Вт, 2024-04-16, 08:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 20 » Volkswagen представить новий автомобіль, що витрачає літр бензину на 100 км шляху
18:14
Volkswagen представить новий автомобіль, що витрачає літр бензину на 100 км шляху
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Volkswagen вирішив повернутися до ідеї створення "літрового" автомобіля, який витрачатиме лише 1 л бензину на 100 км шляху. Вперше концепт такої моделі був показаний ще на початку століття - тоді глава Volkswagen Фердінанд Піх навіть особисто проїхав на машині від Вольфсбурга до Гамбурга і показав витрату менш як 0,89 л на 100 км шляху. І це при середній швидкості 75 км/г. Але тоді від ідеї серійного випуску подібної машини відмовилися - аж надто вона виходила дорогою, пишуть "Автоновости".

І ось через майже 10 років німці знову вирішили повернутися до "літрової" концепції. Правда, цього разу на машину ставитимуть не одноциліндровий дизельний моторчик, а гібридну силову установку.

За попередніми даними, вона об'єднуватиме дизель об'ємом 1,5 л і електричний мотор. Середня витрата палива у машини з таким силовим агрегатом становитиме, правда, не один літр, як колись мріяв Піх, а 1,5 л. Але і це, погодиться, чудовий показник. Тим більше для серійної машини - передбачається, що випуск маленького двомісного Volkswagen з гібридним рушієм почнеться вже в 2013 році.

Концепт L1, який був показаний в 2009 році на автосалоні у Франкфурті, витрачає 1,49 л солярки на 100 км. При цьому машинка має непогані динамічні характеристики - ста кілометрів на годину L1 досягає за 14,3 секунди. На борту запас палива в 10 літрів дозволяє подолати 670 кілометрів. При розгонах і в сталих режимах L1 приводиться в рух від двоциліндрового 0,8-літрового турбодизеля TDI.

Працювати мотор може в двох режимах: у стандартному "ЕКО" двигун розвиває потужність в 27 к.с. (20 кВт) (при 4000 об/хв), у режимі "СПОРТ", який активується при інтенсивних прискореннях, потужність короткочасно може збільшитися до 39 к.с. (29 кВт) (при тій же частоті обертання колінчастого валу). Максимальний крутний момент двигуна становить 100 Н-м (при 1900 об/хв).

14-сильний мотор-генератор змінного струму в тяговому режимі може працювати як спільно з дизельним мотором (наприклад, під час інтенсивного розгону), так і незалежно від нього (в русі на невисоких швидкостях у заторах або в житлових зонах). У останньому випадку L1, як електромобіль, пересувається тільки на електротязі, ДВЗ від трансмісії вимикається одним зі зчеплень.

Мотор-генератор працює спільно з літій-іонною акумуляторною батареєю, розташованою в передній частині кузова. До речі, там залишилося місце для 50-літрового багажника.

Слід зазначити, що вже цього року Volkswagen може представити компактний кросовер, який стоятиме на сходинку нижче за Tiguan. Нова модель конкуруватиме насамперед з Nissan Juke, який незабаром з'явиться у продажу, пишуть "Автоновости".

У Volkswagen вже є маленька позашляхова модель, яка називається CrossPolo. Проте вона відрізняється від звичайних Polo лише трохи збільшеним дорожнім просвітом та трохи іншою зовнішністю.

Нова модель, яка поки що має кодову назву Polo SUV, буде не такою. За даними німецького видання Autobild, вона отримає систему повного приводу, а її дорожній просвіт може сягнути цілком пристойних 180-190 мм.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1087 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ