жителів, а, за словами влади, "екстремістів", убитих при вибуху на одному з секретних заводів з виробництва вибухівки.

Ні ті, ні ті повідомлення в даний момент неможливо підтвердити або спростувати, оскільки уряд країни обмежує роботу іноземних засобів масової інформації.

Тимчасом в Інтернеті в четвер з'явився відеозапис, на якому нібито можна побачити, як співробітники органів безпеки Сирії живцем ховають одного з антиурядових активістів.

На кадрах видно, як чоловіка, який благає про помилування, засипають землею, аж поки він не замовкає. Військовослужбовці при цьому усіляко проклинали жертву, звинувачуючи його у продажу арабським телеканалам матеріалів, що компрометують владу.

Зазначимо, що представники міжнародного співтовариства і правозахисники заявляють, що Дамаск не виконує положення мирного плану, зокрема не виводить важку техніку з вулиць сирійських міст і продовжує обстріл прибічників опозиції.

У середу Париж закликав Раду Безпеки ООН обговорити можливість застосування сили задля встановлення миру в Сирії, якщо офіційний Дамаск не виконуватиме нещодавно схвалений план врегулювання конфлікту.

"Ми не можемо дозволити Дамаску обманювати нас", - сказав глава МЗС Франції Ален Жюппе.

Вимоги Франції підтверджують те, що вона вже не вважає адекватним мирний план Аннана, і сигналізують про намір зайняти агресивнішу позицію.

Проте на цьому етапі подібний підхід, очевидно, не має жодних шансів на успіх.

Нагадаємо, що 20 березня 2011 року Франція завдала першого удару по об'єктах у Лівії.

Зазначимо, що у Сирії тривають збройні сутички сил влади й опозиції, незважаючи на заяви обох сторін конфлікту про припинення вогню, заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у листі, надісланому Раді Безпеки. У зв'язку з такою ситуацією він запропонував, щоб термін місії міжнародних спостерігачів у Сирії становив три місяці, а їхня кількість - 300 людей.

Зазначимо, що Рада Безпеки ООН 14 квітня одностайно схвалила проект резолюції щодо Сирії. Проект передбачає відрядження передової групи спостерігачів на сирійські території.

Мирний план, спрямований на стабілізацію ситуації в країні, був запропонований посланцем ООН Кофі Аннаном і прийнятий обома сторонами конфлікту. Щоправда, влада залишила за собою право на "пропорційну відповідь на будь-які напади з боку озброєних терористів", а повстанці заявили, що не визнають уряду Башара Асада, тому не можуть надати жодних гарантій.

Угода про припинення бойових дій між урядовими військами Сирії та опозицією набула чинності 12 квітня вранці. Сирійські правозахисники повідомляли, що після цього кілька мирних громадян загинули внаслідок стрілянини, вчиненої проурядовими військовими формуваннями.

Водночас сирійські повстанці засумнівалися в тому, що влада країни виконуватиме умови плану мирного врегулювання конфлікту. Також стало відомо, що сирійська армія в ніч проти суботи, 14 квітня, знову почала артилерійський обстріл двох районів у центрі Хомса.

Згідно з планом мирного врегулювання Кофі Аннана, 10 квітня до півночі сирійська влада мала вивести з міст важке озброєння і війська, щоб потім протягом наступних 48 годин досягти стійкого припинення вогню з повстанцями. Сирійський уряд і опозиція повинні були припинити бої о 6-й ранку (3.00 GMT) 12 квітня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: десятки, загинули, сирійській Хамі, вибуху
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ