Пт, 2024-03-29, 15:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 17 » Впав недобудований будинок у Москві, одна людина загинула
10:37
Впав недобудований будинок у Москві, одна людина загинула
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У Москві на вулиці Проектований проїзд, номер 4062, біля парку Нагатинська заплава розвалився споруджуваний будинок. У прес-службі московського ГУ МНС повідомили holosUA.com, що сигнал про подію надійшов о 1.46.

Повне обвалення монолітного семиповерхового будинку сталося на території ВАТ "Дослідно-експериментальний завод "Грейфер". Висота завалів - 10 метрів. Загальна площа обвалення сягнула 2,5 тис кв метрів.

"Усього з-під завалів витягнуто 12 будівельників, один з них загинув, один відмовився від госпіталізації, 10 госпіталізовано. Вони зазнали черепно-мозкових травм, стиснутих травм і травм очей. Проведено розвідка обвалених конструкцій, візуально постраждалих більше не виявлено", - повідомив "Інтерфаксу" заступник начальника ГУ МНС РФ по Москві Ілля Денисов.

За його словами, рятувальники провели розвідку будівлі, що обрушилася на півдні Москви, і вважають, що постраждалих під завалами вже немає. "Місце завалів обстежено кінологами з собаками. Собаки наявності загиблих і постраждалих не показали. Проводиться розбір завалів за допомогою важкої техніки", - сказав Денисов.

Раніше повідомлялося, що в нічну зміну, зі слів адміністрації, працювали 17 осіб. У пошуковій операції і в розборі завалів задіяно 260 осіб, серед них 140 співробітників МНС, включаючи фахівців загону "Центроспас" і Центру "Лідер" МНС Росії, а також важка техніка.

На місці події організовано штаб пошукових робіт. Працюють кілька бригад рятувальників, 13 пожежних розрахунків, а також близько 10 бригад швидкої допомоги.

Нагадаємо, що в січні минулого року одна людина загинула, дев’ять постраждало в результаті обвалення даху у магазині "О'КЕЙ" у Виборзькому районі Санкт-Петербурга.

А в 2010 році в діловому центрі на півночі Москви сталася пожежа (на першому поверсі бізнес-центру на Другій Хутірській вулиці). Через пожежу в будинку частково впала покрівля. З вогнем боролися близько 20 пожежних розрахунків, а також два пошуково-рятувальних загони. За даними МНС, пожежники врятували з охопленого вогнем будинку шістьох людей. Загальна площа пожежі становила 1 800 квадратних метрів.

Недобудований будинок, який впав, виявився самобудом

Будівля, яка обрушилася, є об'єктом самобуду, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі столичного будкомплексу.

"На території колишнього заводу самовільно зводили будівлю керуючої компанії "Інвест-Сіті". У них немає ні ордера ОАТІ (Об'єднання адміністративно-технічних інспекцій), ні дозволу на будівництво. Вони по них навіть не зверталися", - сказав співробітник прес-служби.

За даними джерела, "цей об'єкт самобуду наглядовим органам було неможливо виявити, оскільки будівництво йшло на закритій території". Співрозмовник агентства повідомив, що в даний час фахівці Мосдержбуднагляду працюють на місці НП, з'ясовуючи деталі та обставини обвалення.

"За попередніми даними слідства, обрушилася будівля, що належить ЗАТ "Пайовий інвестиційний фонд нерухомості "Горизонт". Обвалення сталося в ході будівельних робіт при проведенні капітального ремонту", - заявив журналістам керівник Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Москві Вадим Яковенко.

За словами іншого джерела ИТАР-ТАРС, фірма-забудовник - "Інвест-Сіті". "Це промислова зона, тут ведеться будівництво кількох об'єктів", - зазначив співрозмовник агентства. У прес-службі столичного Управління МНС уточнили, що це мала бути виробнича будівля.

Будинок упав під час заливки перекриттів рідким бетоном

Обвалення будівлі сталося під час заливки перекриттів рідким бетоном. Про це, як передає "Інтерфакс" заявив заступник начальника ГУ МНС РФ по Москві Ілля Денисов. Він додав, що причини події буде встановлено пізніше, "однак просто так шість перекриттів, як листковий пиріг, скластися не можуть".

За фактом обвалення будівлі на півдні Москви, що спричинило загибель і поранення людей, порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 216 КК РФ ("Порушення правил безпеки при веденні будівельних робіт"), розповів ИТАР-ТАСС керівник Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по Москві Вадим Яковенко, що перебуває на місці події.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: будинок, Москві впав, людина загинула
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ