Пт, 2024-03-29, 17:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 20 » ВО"Свобода" та нац.демократи солідарні з бєларуською опозицією
12:15
ВО"Свобода" та нац.демократи солідарні з бєларуською опозицією
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

19 червня в Києві пройшла акція солідарності з бєларуською опозицією, яка виступає за визнання нелегітимними результатів виборів, на яких Олександра Лукашенка було обрано президентом Бєларусі, передає "КоммерсантЪ-Украина".

Підтримати бєларуських опозиціонерів біля посольства Республіки Бєларусь зібралися представники українських націоналістичних і націонал-демократичних партій: "За Україну!", УНА-УНСО, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" та Українська народна партія. Вони прослухали виступ голови бєларуського Руху солідарності "Разом" В'ячеслава Сивчика.

"Все найстрашніше, що можна зробити з людьми, - катувати, ґвалтувати, морально тиснути - так званий президент Лукашенко робить з бєларусами. 19 грудня заарештовували всіх поспіль - навіть тих, хто просто прийшов подивитися на те, що відбувається! Ми вимагаємо звільнення політичних ув'язнених!" - обурювався пан Сивчик.

Його підтримав голова Православного братства імені святого апостола Андрія Первозваного, народний депутат України I скликання Олександр Гудима: "Влада Бєларусі забула, що є Бог і що є людська честь. У країні одна біда, і її звуть Олександр Лукашенко".

Після пікетування бєларуського представництва учасники акції перейшли до посольства Російської Федерації. "Добрий день, брат-москаль", - під сміх присутніх відкрив мітинг Олександр Гудима. Тут учасники акції розгорнули плакати з написами "Руки геть від Бєларусі!".

Секретар київської міської організації партії "За Україну!" Наталія Власенко також не пошкодувала критики на адресу бєларуської влади: "Будь-який авторитарний чи тоталітарний режим - це зло, і ми повинні допомагати бєларусам боротися з цим режимом".

Після цього мітингувальники вислухали резолюцію, в якій мовилося, що "українці і бєларуси виступають проти імперської політики Москви щодо братнього бєларуського народу". "Бєларусь з кризи виведе тільки одне - відставка Олександра Лукашенка. Вимагаємо від Росії не заважати цьому процесу", - зачитував резолюцію пан Сивчик. На цьому мітинг завершився.

Нагадаємо, 19 грудня 2010 року після президентських виборів, за результатами яких перемогу отримав чинний президент Олександр Лукашенко, бєларуська опозиція провела в Мінську акцію протесту. Правоохоронні органи затримали понад 600 осіб, зокрема сімох кандидатів у президенти.

Всього у справі "19 грудня" до теперішнього часу вже засуджено 25 осіб. Так, зокрема, 12 травня шість обвинувачених в участі у протестах в Мінську отримали по кілька років колонії. А незадовго до цього суд Жовтневого району Мінська визнав ще п'ятьох осіб винними в участі в масових заворушеннях у Мінську 19 грудня 2010 року і засудив їх до позбавлення волі на термін від 3 до 4 років у колонії посиленого режиму.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 863 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ