Пт, 2024-04-19, 05:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 26 » ВООЗ наполягає, що пандемія свинячого грипу є і не вщухає
18:54
ВООЗ наполягає, що пандемія свинячого грипу є і не вщухає
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Спеціальний радник з питань пандемічного грипу генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), доктор Кейї Фукуда зазначає, що пандемія грипу A/H1N1 у світі ще не завершилася. Про це він заявив у Страсбурзі під час публічних слухань, організованих Соціальним комітетом Парламентської Асамблеї Ради Європи.

"Пандемія ще не завершена, близько 14 тис смертей підтверджено лабораторно", - сказав представник ВООЗ.

Він також відкинув усі звинувачення на адресу організації щодо фальсифікацій та можливого конфлікту інтересів у радників ВООЗ.

За його словами, рекомендації щодо оголошення пандемії було схвалено спеціальним комітетом радників, до якого входили представники 8-ми країн світу, серед яких Австралія, Канада, Чилі, США.

Представник групи Європейських виробників вакцин, що об’єднує найбільших виробників вакцин в Європі і створена в складі Європейської федерації фармацевтичної промисловості та асоціацій, доктор Люк Хессель також відкинув звинувачення в тому, що виробники вакцин впливали на рішення ВООЗ про оголошення пандемії грипу з метою отримання надприбутків.

"Поки зарано спекулювати на темі окупності... Фармацевтична промисловість зробила значні інвестиції, і ці інвестиції було зроблено на власний ризик", - сказав Хессель.

Директор Центру співробітництва з ВООЗ в галузі епідеміології Мюнстерського університету доктор Ульріх Кайль зазначив, що вірус A/H1N1, або його окремі частини, був відомий вже давно.

"Те, що вірус такої форми давно відомий свідчить, щонайменше факт відсутності захворювань на цей грип у людей в Європі старше 60 років", - сказав він.

При цьому Кайль звернув увагу на той факт, що на сьогодні найбільшими причинами смертності в світі є серцево-судинні захворювання, рак, дорожньо-транспортні пригоди та СНІД.

В ході слухань депутати-члени Комітету звернули увагу на те, що оголошена пандемія грипу викликала паніку у населення всієї Земної кулі, а також на той факт, що в 2009 році ВООЗ змінила визначення пандемії.

Представник ВООЗ Фукуда зазначив у відповідь на це, що ВООЗ змінила не саме значення терміну "пандемія", а механізми визначення пандемії, які, за його словами, дають можливість професіоналам краще оцінити те, що відбувається.

Член Парламентської Асамблеї Ради Європи Вольфганг Водарг, ініціатор проведення слухань з питання "фальшивої" пандемії грипу в ПАРЄ, залишився незадоволеним поясненнями представників ВООЗ та фармацевтичної промисловості.

"З того, що я почув від представника ВООЗ, я став ще більше побоюватися і тривожитися. Не було сказано, що пандемія завершилася, не було пояснено, чому саме ВООЗ в 2009 році вирішила змінити визначення пандемії", - сказав депутат.

Він також наголосив, що на сьогодні багато фармацевтичних компаній дають гроші державним науковим інститутам для проведення досліджень, що у підсумку може впливати на схвалення рішень органами державної влади.

Зазначимо, 25 січня ПАРЄ відмовилася провести дебати за терміновою процедурою щодо "фальшивої " пандемії грипу A/H1N1, вирішивши, що необхідно підготувати звичайну доповідь з цього питання для його кращого вивчення.

Слухання в Раді Європи ініціював відомий епідеміолог Водарг. Він стверджує, що "група співробітників ВООЗ дуже тісно пов'язана з фармацевтичною промисловістю". Невдоволення викликає також непрозорий, напівприватних-напівдержавний спосіб фінансування ВООЗ.

У грудні науковці з кількох країн звинуватили Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) в тому, що вона оголосила пандемію свинячого грипу на користь великих фармацевтичних компаній. За оцінками експертів, фармацевти заробили на епідемії до 7 млрд євро.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1217 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ