Пт, 2024-04-19, 22:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 14 » Ворог застосовує важке озброєння на всіх напрямах. ВІДЕО
17:25
Ворог застосовує важке озброєння на всіх напрямах. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще шестеро зазнали поранення, повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За добу внаслідок бойових дій і провокацій ми втратили одного бійця, ще шість отримали поранення", - сказав Лисенко на брифінгу в п'ятницю, 14 серпня, в Києві.

За даними, озвученими Лисенком, обстановка в зоні проведення АТО залишається напруженою, бойовики не припиняють обстріли позицій українських військових.

"На луганському напрямку найбільш неспокійна обстановка зберігається в прикордонному Станично-Луганському районі. Вчора після світанку ворог провів потужний мінометно-артилерійський обстріл українських позицій біля с. Болотяне. Вогонь вівся з трьох різних майданчиків на протилежному березі Сіверського Дінця. Увечері ворог обстріляв з мінометів і гранатометів Станицю Луганську, внаслідок чого пошкоджено три будинки і газопровід. Дві перестрілки між бойовиками і силами АТО мали місце в Щасті", - сказав він.

У районі Бахмутської траси в четвер вранці противник двічі обстріляв з мінометів українських бійців, які захищають с. Нижнє.

Лисенко розповів, що на донецькому напрямку в районі Світлодарської дуги ситуація порівняно спокійна.

"У районі Горлівки противник зосередив свою активність на північ від міста, насамперед поблизу с. Зайцеве. Крім обстрілів українських позицій першої і другої ліній оборони, бойовики продовжують засилати диверсантів. Одну атаку ворожої ДРГ сили АТО відбили в районі с. Семигір'я", - зазначив спікер АП.

На захід від Горлівки бойовики вели обстріл Кірового і Новгородського, використовуючи як легке озброєння, так і великокаліберні міномети і гаубиці.

На ділянці фронту від Новгородського до Авдіївки єдиною точкою протистояння були околиці с. Новобахмутівка, які бойовики обстріляли з 152-мм гармат, розгорнутих у Ясинуватій.

"Західні окраїни Донецька залишаються гарячим ділянкою фронту. Третій день поспіль ворог використовує реактивну артилерію, обстрілюючи житлові квартали українських міст. Знову постраждали Опитне та Авдіївка", - підкреслив він.

На маріупольському напрямку противник продовжує дотримуватися тактики обстрілів українських укріплень з важкого озброєння, не вступаючи в ближній бій. Вогонь з ворожих гаубиць і важких мінометів ведеться на широкому ділянці фронту - від Новотроїцького до Талаківки - як вдень, так і вночі. "Пізно ввечері бойовики обстріляли наших бійців, які захищають Новотроїцьке. Вогонь вівся з 120-мм мінометів, які розгорнуті в Докучаєвську", - зазначив спікер АП.

У районі н.п. Старогнатівка противник тричі відпрацював по позиціях сил АТО з 152-мм гармат, а ввечері випустив повний комплект реактивних снарядів з установки "Град". Поблизу Павлополя і Орловського також зафіксовано роботу ворожих гаубиць і установки "Град". Вогонь вівся з відстані 10-12 км у темний час доби.

Зазначимо, за даними штабу АТО, бойовики зменшили кількість обстрілів, проте як і раніше активно ведуть вогонь з "Градів" і великокаліберної артилерії. Крім того, цілеспрямовано руйнуючи інфраструктуру Донбасу, ворог продовжує бити по цивільних будівлях.

 

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 740 | Додав: adminA | Теги: всі напрями, ворог, важке озброєння
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ