Сб, 2024-04-20, 06:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 19 » Вперше розпочала видобування сланцевого газу Польща
21:13
Вперше розпочала видобування сланцевого газу Польща
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Польська компанія Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) вперше почала технологічне виробництво сланцевого газу, за допомогою якого країна сподівається понизити залежність від імпорту російського газу.

Як наголошується в повідомленні польської компанії, на місце видобування газу для участі в церемонії початку добування прибули прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск і члени польського уряду. Символічний газовий факел горить на свердловині Lubocino-1, яка знаходиться на родовищі Вейхерово на польському Помор'ї, передає "Iнтерфакс-Україна".

"Початок технологічного виробництва сланцевого газу є не тільки важливою віхою для самої компанії, але і для польської економіки в цілому. Початок добування сланцевого газу відкриває можливість для подальшої роботи на цьому родовищі, зокрема, комерційної здобичі сланцевого газу, а також підтвердить припущення про великі запаси газу в Польщі", - наголошується в прес-релізі PGNiG.

Тести, проведені після успішної операції з гідророзриву пласта, підтвердили зміст значної кількості сланцевого газу на родовищі Вейхерово. Аналізи газу з силурійського і ордовікського сланців підтвердили його позитивні енергетичні характеристики, відсутність сірководню і низький вміст азоту. Надалі аналіз також покликаний визначити вміст в сланцевому газі вуглеводнів.

В даний час PGNiG готується до горизонтального буріння і гідророзриву на родовищі. Це робота займе близько року. Після того, як ці процедури будуть завершені, стане можливим початок комерційного виробництва сланцевого газу.

Затверджений план передбачає горизонтальне буріння на свердловині Lubocino-2h, проведення гідроразриву, проведення тестів і визначення потенціалу для видобутку газу.

Якщо всі роботи проводитимуться у встановлені терміни, то пілотний видобуток сланцевого газу можна буде розпочати в другій половині 2013 року, а комерційне виробництво буде розпочато вже до 2014 року.

Роботи на родовищі Вейхерово були розпочаті минулого року. Вертикальне буріння на глибині 3,5 кілометра було завершене в березні цього року дочірньою компанією PGNiG - Poszukiwania Nafty i Gazu Pila.

В даний час у PGNiG є 15 дозволів на видобування сланцевого газу. Компанія також планує придбати додаткові дозволи. Ведеться також робота щодо початку буріння на родовищі Томашув-Любельський.

Зазначимо, що в жовтні 2010 року Верховна Рада України звільнила від ліцензування пошук і розвідку, видобуток корисних копалин з родовищ, що мають загальнодержавне значення.

А Кабінет міністрів відніс сланцевий газ до корисних копалин загальнодержавного значення.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 872 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ