Пт, 2024-04-19, 23:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 12 » ВО "Майдан" вимагає відправити Захарченка у відставку і покарати брутальних "беркутівців"
12:40
ВО "Майдан" вимагає відправити Захарченка у відставку і покарати брутальних "беркутівців"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Всеукраїнська організація "Майдан" вимагає відправити у відставку міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і покарати бійців спецпідрозділу МВС "Беркут", які продовжують застосувати силу до учасників акцій.

Про це йдеться в заяві Ради ВО "Майдан", передали в суботу 11 січня у прес-службі "Батьківщини".

"10 січня під Києво-Святошинським судом та Святошинським РВВС у Києві "Беркут" жорстоко побив мирних активістів Євромайдану та мітингувальників, які зібралися для того, щоб захистити так званих "васильківських терористів", безпідставно звинувачених у злочинах, які вони не вчиняли", - нагадується у документі.

У ВО "Майдан" також обуренні цілеспрямованим нападом "Беркуту" на екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Організація вимагає притягнути до кримінальної відповідальності всіх бійців спецпідрозділу "Беркут", які грубо перевищили свої службові повноваження під час згаданих подій.

"Ми свідомі того, що чергове застосування сили проти активістів Євромайдану не могло відбуватися без санкції міністра внутрішніх справ Захарченка. Кров мирних громадян знаходиться на його руках, тому він повинен бути негайно відправлений у відставку. Якщо Президент Янукович цього не зробить – це означає, що він співучасник цього злочину", - заявили в організації.

Всеукраїнське об’єднання "Майдан" розцінює ці події, як свідомий акт влади, спрямований на застосування насильства проти Євромайдану в порушення всіх раніше взятих на себе зобов’язань перед міжнародною спільнотою.

"Ми переконані, що США, країни Євросоюзу та весь демократичний світ повинен усвідомити - час розмов із злочинним режимом Януковича закінчився.

Ми вимагаємо негайно застосування персональних санкцій проти тих керівників держави, які причетні до порушення прав людини в Україні та фактично оголосили війну власному народу. Першим, хто має відчути на собі такі санкції, – має стати перевертень у погонах, міністр внутрішніх справ Захарченко", - заявили у ВО "Майдан".

Раніше повідомлялося, що 10 січня активісти пікетували приміщення Києво-Святошинського райсуду. До приміщення суду також було підтягнуто велику кількість бійців спецпідрозділів міліції.

Під час сутичок, що сталися біля суду, міліція побила двох народних депутатів від ВО "Свобода" – Едуарда Леонова та Юрія Бублика, а також екс-міністра внутрішніх справ, лідера руху "Третя українська республіка" Юрія Луценка. Також після сутичок з бійцями спецпідрозділу "Беркут" біля Києво-Святошинського райсуду було госпіталізовано шістьох постраждалих активістів.

Разом з тим, за даними міліції, вчора біля суду близько 20 працівників "Беркуту" отримали різні ушкодження. Проти активістів відкрито декілька кримінальних проваджень за фактами хуліганства, насильства щодо працівників правоохоронних органів та втручання в діяльність судових органів.

Також столична прокуратура відкрила провадження щодо застосування сили до громадян бійцями спецпідрозділу МВС "Беркут". За даними КМДА, під час акцій протесту активістів біля Києво-Святошинського районного суду та поблизу Святошинського райуправління міліції за медичною допомогою до лікарів звернулося 17 осіб.

Нагадаємо, 10 січня Києво-Святошинський райсуд виніс вирок фігурантам "васильківської справи" - по 6 років ув`язнення.

22 серпня 2011 року у Василькові Київської області працівники СБУ вилучили начебто вибуховий пристрій. СБУ затримала двох депутатів Васильківської міської ради Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза і помічника депутата Володимира Шпару, яких звинуватили у підготовці теракту, а саме – підриву пам’ятника Леніну в Борисполі. Сам пам’ятник на той момент уже був демонтований за рішенням Бориспільської міської ради.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 963 | Додав: adminA | Теги: беркутівців, відставку, ВО Майдан, Захарченка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ