Пт, 2024-04-26, 12:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 3 » Внески Ощадбанку СРСР уряд вирішив виплачувати на платіжні карти
13:17
Внески Ощадбанку СРСР уряд вирішив виплачувати на платіжні карти
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Уряд знайшов спосіб просування Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) - вчора в "Ощадбанку" оголосили, що компенсація знецінених заощаджень Ощадбанку СРСР надійде на 6 млн нових платіжних карт даної системи. Це автоматично збільшить присутність НСМЕП на ринку, оскільки зараз кількість випущених карт удвічі менша. Проте, враховуючи похилий вік більшості одержувачів цих компенсацій, вони навряд чи активно використовуватимуть карти НСМЕП для безготівкових платежів, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Виплата компенсацій знецінених внесків Ощадбанку СРСР, яка повинна початися 1 червня, буде використана для просування державної платіжної системи. У "Ощадбанку" вчора повідомили, що виплата 6 млрд грн здійснюватиметься не готівковими грошовими коштами, а шляхом їх нарахування на платіжну карту системи НСМЕП. Для цього буде безкоштовно випущено 6 млн карт, на які "Ощадбанк" перерахує по 1 тисячі гривень. Їх можна буде використовувати для отримання знижок в торгових мережах і аптеках, списки яких вже формуються.

"Карти будуть трирічними, коли будуть наступні виплати, кошти на них можна буде нарахувати навіть без приходу клієнта у відділення", - заявив голова правління "Ощадбанку" Сергій Подрєзов.

Гроші з карти можна буде зняти через 1,2 тис банкоматів "Ощадбанку" або 3,5 тис платіжних терміналів, якими обладнані відділення установи, або розплатитися ними в торгових мережах. Керівництво банку не бентежить те, що, за даними установи, середній вік вкладників Ощадбанку СРСР становить 65-68 років, оскільки у його клієнтів знайдуться молоді родичі і знайомі, які допоможуть їм зняти кошти з платіжних карт.

Для охочих залишити гроші на депозиті "Ощадбанк" передбачив підвищену ставку - 17% річних, тоді як зараз він пропонує максимум 15,5%. На відміну від виплат внесків проблемного "Банку Родовід", коли з 3,95 млрд грн близько 40% коштів залишилися на обслуговуванні в "Ощадбанку", зараз в установі не розраховують на таке ж збільшення депозитного портфеля.

Система НСМЕП створена за ініціативою Національного банку в 2004 році і досі не набула широкого поширення - минулого року на неї припало 4% платіжних карт. Міжнародні системи Visa і MasterCard займали 60% і 35% ринку відповідно. За оцінками учасників ринку, в Україні використовується близько 21 млн карт Visa, 11 млн карт MasterCard і 3 млн карт НСМЕП. Випуск 6 млн платіжних карт національної системи зробить її присутність на ринку помітним.

"Уряд дає міжнародним системам зрозуміти, що їхні позиції можуть серйозно похитнутися. Їм потрібно йти на компроміс", - говорить джерело на ринку. Банкіри сумніваються, що цільова аудиторія установи, представники якої отримуватимуть компенсацію радянських внесків, стане активно користуватися картами надалі.

"Якась їх частина, можливо, залишиться в обігу, оскільки клієнтам просто знадобиться безкоштовна карта, а хтось користуватиметься знижками, які запропонує "Ощадбанк". Проте навряд чи старенькі в 70 років почнуть часто здійснювати безготівкові платежі", - прогнозує заступник голови правління одного з банків, який випускає карти НСМЕП.

Як повідомлялось, президент України Віктор Янукович доручив уряду забезпечити виплату українцям до кінця цього року компенсації за вкладами Ощадбанку СРСР у розмірі 1 тис грн, яка не була виплачена при колишньому уряді. В цілому кількість громадян, які мають одержати відшкодування, становить близько 6 млн осіб.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: Внески Ощадбанку СРСР, платіжні карти, Уряд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ